CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. A problem causes CAM to stop working, requiring Windows to close program when attempting to open application on update V.3.5.50

    A problem causes CAM to stop working, requiring Windows to close program when attempting to open application on update V.3.5.50

    7 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. CAM=Causually Accept Mediocrity

    So, let me start by saying that I am an all time top 15 member at Tom's Hardware, as well as having some other official but will remain undisclosed affiliations with that site. So, I can assure you that I have the unique ability to reach a LOT of people. Enthusiasts, gamers, system builders, overclockers AND potentially have an inside track to editorial staff although I am NOT currently on that side of the fence in any official capacity.

    Primarily a hell of a lot of people are going to hear what I have to say and if you think…

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Cryorig H7 Quad Lumi isnt being recognised in latest update

    My Cryorig H7 Quad Lumi isnt being recognised in latest update and im stuck with a green and orange coulour when my whole PC is white and blue

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    under review  ·  Eric Lam responded

    If you are using a Cryorig H7 Lumi and CAM is not detecting the device. You can try these troubleshooting steps.

    Go into Control Panel and click on “View Devices and Printers” then remove the NZXT USB Device/Unknown USB Device and restart your PC. Then check CAM again.

    If you still see a Unknown USB Device, then it seems that the USB cable is creating a bad connection to the motherboard. This likely means the unit would have to be replaced. Please contact our support team over at https://www.nzxt.com/customer-support to look for an RMA on the unit.

    Try shutting off your PC, then plug the USB cable to a different USB header on your motherboard.
    This is to check if the USB port on the motherboard is working correctly.

    Try turning off your PC and turn off your PSU for 10 seconds, then turn your PSU and PC back on…

  4. Hue+ 2 Channel on - Audio not smooth - Part 3

    Previous ticket by Aznsteil was marked as "completed" without any comment. It was created Jun 25, 2017 and closed Dec 27, 2017. As I am still experiencing this exact issue I am reopening this ticket. I would greatly appreciate an update on the situation from support.

    "Original Thread is here: http://support.camwebapp.com/forums/252256-bugs-issues/suggestions/14741010-hue-2-channel-on-audio-not-smooth

    Since June 8th 2016 (!) there is no real fix for this. I've traveled through the CAM Customer Support Forum here and will list every mentionable answer of the NZXT Team into this problem, so they will atleast have to change his generic copy paste answers. Lean back and…

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. cpu temperature notification

    CPU Temperature Notification

    On every single update you have to manually set the CPU temperature notification to the desired value. With every update it resets to the default 80°.

    I don't know if this occurs for all notifcations, I am just using the CPU notification.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. App does not work unless you are on the same WiFi connection as the main PC (On new update from ~17 hours ago)

    App does not work unless you are on the same WiFi connection as the main PC (On new update from ~17 hours ago)
    Please fix this, and the app will be working great for me.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Mobile  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Software problem

    usless
    1- I cant sign in as so meany other people
    2 stupid softver if i need sign in I vbought product what price vas including program really useless if I dont have nternet
    know this before never buy
    3- as a new costumer really tricky find what is what first I downloaded (form dowloaded section drivers and manual and I was suprise why still dont working after I realice probram is absolutly in different section meaby Im not the super cleaver guy but this is stupid (i recomend put link or whatever to downloar this stupid program on product…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. 1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. cam using increasing amounts of memory then crashing.

    After installing the latest version of CAM on my Windows 10 PC, it is using increasing amount of memory and then crashing. I have Grid V3+ and Kraken X60.

    Application: CAM_V3.exe
    Framework Version: v4.0.30319
    Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
    Exception Info: System.OutOfMemoryException
    at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.EnsureCurrentThreadHasQueue()
    at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.Dispatch()
    at System.Threading._ThreadPoolWaitCallback.PerformWaitCallback()

    Faulting application name: CAM_V3.exe, version: 0.3.0.0, time stamp: 0x5a728d6e
    Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.16299.248, time stamp: 0x13ae3814
    Exception code: 0xe0434352
    Fault offset: 0x001008c2
    Faulting process id: 0x9b0
    Faulting application start time: 0x01d3a94db066aa96
    Faulting application path: C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\CAM_V3.exe
    Faulting module path: C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll
    Report Id: e962873f-8a41-4484-bff9-1e0b98bc225e
    Faulting…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Hard reset after turning on my PC

    Situation: Always, when I turn on my PC, log-in to my acc, SWs load including CAM and then Hard Reset itself. I'm sure the problem is between CAM and my SW/HW because when I uninstall it then everything works as it should. Usually 2 hard resets and then it loads without problems.

