CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. Can is useless now

    YTou ball need to go back to flippin' burgers at Mc Donalds....you suck where it comes to software. Every time there is an update you screw up this software

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    6 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    I understand your frustration, and am very sorry that you are experiencing this. Please send me a screenshot of what you mention, and the logs. If possible, upload them to a file sharing software and paste the link in a comment here. We are working out every issue that is reported as fast as we can.
    3.6.4 addressed the following issues:
    -GPU overclocking settings will now save correctly
    -Fixed CAM not auto-starting minimized
    -Fixed Hue+ audio mode with a single channel
    -Fixed toggle buttons for lighting channels
    -Reduced CPU usage when using audio mode
    -Gridplus settings will now save correctly

  2. "Settings upload failed" - CAM This happens every few seconds. In a single minute I've gotten 6 notificaitons. Please help.

    The settings seem to have worked just fine, my Kraken's lights are doing EXACTLY what it said they would...but I'm up to 10 notifications since starting to type this plea for help. Please, help!

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. CAM doesn't remember screen Position after latest Updates

    After the two newest Updates, CAM doesn't remember its old screen Position anymore :/

    8 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, thanks for the input. We are aware of this issue but it is not in our list of priorities to take care of yet. We hope to fix it in a future update, but there is no ETA right now. Sorry.

  4. Hue+ saved light settings vanished after update. not the first time.

    This is not the first time this happened. Same thing happened before when i updated to V 3.5.0. Today i updated to V 3.6.0 and I lost my saved light profiles. The last time I post here I didn't get any respond, no comments, no help and the post was closed with no progress. Do something, the software is already sucking too much and the customer service is goddamn worse.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  5. Settings wiped AGAIN

    I thought my wiped setting was going to be solved. I got the system to stop wiping my settings, or so I had thought. Had my headphones on and playing an intensive game and then take my headphones off and hear my fans being whisper quiet. MY SETTINGS HAD BEEN WIPED AND MY SYSTEM WAS HOT AS HELL AGAIN BECAUSE IT SET EVERYTHING TO SILENT. Also why can I no longer see the temp speed of my Kraken? I can set the fans by liquid but cant see the liquid temp? why?

    At this rate, I am just going to…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, if this happens again, please let us know which version of CAM you are using and what your PC specs are so we can verify what caused the settings wipe. Thank you and sorry for the inconvenience.

  6. can not change language

    Ver 3.6.x Can not change language setting.

    14 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, we are reworking the translations. Once they are implemented the languages will be applicable once again. Sorry for the inconveniences this may be causing you.

  7. cam 3.6.6 lighting and smart problem.

    If i using lighting in kraken on logo "NZXT" with option "SMART" and "CPU temperature" that cause problem with CAM and KRAKEN.

    After some time of use this option, CAM stops read actual values like: TEMP, LOAD, CLOACK SPEED, FAN SPEED etc... and cam stops detecting kraken.

    Restart cam dont help, i need restart PC. and this problem coming back

    I have this problem on all version cam from 3.0.2 to 3.6.6

    Some 1 can confirm this? I don't know my kraken or cam is broken.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Cam 3.6.3

    I downloaded today cam 3.6.3 and whatever game i start my graphics card and my nzxt kraken x62 punp and the two radiator fans go to 100% speed.
    I don´t why...pls help

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. CAM 3.6.8 still does not fix dual screen issue

    I have use 2 screens in my computer setup. Earlier versions of the CAM software would allow me to place the CAM window in my second screen and upon restarting still keep the CAM window on the second screen. Over the last few builds of the software it now opens on my main screen rather than my secondary. Please advise.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, thanks for the input. We are aware of this issue but it is not in our list of priorities to take care of yet. We hope to fix it in a future update, but there is no ETA right now. Sorry.

  10. 3.6.2 is hogging CPU and Network

    3.6.2 is using 30% cpu and 1.5 Mbs of network at all times. Minimized to tool bar or on screen.

    11 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

  11. Absolute nightmare software - 3.6.2 bugs

    After today's "hotfix" meant to address the issue with lighting profiles not saving, this issue still exists. Additionally I haven't been able to login using any method since 3.5.

