CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. 3.6.0 not detecting grid v2

    Latest cam update does not see my grid fan controller at all anymore

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  2. 2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  3. This update broke the lighting

    Why remove all the options from the custom tab? The audio tab is broken too, can't even load any of the modes into my devices, it just stays in the previous mode I selected. Covering marquee is still broken too, first LED of the chain flickers between the colors you selected, it's awful. Please fix this guys, I was about to purchase a package of the Hue Extension strips and an H700i case to upgrade from my previous stuff but this update (along with some past ones but mostly this one) seriously made me reconsider this decision. Are you guys…

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  4. My CAM is making PC randomly crash. I can only bypass with a hard reset.

    My CAM is making PC randomly crash. I can only bypass with a hard reset.

    I have a beefy PC and the freezes are random. 90% of them are when Im not even gaming which is even wierder. Please fix this NZXT...

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    A new version of CAM has been released (version 3.6.0) where several of the currently known bugs have been taken care of. Please go to https://camwebapp.com/download to download it and verify if this fixes the issues you are experiencing.


    Before installing, please fully uninstall the previous version of CAM, then delete the folder from C drive >> Program Files >> NTXT, and restart the computer before installing this one.
    ************************

    If your issues continue to occur, please inform us. Thank you, and sorry for the inconveniences.

  5. Cam often Closed for no reason

    I don't know since which version, but this is a problem I have for at least 6 months. On 2 different windows clean installation, cam is open, desktop is idling, I go gaming, then finding that the heat dissipation is low at the back.

    Trying to figure out what's the issue, I am thinking of going into CAM to see why fans didn't kicked in, and I see that the software is off...

    Often, every week, software is closed. It's running at windows startup, computer doesn't update for nothing. I have this issue with different CAM version, different windows clean…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. CAM v 3.5.90 is having big problems

    I have problems with random computer freezes. When typing text in any program or when playing/pausing youtube videos it would stutter. When texting it would pause before new letters already typed will appear.

    I did try several restarts, and finally found out it was CAM who caused it. As when shutting down CAM the stuttering stopped completely. Then did some reasearch online and found out it was due to the FPS overlay. Even though I had it turned off from standard, as it comes off when installing CAM. I still have to enable it, and then disabeling it for the…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    [UPDATE]

    A new version of CAM has been released (version 3.6.0) where several of the currently known bugs have been taken care of. Please go to https://camwebapp.com/download to download it and verify if this fixes the issues you are experiencing.


    Before installing, please fully uninstall the previous version of CAM, then delete the folder from C drive >> Program Files >> NTXT, and restart the computer before installing this one.
    ************************

    If your issues continue to occur, please inform us. Thank you, and sorry for the inconveniences.

  7. NZXT Aer RGB Fan Lights (Please Help)

    Hello, I have 2 Aer RGB Fans 120mm and I tested them out of my pc and they worked fine with the CAM software after doing Firmware Updates. After that I put them in my case installed them correctly and they didnt work at all. So I took them out and tested only one of them. Now I have a problem where when I turn on my pc the one fan is lit up white and right when CAM loads in it turns off and it wont let me change the color or anything to it. I have already tried…

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello Caiden, sorry for the issues you are currently experiencing. Here are the solutions provided to me from our development team at the moment:

    Please try each fan individually and see if any of them are defective. Exit out of CAM, then unplug all the fans from the HUE+. Then plug one fan into the HUE+, and start CAM. Check and see if the fan appears in CAM and the LEDs can be controlled. Repeat this for all the fans. If the fans are the issue, please contact our support team over at https://www.nzxt.com/customer-support to look for replacement fans. Please state how many fans you have that is defective.

    Also try using a different connection cable to connect the fans to the HUE+. The connection cable can sometimes cause issues as well. If the fan connection cable is the issue, please contact our support team over at https://www.nzxt.com/customer-support

  8. Using two X42 (CPU and GPU) is like playing the lottery.

    I have to restart my PC several times to get both Kraken detected, and, because there is no way to rename them it's impossible to know which is the one working.

    Using the latest update (3.6.5), tried reinstalled drivers, switching USB headers, praying to the Virgin Mary, nothing works, I'm getting tired guys.

    We need this software to be rock solid, we need answers.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Sorry to hear that Jaime, could you please send us your program logs so we can verify if any issues were logged?
    Thanks.

  9. CAM too buggy. Startup / Login fails all the time. Does not save settings local account.

    Fix it. It's been far too long for this buggy software too be this buggy

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. v3.5.90 stopping me typing

    if i try and type in a web address or any form of typing the whole system becomes unresponsive, taken of cam and system is working fine again, a big show stopper

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places so we can verify any logged issues:

    C:\Users\Public\Documents\CAM
    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

    Thank you for your cooperation and time.

