CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. CAM interferes with Trident Z RGB ram lighting.

    When I start my pc at first my Tridrnt Z ram lights up as I set it to be, but when CAM software loads up one of my two ram sticks turns red. It happens every time and I have to reset it as I want it to be every startup.
    Even when I put my pc to sleep and wake it up.
    Can you please fix this. I'we read that other people have the same problem.

    170 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. Where Are the Promised Feature Updates?

    I think your clients would like to know what is going on with a lot of the promised or talked about features such as advanced fan controls (control fans via multiple temp readings simultaneously, be able to use other temp sensors other than just CPU/GPU/liquid), monitoring, and combining Hue+ and Grid+. I have seen some of the topics were mentioned way back in 2014 and still no news. Looking at Corsair, they are doing an awesome job combining the Cue and Link into iCue, and their software can do so much more than the basic function of Cam. I'm pretty…

    797 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. CAM ANR stuck at 100% optimisation

    Cam stuck at 100% optimisation in ANR and wont let me change fan profiles manually.

    I have tried what other users have suggested and uninstalled cam and removed all NZXT regedits

    48 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. computer freezes when using cam

    The application completely blocks the PC, the picture on the monitor freezes tightly, only a hard reboot helps. This happens on Windows 10 1903. It was not tested on other assemblies. Problems started on beta version, uninstalled and installed version 3.5.2 old, the problem remained. Administrators where is the solution to this problem? The problem is in the CAM software!

    Windows 10 1903
    Samsung ssd 970 pro
    Aorus master z390
    intel i9900k
    Hyper 2400mhz

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. My kraken x72 lighting does not work

    I have tried all of these troubleshooting steps multiple times.

    Go into Control Panel and click on “View Devices and Printers” then remove the NZXT USB Device/690LC/Asetek Driver/Unknown USB Device and restart your PC. Then check CAM again.

    Exit out of CAM, then use another mini USB cable, you can use a mini to regular external USB cable and plug it to the back of your case. (Please note if this is the issue we can provide you with a replacement cable)

    Try shutting off your PC, then plug the USB cable to a different USB header on your motherboard

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. White Login Screen: Uninstalled, Cleared %AppData, 4.0, 4.1...Nope

    I have an NZXT Grid V2. 3.7 works, 4+ does not.

    Attempts made with no success:
    I've uninstalled v4 and v3.7, then reinstalled 4.1
    Cleared %AppData NZXT Folders
    DDU Nvidia Drivers and reinstalled

    System info:Ryzen 3700x Corsair H80iv2, Asrock Taichi X570 Asus 1080 ti

    Is there known conflicting software that would cause the white login screen or possibly my firewall is blocking a component needed for the screen to load properly?

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Can't read any info for my RX 5700 XT

    Please add support for new radeon cards.

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. 1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Customer Support? What customer support

    Have actual customer support and not this stupid forum that doesn't actually provide any support.

    559 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. New CAM 4.0.5 Huge memory usage. Exit the application immediately went back to the default minimum pump and fan speed... :( WHY?

    150-450Mb memory usage is tooo high , i think..

    Exit the application immediately went back to the default minimum pump and fan speed...
    :(
    WHY?!!
    For old ones, remember the settings after exiting!!!

    And after that I was able to continue using the pc without running the CAM software but the pump and fan profile still worked.

    Until then I do not want to use CAM , it does not solve the memory usage problem.

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. Fully Offline mode for CAM (PRIVACY)


    1. OFFLINE Mode still does NOT exist.


    2. DATA is STILL being sent to NZXT WITHOUT USER CONSENT, PRODUCT IS STILL BEING SOLD WITHOUT THIS INFORMATION BEING PROVIDED UP FRONT ON THE OUTSIDE OF PACKAGING!


    3. USER(S) HAVE NEVER AGREED TO ANY DATA SHARING WITH NZXT AT ANY POINT OF TIME.


    4. USER(S) HAVE THE SOLE RIGHT TO SOFTWARE WHICH WILL NOT TRANSMIT DATA TO NZXT OTHER THAN TO CHECK FOR UPDATES TO THE SOFTWARE.


    5. USER(S) HAVE THE RIGHT TO A CLASS ACTION SUIT!


    6. FIX YOUR SOFTWARE , PROVIDE YOUR USERS WITH A COMPLETE OFFLINE VERSION.


    7. ISSUE HAS BEEN CLOSED AGAIN AND AGAIN... AND…

    708 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    16 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. white screen when attempting to run

    The first few times after I installed and ran the new NZXT Cam Beta software there would not be a login screen, only a white screen. Eventually managed to get the login screen.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Cam version 3.7.7 has no RGB settings and no control for Kraken X62

    I am using Cam version 3.7.7. Since today (12 July 19) I can't control the RGB for Kraken X62 (the ring and logo of NZXT Kraken X62 is gone from CAM)!!! So now I only see Channel 1 and Channel 2 for my AER RGB fans on CAM software and RING and LOGO are now gone.

    The most important though is that I CANT CONTROL Kraken X62 performance meaning I can't control the RPM for neither the pump nor the fans of my AIO cooler!!!!! Silent, performance custom or manual control IS NOW GONE!!!

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Blank white window when accessing GPU temps

    In the new NZXT CAM software every time after I game for even 15-20 mins, and then try to see my GPU max/low temps, the whole window goes white and I have to force close CAM and reopen it. Not that big of a deal, but to see my GPU temps after a workload, it's something that I need as a piece of information, when I am doing overclock or just want to see how it performs (temp wise) in game with Ultra settings.

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Cam won"t detect my Kraken x72 anymore.

    For the last few days cam has stopped showing my Kraken AIO cooler. I've updated cam, installed the asetek software, and uninstalled and reinstalled cam and it still isn't working.

    28 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    6 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Adaptive noise update stuck at 100%

    Adpative noise controller stuck at 100% and wont let me edit fans

    17 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. CAM goes white once every 5-10minutes after new update.

    Friend has the same problem. Just goes white once every 5-10minutes for about 20sec.

    7 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. RX 57000 XT Not recognized

    My AMD RX 5700 XT doesn't get recognized in the CAM Software.
    Viewing the simple version display "-- %" and "-- C" in advanced, it says it's min is 999c and max is 999c.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Cam 3.6.0 save no setting

    Germany:
    Hallo habe das update von cam 3.6.0 heute drauf gemacht und sofort bemerkt das es keine einstellungen speichert.
    spätestens nachdem man den Pc neu gestartet hat sind alle einstellungen verschwunden.
    bitte sofort beheben !!!
    Neuinstalation hat auch nicht geholfen.

    Englisch:
    Hello have the update of cam 3.6.0 today on it and immediately noticed that it does not save settings.
    at the latest after restarting the PC, all settings have disappeared.
    please fix it immediately !!!
    Reinstallation did not help either.

    136 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    39 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please try the latest update, version 3.6.6.

    Please uninstall the previous version and do a fresh install of 3.6.6.

    We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

  20. How to solve Roku error code 009? | +1-866-235-4333

    Roku error code 009 means your device has successfully established with the router but not gets connected with the internet and WiFi. It means your device is not connected to the wireless signal for your network and starts displaying error messages as Roku error code 009 or unable to connect to wireless network or not connected to the internet. Solutions to solve Roku error code 009:- Here are many solutions to fix the Roku error code 009.
    More information here:- https://www.taskealinfosolutions.com/how-to-solve-roku-error-code-009/

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base