CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. CAM 3.5.8 wont login today.....

    booted pc like normal... i have CAM to start in startup..... wont login using my normal login. stuck loading at 0% and from what i've seen on other posts this is happening to quite a few people, please fix this, and for GOD SAKES test these updates before passing the bugs onto us!!!!

    64 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    12 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. FANS FAIL ON COLD START OF PC

    I Apologise for reposting:

    This is critical on power up I should not have too "panic" that my performance PC fails to spin up on a start. Loading into Windows and then CAM fails to start my fans when I change Performance to fixed mode to initiate a spin up. INSTEAD, I have to switch off countless times on each start (this is not a good way to force fans to start) causing my system problems. See PC Spec:

    OverClocked 4.4MHZ

    Intel i7 5960X Extreme Octa Core CPU Processor (3.0 GHz, 20 MB Cache)
    MSI Intel LGA2011-V3 Socket X99 Gaming…

    16 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    14 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    under review  ·  Eric Lam responded

    If you are experiencing an issue where the fans on the Grid+V3 are not spinning. Please check the specs on those fans. Each channel on the Grid+V3 can only support up to 5 watts and if you exceed that threshold the Grid+V3 will have a failsafe to shut off all the fans. At this time please shut off your PC and turn off your PSU. Then wait 10 seconds and turn your PSU and PC back on. See if the fans spin then.

  3. When I exit CAM 3.5.80, an error pop up appears - Problem Event Name - CLR20r3

    The software works fine in auto start-up and all, the only time I will ever encounter this issue is when I decide to exit or quit the program.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    14 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    under review  ·  Eric Lam responded

    Hi there, please perform a clean install of CAM
    Uninstall CAM completely from your PC and restart when prompted.
    Then perform a clean boot.
    To perform a clean boot, type “msconfig” in the start search and hit enter. Then select the “Services” tab and check “Hide all Microsoft Services”. Then click on “Disable all”. After, click “Apply/OK” and restart your PC.
    Then reinstall CAM from https://camwebapp.com/
    Restart when prompted
    Let me know if this helps. Thanks!
    If not please send us your error logs C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs
    And a list of your PC specs

  4. CAM causes games cannot be launched

    After updating to the latest CAM software v3.5.50, I feel like it's annoying more than ever. First of all, I dont like how the software must be running to run the HUE+ we've set. Secondly, the overlay just causes some of the game I played (e.g. Overwatch) cannot be launched. It just error. And after this update, the Overlay setting keep reverting back. So everyday I need to go to the settings and turn it off in order to play my game. Pls do fix this. Thank you

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    under review  ·  Eric Lam responded

    The reason why some games are crashing can be a number of reasons. The FPS Overlay in CAM is on by default and that could be the reason why it crashes. Games that have its own launcher could also come with its own overlay which could be conflicting with with CAM’s FPS Overlay.
    The overlay requires DirectX Runtime to be installed as well.
    Please install DX Runtime and then restart your PC and see if the overlay works. The link below will take you to the download site for the installer.
    https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35
    We also recommend playing the games in fullscreen mode when using the in-game overlay for better optimization as well.
    If your games are still crashing, we recommend disabling the overlay for the time being and please let us know which game it is crashing on.

  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Feedback and Knowledge Base