  11. Lighting not working through cam

    All of my fans and Krakens light up through CAM, but some lighting modes will only work on three out of six fans and others will work across all of them, also the LED strips attached to the smart device dont seem to be showing up at all.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, some light profiles can only work on some peripherals and not on others. Also, if you have multiple peripherals selected at the same time, the program will show you only the lighting profiles that can be activated for all the selected peripherals at the same time. Are all your fans the same model and version? Also, please update to 3.6.6, which includes many fixes to hardware detection and lighting. Thanks.

  12. 2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Please provide us with the logs found in the following folder:
    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

    You can upload them to pastebin or any other file sharing program and link them here.

  13. I don't even know where to start.

    Literally one week removed from the worst update to CAM yet, NZXT is back at it again WITH THE SAME DAMN ISSUES.

    How in tf can you literally have an update one week ago where you got straight destroyed on your forums, to basically launching the same update one week later with a different version # attached to it.

    I ONCE AGAIN can't change my lighting on my X41, and not only can I not change the lighting, THE DAMN OPTION TO DO SO IS JUST STRAIGHT UP MISSING FROM THE SOFTWARE AGAIN.

    I've given the NZXT CAM Software team…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, please let us know if you are experiencing those problems with 3.6.4 or with a previous version? The last update addressed the following issues:
    -GPU overclocking settings will now save correctly
    -Fixed CAM not auto-starting minimized
    -Fixed Hue+ audio mode with a single channel
    -Fixed toggle buttons for lighting channels
    -Reduced CPU usage when using audio mode
    -Gridplus settings will now save correctly

  14. WTF

    Cam 3.6.4 with Kraken x62 here ! Icon for lightning and monitoring fan are gone !!!!

    WTF with you guys ?!?!

    I can't do NOTHING, Kraken led is white and can't change it, same for the speed fan, the menu are gone....

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello sir, please follow these instructions to see if your computer is currently not detecting the Kraken.

    If you are using a Kraken device and CAM is not detecting the device. You can try these troubleshooting steps
    Please go to the Devices Page and select “Detect Devices”
    Please exit out of CAM and install this Kraken driver https://www.dropbox.com/s/ktdih3rifenohk4/Kraken%20chip%20Driver.zip?dl=0 then restart your PC and see if CAM detects the Kraken
    Go into Control Panel and click on “View Devices and Printers” then remove the 690LC/Asetek Driver/Unknown USB Device and restart your PC. Then check CAM again.
    If you still see a Unknown USB Device, then it seems that the USB cable is creating a bad connection to the motherboard. This likely means the unit would have to be replaced. Please contact our support team over at https://www.nzxt.com/customer-support to look for an RMA on the unit.
    If you do not see any…

  15. Latest CAM software no longer starts minimized

    This feature use to work. When I updated to 3.6.2. The feature is broken. CAM no longer starts up minimized even when the option is checked on.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. 3.6.3 audio light work only kraken but hue+ didn't work

    3.6.3 audio light work only kraken but hue+ didn't work [aer fan & led strip] I'm verry happy in old version . but now I'm disappointed. so bad too setting a light look difficult for me. I love nzxt hardware . I hope you fix a perfect new cam version soon. Keep going, I’ll cheer you up.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Good afternoon, please update to 3.6.5 and if your issue continues to occur, provide us with your program logs so we can verify why this is happening. Thank you.

  17. I can't log in with 3.6.3 version.

    My old account can't log in, the same is true for registering a new account.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Good afternoon, please update to 3.6.5 and if your issue continues to occur, provide us with your program logs so we can verify why this is happening. Thank you.

  18. 3.6.3 Still have problems

    There is still a problem with the lightning in fix 3.6.3.
    If i set the "RING" to Coverring Marguee and choose the coloers blue and green, that works. But as soon as i open a game it turns red, when I close the game, it works again.
    My specs are:
    Kraken X62
    Color profile is default.
    Mode is Coverring Marguee
    The setting is Preset. (And not the SMART where is changes due to the temp.
    So please fix this CAM again...

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Please verify that under the “GAME” tab the setting “Automatically enable this mode when running” is not selected.

  19. logo lights not working properly with smart settings

    My system was working fine (not sure what version I was using) till last week when I updated to 3.6.0 where now the smart setting for CPU temperature dont work properly anymore. Now my logo just alternately flashes between 2 colours which dont represent the CPU temperature.
    I have updated to 3.6.3 and still have the same problem.
    Also, my fan profiles dont save whenever I turn my system off

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Good afternoon, please update to 3.6.5 and if your issue continues to occur, provide us with your program logs so we can verify why your settings are not being saved correctly.

  20. Nvme drive repport wrong temperature

    The last update work great ,only have one issue it had a bug reporting nvme drive temperature. I own a samsung 960 and a western digital wds512g10c both reporting at -1c. My 4 other sata drive report the temperature properly,it seems to be related to nvme drive only.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base