CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. stuck at 100% for adaptive noise reduction for a whole night

    the cam software stuck at 100% for adaptive noise reduction for a whole night, i tried to restart the pc and reinstall cam, neither worked.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. I opened CAM, and I can no longer change my hue??? where do I go?

    no longer an option to change my hue in new update

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Cam 3.7.5 Kraken not detected

    Kraken was working fine until I updated the software, now it has disappeared.

    5 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. Got cam semi working for me.

    Were to start. I have save 3 user accounts on my PC 1 being a admin and 2 for standard users.
    I install CAM Software under a standard user but running the CAM software installer as admin.

    Once installed i noticed nothing is happening when i click the desktop CAM icon. I look in task manager and see its up to something. but nothing pops up.
    But if you go to the CAM install folder for me its "C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM" and then i run CAM.Desktop.exe i then get it all working!
    So for me i need to run the…

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Kraken x52 LED freeze

    I bought a ΝΖΧΤ kraken x52 and they all worked perfectly and LED-Ring but after a few days I wanted to change the color in the lights and I managed to download the program of the partner. After I downloaded and changed the colors I noticed that after a while after I get into a game after a few minutes the ring stops spinning around and stops changing colors .. I can not find a solution

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. CAM - Showing as "USB Input Device" in device manager

    Occasionally, upon boot. CAM does not launch correctly and shows a yellow mark on device manager. Can be fixed by disabling and re-enabling the device. But I honestly believe CAM should have a LEGITAMTE DRIVER you install, alongside the cam software you download.

    Ryzen 2600
    RX 580
    32GB DDR4
    512 GB m.2
    2TB HDD

    ASrock Steel Legend B450m

    Issue is across multiple CAM powered Cases, (H400i, and H200I)

    so I know its not a hardware issue. Unless there's poor quality control on your end.

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. rgb on pump not changing colors

    hi, i recently bought the x62 kraken, got evertyhing connected, the fans are working and pump lights are on but they seem to be stuck on the default color, when i try to change colors on cam, the color changes on the app, but the pump remains the default color. Ive made sure im not in sync mode and dont know what else to do.
    Thanks in advance

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Unable to change Kraken x62 Lighting

    I have not been able to change/update my Kraken X62 lighting after upgrading to Cam 3.7.4. Please help.

    21 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. suddently stop detecting kraken x62 in 3.7.5

    hello, yesterday and since I have the kraken x62 (5 months), it's was working well. today I boot my computer (I didn't touched anything), it's not detected anymore in the cam software, I rebooted, unistalled reinstalled, nothing, not detecting anymore, please fix

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. There is no option for changing colors in the software after the update i have done.

    I cannot change the colors........there is no option in the program any more..

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. CAM not support radeon VII

    Unfortunately CAM is not support Radeon VII. I have Phantom Gaming X Radeon VII 16G and Kraken 62 with CAM. CAM do nor show clock speed load is show usually O%. From time to time only 100%. I have never see FTP on my screen - every thing is switch on.

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Alternative to CAM. I give up with it.

    At this point I give up. I'm tired of seeking support from a developer that simply doesn't care about their user's opinion on it. Is there any other software/s out there that I can use to control my pump and fan speeds?This software is utterly useless.

    5 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. CAM Constantly resetting ANR profile

    CAM resets my ANR profile roughly every other day

    Smart Device has no driver errors, shows up properly in device manager and CAM

    Fans are all wired correctly, 2 3-way splitters, each controlling 3 fans, my watercooling pump is directly plugged into the motherboard

    I have reinstalled CAM & updated to the latest version without any changes.

    Currently running Windows 10 Enterprise, Version 1803

    My system:

    CPU: Ryzen 1700X
    GPU: 2x MSI RX 480 Gaming X 4GB
    Mobo: ASRock x470 Killer SLI/AC
    Memory: G-Skill Trident Z 3200mhz
    Case: H700i
    Fans: 1x Corsair ML 140, 3x Corsair HD120 RGB, 2X Corsair…

    11 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. lighting and fans not working or showing up in cam

    I just installed the cam software after i upgraded my case to the nzxt h500i and plugged everything in but i am not seeing the lighting panel

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. NZXT Kraken X61 Is Never Detected After PC Wakes From Sleep | CAM Version 3.7.5

    This is unexcitable NZXT! I as well as many others been experiencing this issue far too long now but today I nearly lost it when I saw that my AIO's fans were idle while I was playing a game. My temps were steadily rising into the 80's. How's this still an occurring issue if what it seems like every update/patch a member from your team ensures that the issue itself has been resolved when it hasn't. It's sad that I can't trust the software that's supposed to go hand and hand with the hardware that I've purchased. I may have…

    8 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. CAM not showing specific options for NZXT H500i

    Hello,

    I've bought the NZXT H500i and installed CAM on it to control everything. The first few days everything worked fine and I could control my LED Lights and let CAM create me a profile for controlling the CPU Heat and noise (don't know how this option was named again since its disappeared).

    Now both of those options are just gone. I can't control my LED and have no option for CAM to create me a profile for controlling heat and noise. I didn't do anything, it just disappeared one day. I've tried to reinstall the software, delete the latest…

    7 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Can't Change LED Lights on my case using CAM software.

    I have an NZXT h500i, I turn on my computer and the LED lights dont change colors. I open up the CAM software and the tab that is for changing the case lights arn't there anymore. I am very confused.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. 1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. E850 Watts Power Supply isn't detected

    I have the latest version of cam (3.7.4) but the software desn't detect the NZXT E850 power supply.. I tried the "Detect devices" button, but that doesn't make anythink... I bought this power supply specifically for this feature.. if someone can help me :c

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. CAM 3.7.5 Stuck at 0% Loading

    Brand new build with a fresh install of Windows 10 and CAM 3.7.5 stays at 0% loading. Tried both guest access as well as signing in with an account. Allowed access through windows firewall no other security program installed. The only NZXT device attached is the smart device that comes with the H700i. Any ideas on a fix?

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Feedback and Knowledge Base