    I'd like to fix it because I don't like hard resets which look like black death.

    Screenshot of my log: https://prnt.sc/i309au

    PC specs:
    CPU C - NZXT X52
    CPU - AMD Ryzen 7 1800x
    GPU - ASUS ROG 1080Ti 11GB
    MB - ASUS B350 Strix
    RAM - 2x16GB…

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. CAM makes temp rise about 15c when running!!

    I got the kraken x62 for my 1700x, installed the cam software and updating CAM whenever there is an update.
    I got comfortable running at 3.8ghz 1.280Vcore stable with CAM temp reporting from 30c to 45c when idle and showing max 60c after 30 min stress test.
    The 30c to 45c keeps jumping after fresh PC startup, there could be 30c, and 1 sec later 45c then 40c etc..
    I then downloaded hwinfo and found out my cpu temp was indeed the correct temp as CAM showed and the temp jump also showed up in hwinfo, then I testet what…

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. "Shadows Under Windows" not set up properly

    The CAM Software is not set up properly with the "shadows under windows" settings of Windows 10. The correct way of the shadows around a window is supposed to fade out but the CAM Softwares shadows do not fade out, they only show up as blocks. I noticed this when I had CAM Software window open with a white background. I found the location for the "shadows under windows" setting but you can only turn it on or off. I uninstalled and reinstalled CAM but did not solve the issue. If I turn off the "shadows under windows", then this…

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Hwinfo and Aida64 Show my Kraken x62 as Kraken x52

    I have just installed my KrakenX62, after that I try to see it on Hwinfo and Aida64, their showing as Kraken X52 not KrakenX62. Any Idea?

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. CAM didnt show pump regulation and the poump actualy work on white cerles ... dont know if pump liquid at all?!!!

    All this ... crap is on version 3.5.60 ... how to fix it ... I have restarted the app .. but still same ....

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. New build AsRock Z370m itx/ac X62 and i7 8700K. CPU fans at 100% and CAM 0 RPM

    Subject says it all. New build sounds like a Dyson vacuum cleaner because of radiator fans at 100%. No way to tune the fans.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. CAM causes games cannot be launched

    After updating to the latest CAM software v3.5.50, I feel like it's annoying more than ever. First of all, I dont like how the software must be running to run the HUE+ we've set. Secondly, the overlay just causes some of the game I played (e.g. Overwatch) cannot be launched. It just error. And after this update, the Overlay setting keep reverting back. So everyday I need to go to the settings and turn it off in order to play my game. Pls do fix this. Thank you

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    under review  ·  Eric Lam responded

    The reason why some games are crashing can be a number of reasons. The FPS Overlay in CAM is on by default and that could be the reason why it crashes. Games that have its own launcher could also come with its own overlay which could be conflicting with with CAM’s FPS Overlay.
    The overlay requires DirectX Runtime to be installed as well.
    Please install DX Runtime and then restart your PC and see if the overlay works. The link below will take you to the download site for the installer.
    https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35
    We also recommend playing the games in fullscreen mode when using the in-game overlay for better optimization as well.
    If your games are still crashing, we recommend disabling the overlay for the time being and please let us know which game it is crashing on.

  17. Kraken Pump & Fan RPM has increased but percentage is the same?

    I'm not sure if this is a bug or what. Before today, the pump was running at the mininum setting of 60% (~1700 RPM), and the fan at 40% (~500 RPM).

    But after restarting the PC last night the pump is now running at ~2300 RPM even though its still at 60%, and the fans are running at ~800 RPM, despite also still being at 40% (well 42% anyway, it no longer accepts being at 40%, despite what the graph says it only goes from 37% to 42%).

    I dont understand, the settings are the same as they've always been…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Relibility Monitor Always show CAM Stopped working

    When ever i turn my pc on in the relibility monitor it always shows stopped working, I ma running the latest version of CAM

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. CAM Auto-Update STILL broken

    I posted this a long time ago before the new UI update (which is trash imho) and I ended up getting an email from one of the devs about the issue. I provided all the information he required of me then he just stopped replying. Till this day i cannot update my CAM through the software. It just doesn't work. The devs name was Evan iirc. Thanks man, for doing absolutely nothing. (Y)

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Cam reports CPU fan speed zero. Asus Crosshair VI Hero motherboard, Ryzen 7 1700 with the latest version of CAM.

    Cam reports CPU fan speed zero. Asus Crosshair VI Hero motherboard, Ryzen 7 1700 with the latest version of CAM. I downloaded and installed it last night from the website.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Feedback and Knowledge Base