CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. Fully Offline mode for CAM (PRIVACY)

    1. OFFLINE Mode still does NOT exist.

    2. DATA is STILL being sent to NZXT WITHOUT USER CONSENT, PRODUCT IS STILL BEING SOLD WITHOUT THIS INFORMATION BEING PROVIDED UP FRONT ON THE OUTSIDE OF PACKAGING!

    3. USER(S) HAVE NEVER AGREED TO ANY DATA SHARING WITH NZXT AT ANY POINT OF TIME.

    4. USER(S) HAVE THE SOLE RIGHT TO SOFTWARE WHICH WILL NOT TRANSMIT DATA TO NZXT OTHER THAN TO CHECK FOR UPDATES TO THE SOFTWARE.

    5. USER(S) HAVE THE RIGHT TO A CLASS ACTION SUIT!

    6. FIX YOUR SOFTWARE , PROVIDE YOUR USERS WITH A COMPLETE OFFLINE VERSION.

    7. ISSUE…

    687 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    16 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. Customer Support? What customer support

    Have actual customer support and not this stupid forum that doesn't actually provide any support.

    559 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. X570 Aorus Master - Wrong CPU Temp

    CAM CPU Temp stays constant at 50C regardless of system load. Doesn't seem right to me.

    Ryzen 9 3900X
    Gigabyte Aorus Master X570
    Kraken X52

    295 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    113 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. hey started up this morning and its not detecting nzxt kraken x62, with CAM 3.7.4. i have no control over pump speed and Fan map.

    hey started up this morning and its not detecting nzxt kraken x62, with CAM 3.7.4. i have no control over pump speed and Fan map.

    118 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    24 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. My video card is RX5700

    My video card is AMD RX5700
    The software cannot display any messages

    106 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    18 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. hue+ and kraken sync mode

    The speed of all sync mode effects are not synced between my hue+ with 4 led strips and 3 aer fans and my kraken x52, they sync the effects but the speed of the effects is not synced, firmware on kraken x52 v2.0.1.8 and hue+ v4.3.2 with cam version 3.3.4, windows 10

    54 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    19 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    under review  ·  Eric Lam responded

    Hi there, we are aware of this issue that our sync mode and our timing can be improved. This will be looked into. Thanks for the feedback!

  7. GPU Fan Speed is --

    With latest NVIDIA drivers 416.16 NZXT Cam doesn't show Fan Speed (always --).

    https://i.imgur.com/9oguE0X.png

    45 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    25 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. CAM Resetting ANR Profile after not detecting Smart Device

    Occasionally, the CAM 3.6.3 will fail to detect the Smart Device built into my NZXT H700i. When it does, it presents me with an error:

    "We have detected a change in your fan configuration and have reset your ANR profile."

    Usually a reboot will fix the issue of the Smart Device not being detected. Unfortunately, this somehow results in my LED settings and Fan curves being deleted even though I'm logged in and my fan curves should be saved in the cloud. I've already had to totally redo all of my setting several times because of this. The instances where…

    35 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. 3.6.2 update and Custom fan profile, pulling my hair out with fanspeed being locked at 100% AT ONLY 55c and no way of altering.

    What on earth is wrong with the latest update and the custom fan profile?? The idea of custom means it's totally custom. Even the hotfix that was pushed out on 20'07/2018 (today) has not fixed this issue. Why can I not lower than fan speed from the locked 100% at 55c?? this is driving me insane, I dont want a damn 747 jumbo jet sitting next to me hovering when my cpu temp is at a low of 55c. You should only need 100% fan speed if the CPU gets to around 85c not 55c.

    Come on, test this software…

    29 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    13 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

  10. Cam won't show temp, load, clock or fan for my rx 5700xt

    I wanted to use cam to monitor my cpu and gpu while I game and it won't tell me anything about my AMD RX 5700XT.

    27 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. fans no rpm and 0 watt

    the program worked correctly, but now it no longer shows fan speed and power consumption.

    27 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Ryzen 3700x Temperature sensor problem

    Cam 3.77 cant read the Temp from the CPU. Cam shows fixed 50c and the fans control want work.