    Please, for the love of god, remake this program from scratch using actual programmers.

    5 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Good afternoon, thank you for informing us of your issue. If you would be so kind as to please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places so we can verify any logged issues:

    C:\Users\Public\Documents\CAM
    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

    Send them to the email maximo.castro[at]nzxt.com.

    Thank you for your cooperation and time, and sorry for the inconveniences you are currently experiencing.

  12. light off in cam

    i don't have light off in cam i test version 3.6.7 or 3.5.9
    fan service ok
    pump ok
    light no work
    camm detect kraken

    i open ticket ticket in nzxt no good solution
    when i see device manager driver is owner driver of windows 10 1803
    not asetek or nzxt usb driver

    i have test many answer in this forum and other but no solution(unplug usb,install driver with .inf file)

    i don't change driver windows 10and driver is date to 2006...

    i search good driver for light usb in windows 101803

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, I’m sorry but I don’t fully understand. Did you change the part and now the new one works? or did you change the part and the new one does not work either?

  13. 3.6.1 Liquid Temp Missing?

    I just updated to 3.6.1 with an X72 and can no longer find the liquid temp. Is it gone or am I just not seeing it?

    5 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  14. 3.6.0 Update Pump speed and liquid temperature values

    After 3.6.0 Update where are the pump speed and liquid temperature values?
    Also my fan speed on a EVGA 1050 TI SSC is still reading "--RPM", GPU-Z can read the fan speed.

    7 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  15. CAM reading temperatures wrong

    Hello there!

    I bought a Kraken X62 for my Ryzen 2700x but I'm having some issues with the CAM software reading the temps wrong. I've seen some posts here where CAM is reading the temps as too high, but my issue is the opposite, meaning the X62 isn't spinning up as it shuold be when my temps increase.

    HWiNFO is currently reporting my Tdie temp as 78,6 degrees celcius, but CAM is reading it as 49 degrees.

    My motherboard is a MSI X470 Gaming Pro Carbon.

    Looking forward to hearing from you!

    Johan

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello Johan, the devs tell me that this issue will be fixed in the next update (3.6.7), sorry for the inconveniences.

  16. Fan speed issue

    I have been encountering higher CPU temps lately and I realized that the GPU temps were about the same. Then I saw one of my radiator fans weren't even spinning. I had to change the fan profiles multiple times until I finally got it to work again. I still have the problem where my temps are going up to 80 degrees. Which never happened to me until a recent update a week or two ago. I'm worried my PC will overheat. I am using an NZXT Kraken x62 rev 2 with an 8700k.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    For some setups, CAM has been reporting temperatures that are different from the actual temperature. This is being addressed in the next update (3.6.7) Thank you for reporting this.

    If you encounter the issue where the radiator fan stops working again, please send us the logs to verify if CAM reports anything there.

  17. my cam dont have the list in the left hand side

    my cam dont have the list in the left hand side
    please help

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. UPDATE 3.6.2 STILL NOT DETECTING KRAKEN X42

    I recently bought the kraken x42 for my PC and installed CAM software but it did not detect my installed Kraken X42.
    I read online that there was a hotfix coming today so I waited.
    Now I installed 3.6.2 and I still have the same issue.

    Cant say I'm happy with my NZXT experience so far. This is just horrible. Please DO something.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Good afternoon, thank you for informing us of your issue. If you would be so kind as to please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places so we can verify any logged issues:

    C:\Users\Public\Documents\CAM
    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

    Send them to the email maximo.castro[at]nzxt.com.

    Thank you for your cooperation and time, and sorry for the inconveniences you are currently experiencing.

  19. 1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

  20. Not remebering profiles, changing GUI colour and not logging in..

    Hi, Just updated to 3.6.0, Now it wont remember custom profiles, or the GUI colour after every reboot it reverts back to the default profiles and colours. I have tried uninstalling, deleting or known NZXT files and doing a fresh install, nothing has changed...Also wont remember login details after every reboot.

    5 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base