CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. Cam window doesn't remember placement.

    On PC start it is always in the middle of the screen. This was fixed a long time ago, but has been unfixed with 3.6.6

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. PLEASE GIVE US AN ALTERNATIVE TO CAM FOR KRAKEN

    CAM is once again giving me BSOD, If not for he kraken I would not use it.

    How many hours do I waste on your crappy product before I go out and purchase another cpu cooler so I can end this nightmare from hell?

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Logo and Ring remain turned off after PC comes out of sleep. This was never an issue before updating to the most buggiest 3.6.1 version

    Logo and Ring remain turned off after PC comes out of sleep. This was never an issue before updating to last night to v3.6.1. Also, like others have posted on here, I too lost my prior settings as everything got totally RESET...and now the LED wont even turn back on after I resume my PC from sleep. Terrible guys, just terrible!!! Does anyone do any testing before releasing these things?

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. CAM 3.6.8 wont let me change nor save custom settings.

    CAM 3.6.8 wont let me change nor save custom settings.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Cam 3.6 and 3.6.1 wont save any settings

    As title says,Cam 3.6 and 3.6.1 wont save any settings. I tried clear install, admin rights, some combatibily setting but nope. Cam regrets to save any setting. It always starts up on default.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Good afternoon, please update to 3.6.5 and if your issue continues to occur, provide us with your program logs so we can verify why your settings are not being saved correctly.

  6. Certain light features cannot be chosen?

    So i was browsing through the light features for my pc, when i saw some ones that were greyed out such as Tai Chi,Water Cooler, Blinking, and Loading. But i cannot choose them. WHy is that?

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. GPU custom fan curve not saving

    I can't find any way to save my custom GPU fan curve in CAM 3.6.1. Really annoying :/.

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  8. problems with test tap

    in the cam software the Db (mic) show 0 on the testing tap :( what do i do??

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello sir, could you please explain with more detail the issue you are experiencing? Perhaps include a screenshot if possible? Thanks.

  9. Cam 3.6.0 FPS Overlay destroys Source Engines Light-Physik in HL2 and GMod

    Sicne the last Update the CAm FPS Overlay destroys the Light-Enviroment of GMOD HL2 and Left for Dead

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. HDD detection enable cause Hard Drive making wired noise

    version 3.6.1

    hard drive: seagate ironwolf 6tb

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Please go to “Settings” >> “General” >> and click on “Do not detect drive info”. This will stop checking your HD and remove the noises.

  11. Cam is not finding my Kraken x42

    Cam is not finding my Kraken x42 after I upgraded my PC. Yes i have reinstalled Cam multiple times. The detect button does not seem to be working either. I have a rotating white ring on my cooler. No i don't have aura installed. Fairly certain my USB 2.0 port is fine as i just installed the brand new MOBO last night. I don't have any options for lighting or cooling in CAM.

    Specs:
    ASUS ROG strix x370-f gaming
    Ryzen 7 1800x
    EVGA gtx 960
    16Gb Corsair DDR4 2400

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  12. Audio mode not supported

    Audio mode not supported on NZXT Hue+ light strip after I updated the CAM software to 3.6.0.

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. cpu gon to 80 wtf

    i cant update the CPU and the FAN wtf always like that with update i heat NZXT please fix this or give me my money now i need to update the FAN speed and i cant

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, What NZXT hardware do you have? Is the hardware being controlled correctly?
    If you have an NZXT Fan, it is controlled from the Cooling Tab, not the Overclocking tab.
    Please let us know. Thanks.

  14. CAM keeps saying my CPU is over heating (100C+)

    See this already posted but it's for an old version of CAM (3.5.20 is what's posted) this issue is something I'm dealing with now with 3.5.90. Notifies CPU is well over 100C when CAM itself says CPU is sitting at 30C.

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. NZXT Cam Bug again

    I have encountered two problems with the NZXT software.
    I want to clarify that I recently reformatted my PC by reinstalling everything from scratch.
    Unfortunately, the software can not recognize the speed of the FAN as shown in the screenshot below :

    https://s22.postimg.cc/8b3tpz4o1/cpu_fan_issue.jpg
    https://s22.postimg.cc/6w2919bap/release_version.jpg
    https://s22.postimg.cc/dza4gvog1/setting_issue.jpg

    The OS is Windows 10 Pro v. 1803 and the mainboard is an MSI Z97 Gaming 7.
    In addition, now every time I restart the PC, the program loses the setting related to the minimized start and remains open to me and I have to manually minimize it every time.
    I have also opened a…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Unable to set a fan stop curve for lower GPU temps

    Just updated to 3.6 and found that when crating a fan curve for gpu I cannot have the fan off under any certain temp. The lowest it goes is 40%. Which is unacceptable!!!!

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  17. Not Saving Lighting Profiles Across Update

    First of all, this is NOT fixed even after many claims that this was fixed on other issue threads. I know this because I just updated CAM and all of my lighting profiles are gone! it happened last time as well, and last time support told me the same thing, " This should be fixed in update (insert most recent update at the time)". I spend a lot of time on my lighting profiles and I would rather not lose them every time you want to change how your program works. Its currently on version 3.6.0, If I update this…

    5 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  18. just updated to 3.6 all lights went off on my fans!

    As I updated to 3.6 lighting in fans just went off! When pc starts lights on fans are on! Once Cam loads they go off!!! WTF???

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

    C:\Users\Public\Documents\CAM
    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

    By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

    Thank you.

  19. Cam getting ready to launch stuck in 90%

    After booting up the pc and launching cam, cam will load normally but get stuck in 90%. i am using the latest version of cam and it is not my internet I'm using ethernet.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Not work Start CAM minimized option

    Cam is like a dog poop

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: facebook google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Feedback and Knowledge Base