CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. temperature above normal

    my cpu temperature has never been above 80 degrees, cam nzxt shows about a hundred degrees Celsius
    Oh, by the way, I'm Russian, you can write me in Russian

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. CAM 3.5.3 color picking in Hue+ menu is broken + cannot use the smartphone app

    Whenever i click on add color in any of the lighting modes of hue+ I encounter the bug over and over, it just makes a white line where the color picker should be and thats it. Whenever I try to login to cam mobile app it tells me that I need to download the newest version(which I have) this cam software is getting worse and worse and worse.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    under review  ·  Eric Lam responded

    Hi there, please update to the newest version of CAM (3.5.6) from https://camwebapp.com/ and see if the issue you had persist.

    We also just released the android app today. Please install that and see if that is working correctly for you.

  3. Display crashes and causes me to force shutdown the system by unplugging it (my case's power switch won't work either)

    After opening Cam, I have about 1-2 minutes before my whole system externally crashes. The computer continues to stay on (lights/fans/etc) but as far as I know everything else crashes. My display goes dark, and my mouse and keyboard won't respond to any hot keys I have set up. My only option to fix this is to force restart my computer, but my power/reset button on my case won't respond either, so I have to flip the power switch on my power supply to restart the system (which kills my soul a bit every time I have to do that).

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. ваше крепление и стойки не качественные.

    Крепления и стойки не качественные, сломались, что делать?!

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Kaken X62 max. Pump RPM depends on RGB Template

    so here is a weird issue with CAM and the Kraken X62.

    the Pump speed in "fixed Mode" can be set anywhere from 60% up to 100% in the CAM software. so far nothing new....but here is the deal:

    if I choose the RGB "Breathing" Preset I get a max pump RPM of 1700 at 60% and 2850 RPM at 100%.

    well, I do not use that Preset and picked the "Covering Marquee" for my daily use. for some reason I get 2005 RPM at 60% and up to 3500 RPM at 100% in "fixed mode" with this RGB template.

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. no option cpu fan!!!

    log in cam software but not working fan control I try guess mode but no controller my cpu fan and pump ! Please solved this bug!

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. 3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Unable to modify lighting settings, all options are grayed out

    I went into the Cam software to tweak some of my lighting options instead of just the plain solid color.
    Upon opening the interface it seems like i have fewer options, and the sub settings for "blinking" and "alternating" are all unavailable to me.
    I have reinstalled several times without any change in this behavior.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. CAM causes BSOD

    Cam fails to load and causes BSOD almost every single startup. is there a way to fix this, or disable cam and still have my pump work? Kraken x52

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. 120mm nzxt led fan making a racket noise

    fans making terrible noise. damn

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. Kraken X62 pump stops as soon as CAM is installed!

    I just bought and installed your Kraken X62 and as soon as I installed the CAM software the pump stopped working. CPU temps shot up past 90 degrees and I had to uninstall the CAM, shutdown, and clear CMOS to get it to show up again.

    Perhaps you guys should stick to hardware instead of software? This seems to be an ongoing issue with you guys. Will my Gigabyte Gaming 5 Z370 control the pump fine or do I need to install CAM?

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Cam.exe is not running

    Hi, Dear Developer
    I have spot that Cam.exe will not open when you open it from the second time, I have checked cam launch.exe acturally open the file of CAM_V3.exe, So hoping this problem can be fixed in the next version.
    In the same time, I have bought the H700i and i use to have H440, the problem for the new case is the smart reader can only control three fans in the frount of case.
    Second problem for smart device is that it can't pass the test, error code always show at the end of the test.
    Hoping Developer…

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Fan speeds fluctuating

    Hi I have a problem with the fan speeds on my kraken x31(GPU) and x61(CPU).

    The fan speeds are flucuating up and down and it its highly annoying, the only way to make it stop is by putting it in silent mode, thats pretty much fine for the CPU its never under that much load, however the GPU can be under quite some load and im guessing because its in silent mode it doesn't ever go beyond 25%, then I get liquid temperature warnings because it gets so hot, and it actually makes an awful burning smell!

    Its pretty much…

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    under review  ·  Eric Lam responded

    Hi there, can you update to our newest version of CAM? The newest version from camwebapp.com should resolve the issue.

  14. cam app

    The Android app does not connect to the PC program and displays only old data. Reinstall several times without result. Request for help or suggestions!

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Mobile  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Kraken X62 microcontroller problem

    Kraken X62 microcontroller watchdog fail... I notice that when my pc is loading faster then the response time of the communication protocol of the microcontroller CAM software stuck on loading 0% because it is skipping the first handshake of the software. I notice that this is happening also with some other commands which are sent from the software to the pump, that can lead to hard restart of teh microcontroller and ruin overall the work of the pump. I suggest to write a new proceedure that will check twice for the handshake on first start with the software in background…

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. 3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Good afternoon, please update to 3.6.5 and if your issue continues to occur, provide us with your program logs so we can verify why this is happening. Thank you.

  17. 690LC on windows 10

    Need driver

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Can't Control My Kraken X62

    I have both Asus Aura and CAM installed on my computer in order to control all of my lighting. I would like to be able to still control my Kraken. Please release a fix that allows interaction between the two programs. Thanks!

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. High graphics card loads

    All other stats report normal, but my GTX 1050ti shows 98-99% load when in a game (tried every game I had). Minimizing or tabbing out reduces load to low single digits, returning to game jumps back to 99%. Reduced graphics settings to lowest possible amount, and CAM reported a 15% drop in load, but that was it. No visible lag/stuttering in game to suggest that it is actually at that level. Temps never exceeded 45c on the card for any significant time, which is typical for my rig. Graphics drivers up to date, haven't noticed this until I updated CAM…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. CAM Overlay (and other features) not working with the Surface Pro 4

    I have 8GB, an i5 processor, DirectX 12 installed, the latest version of CAM installed, and I am still not seeing any overlay no matter the game. I've tried it with StarCraft2, Dead Space, the old 2005 Battlefront, Portal one and two, Civ 5, The Stanley Parable, and even tried it with Plants Vs. Zombies because nothing else was working. I'm not thinking it's a DirectX issue, because 12 is backward compatible with 9. I'm not thinking it's a game specific issue. I'm thinking that it's a problem with CAM compatibility with the Surface Pro.

    As a side not, not…

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Feedback and Knowledge Base