Encountered an issue with CAM? Post it here!

fans revving

I have 2x kraken 41s
1 for cpu and other for gpu

After recent software update fans started revving up and down constantly.
even if i set it on 100% speed it will not stick to the full power.
constant humming up and down.

not sure what to do?

4 votes
Vote
Sign in
Check!
(thinking…)
Reset
or sign in with
  • facebook
  • google
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    J shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    2 comments

    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      Submitting...
      • Igor commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        Same problem with Grid+ V2 Version CAM 3.5.60 =((
        I have
        4x Corsair SP Series, SP120 RGB LED
        1 x Cooler master
        1 x Thermaltake Riing 12 RGB Series High Static Pressure 120mm Circular RGB LED Ring

        The fan speeds are flucuating up and down with any profile and it its really annoying!!

        Please help me!

      • Anonymous commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        Same here.

        I have 2x Kraken X60 coolers on the CPUs and an X41 on the GPU. I've run this setup using CAM for 4 years and never experienced this.

        Ever since the recent major CAM update, the fans pulse constantly no matter what the Hysteresis setting is.

        This happens regardless of the curve. I can set the curve to a constant 100% and they all still spin up and down as if the power were oscillating on and off every second.

        It's unbelievably annoying.

      CAM Bugs: Hardware

      Feedback and Knowledge Base