CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. UPDATE 3.6.2 STILL NOT DETECTING KRAKEN X42

    I recently bought the kraken x42 for my PC and installed CAM software but it did not detect my installed Kraken X42.
    I read online that there was a hotfix coming today so I waited.
    Now I installed 3.6.2 and I still have the same issue.

    Cant say I'm happy with my NZXT experience so far. This is just horrible. Please DO something.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Good afternoon, thank you for informing us of your issue. If you would be so kind as to please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places so we can verify any logged issues:

    C:\Users\Public\Documents\CAM
    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

    Send them to the email maximo.castro[at]nzxt.com.

    Thank you for your cooperation and time, and sorry for the inconveniences you are currently experiencing.

  2. We've detected a Kraken. (however initialization was incomplete)

    We've detected a Kraken. (however initialization was incomplete)

    I get this error and I installed my Kraken x62 yesterday and it worked until I restarted my computer once.

    Now I can't see the Liquid tab in the Cooling section anymore. I've read that there will come a hotfix today, will this hotfix fix this problem?
    and when will it come?

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Replace the Dev Team for CAM. They can't get it done. .

    This software is trash. Every time that I start up my PC, I'm never surprised about finding yet another issue with CAM either not recognizing computer components, my GPU, sometimes even my processor. I've attempted multiple re-installations, messing with drivers, messing with even my BIOS, and yet, CAM has never ending issues. At this point I wish NZXT was paying users to test and find the bugs in their ALPHA stage software. This is GARBAGE. NZXT get it together.

    7 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. CAM 3.6.1 lighting settings are buggy as hell

    1) greyed out apply button even i changed settings.
    2) any audio option dont work anymore.

    8 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. 1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

  6. 3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Not remebering profiles, changing GUI colour and not logging in..

    Hi, Just updated to 3.6.0, Now it wont remember custom profiles, or the GUI colour after every reboot it reverts back to the default profiles and colours. I have tried uninstalling, deleting or known NZXT files and doing a fresh install, nothing has changed...Also wont remember login details after every reboot.

    5 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  8. kraken tab missing - v3.7.3

    CAM version 3.7.3
    Kraken x61 tab not showing up
    'detect devices' does nothing
    was showing up from x61 release day years ago until just now
    same issue in logged in or guest mode
    uninstalling and reinstalling does not fix issue

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Stars minimized and Ring color custom not working

    Cam fails alot, doesnt detect the ring color when I select a custom mode
    Just the preset one or the audio, game or smart
    and I dont like that takes alot to start up, sometimes it opens even I selected the "Start minimized" and If I dont open it the colors just stay white,Have to open it in order to get my settings applied

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. installed lastest CAM version and I have no lighting or tuning tab

    I am on an MSI x370 pro carbon mobo
    ryzen 5 1600x

    The H7 quad lumi is plugged into a USB 2.0 header and lights up all white but I can't seem to detect it in any way through the CAM software

    Please help

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. 4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Please try resetting your password to be able to log in. If you have already done this and still have issues, please provide us with your program logs so we can verify any reported issues.

  12. CAM 3.6.8 app does not save the settings

    For 2 updates, the application does not save the configurations of the fans and the pump. Every time I restart the computer or close the application, the settings are restarted.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Can't trust NZXT They just want your money and to sell your info ! Nothing more !! This software will NEVER WORK !

    Can't trust NZXT They just want your money and to sell your info ! Nothing more !! This software will NEVER WORK !!!

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. delete notifications does not work

    the blue delete link beside the notification does not do anything.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. NOT BEEN ABLE TO OPEN BOTH FAN AND pUMP PROFILES WITHOUT CLOSING ONE OFF FIRST TOTALLY

    When I'm picking between pump or fans profiles I have to check one box at a time then uncheck it before I can open the other. Why can't we have it so we can open both pump and Fans profiles at the same time one underneath the other without been forced to un-tick pumps before I can enter Fans? There's more than enough room to have both pump and fan profiles options displayed on one side at the same time. please can you fix this?

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. HDD has incorrect capacity and usage

    Latest update has my 3TB HDD reading as only 2TB. It is showing as both 1TB filled and 1TB free when correct usage is 1.27 and 1.72TB respectively.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. 1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. cam is utter shit, i'm very dissapointed with my 200€ investment. I H

    cam is utter shit, i'm very dissapointed with my 200€ investment. I Had A HARD SHUTDOWN because my cpu almost died on me for overtemperature, guess what cam crashed in the background and did not change fan speed. basic noctua cooler>nzxt kraken x72

    can't even recommand this hardware to my worst enemy

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. cam doesn't detect my kraken

    cam doesnt see my kraken under its devices page

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Cant change led for my Kraken because cam doesnt show anywhere that i can change it.

    There is no where in cam to change my led for my kraken whereas the previous version did.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Feedback and Knowledge Base