    26 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    10 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Cam won"t detect my Kraken x72 anymore.

    For the last few days cam has stopped showing my Kraken AIO cooler. I've updated cam, installed the asetek software, and uninstalled and reinstalled cam and it still isn't working.

    24 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    6 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Kraken x61 not detected v3.5.80

    my X61 was detected by cam fine when I origionally built my system in 2014 with windows 7. Upon doing the free windows 10 upgrade cam still had no issues detecteding the x61. I have however done a complete fresh reinstall of windows 10 and CAM will now not detect my x61, the device manager finds the 690LC however will not let me update/install a driver.

    22 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, sorry for the inconveniences you are experiencing with our software.

    If you are using a Kraken X31/X41/X61 and CAM is not detecting the device. You can try these troubleshooting steps
    Please go to the Devices Page and select “Detect Devices”
    Please exit out of CAM and install this Kraken driver https://www.dropbox.com/s/ktdih3rifenohk4/Kraken%20chip%20Driver.zip?dl=0 then restart your PC and see if CAM detects the Kraken
    Go into Control Panel and click on “View Devices and Printers” then remove the 690LC/Asetek Driver/Unknown USB Device and restart your PC. Then check CAM again.
    If you still see a Unknown USB Device, then it seems that the USB cable is creating a bad connection to the motherboard. This likely means the unit would have to be replaced. Please contact our support team over at https://www.nzxt.com/customer-support to look for an RMA on the unit.
    If you do not see any these devices then that means that…

  15. Unable to change Kraken x62 Lighting

    I have not been able to change/update my Kraken X62 lighting after upgrading to Cam 3.7.4. Please help.

    21 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Lighting broken on latest update 3.6.0

    Latest version of CAM (3.6.0) does not detect the lighting on my Kraken. Both my Kraken and Grid firmware say V0 when going to Gear Icon > About Cam > Component Firmware Version

    20 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    9 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

    C:\Users\Public\Documents\CAM
    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

    By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

    Thank you.

  17. Cannot see the rgb panel

    When i log in the CAM, it shows me every panel, but the RGB light doesn't seem to be anywhere.

    It has been like 2 weeks now that i cannot see the rgb lighting.

    I have the case NZXT h500i, everything were working fine but the past few weeks i cannot see my rgb channel or even the panel in the platform on the left side it used to be. It seems, to missing some other panels too but i am not sure which ones.

    If someone could help me,
    Thanks for your time.

    18 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Fans/RGB no longer detected by CAM

    Recently CAM decided after i closed it to not recognize any of my fans or rgbs that were previously there and usable i tried reinstalling but it still doesn't detect them i am using the h500i case with nzxt top and back fans with the rgb stripsthat came with the case and a AMD cpu fan

    15 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Adaptive noise update stuck at 100%

    Adpative noise controller stuck at 100% and wont let me edit fans

    14 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Cam used to see my Kraken X60 but now for some reason it has decided that it will not see it anymore?

    Cam used to see my Kraken X60 but now for some reason it has decided that it will not see it anymore? Why can't I just download the old Kraken software, it was slow to respond when changing fan speed but at least it worked.

    Also I am already on version 3.7.0

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    9 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, here are the troubleshooting steps to try and get CAM to view your Kraken device please follow them and let me know if this works.

    If you are using a Kraken X31/X41/X61 and CAM is not detecting the device. You can try these troubleshooting steps
    Please go to the Devices Page and select “Detect Devices”
    Please exit out of CAM and install this Kraken driver https://www.dropbox.com/s/ktdih3rifenohk4/Kraken%20chip%20Driver.zip?dl=0 then restart your PC and see if CAM detects the Kraken
    Go into Control Panel and click on “View Devices and Printers” then remove the 690LC/Asetek Driver/Unknown USB Device and restart your PC. Then check CAM again.
    If you still see a Unknown USB Device, then it seems that the USB cable is creating a bad connection to the motherboard. This likely means the unit would have to be replaced. Please contact our support team over at https://www.nzxt.com/customer-support to look for an RMA

← Previous 1 3 4 5 18 19
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base