CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. Fully Offline mode for CAM (PRIVACY)

    1. OFFLINE Mode still does NOT exist.

    2. DATA is STILL being sent to NZXT WITHOUT USER CONSENT, PRODUCT IS STILL BEING SOLD WITHOUT THIS INFORMATION BEING PROVIDED UP FRONT ON THE OUTSIDE OF PACKAGING!

    3. USER(S) HAVE NEVER AGREED TO ANY DATA SHARING WITH NZXT AT ANY POINT OF TIME.

    4. USER(S) HAVE THE SOLE RIGHT TO SOFTWARE WHICH WILL NOT TRANSMIT DATA TO NZXT OTHER THAN TO CHECK FOR UPDATES TO THE SOFTWARE.

    5. USER(S) HAVE THE RIGHT TO A CLASS ACTION SUIT!

    6. FIX YOUR SOFTWARE , PROVIDE YOUR USERS WITH A COMPLETE OFFLINE VERSION.

    7. ISSUE…

    467 votes
    Vote
    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      You have left! (?) (thinking…)
      13 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    • x62 kraken LED not working

      New x62 Kraken LEDs and LED strips on the H500i not working. The LED strips connected to the HUE+ on the H500i are turning on but will not change colour in CAM. As for the kraken the unit is being found in CAM and seems to be operating correctly but again the LEDs will not turn on at all.

      1 vote
      Vote
      Sign in
      Check!
      (thinking…)
      Reset
      or sign in with
      • facebook
      • google
        Password icon
        Signed in as (Sign out)
        You have left! (?) (thinking…)
        4 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
      • No GPU Fan speed monitoring in CAM with my Aorus 2080 TI xtreme

        I can't see the fan speed --RPM

        what can i do?

        7 votes
        Vote
        Sign in
        Check!
        (thinking…)
        Reset
        or sign in with
        • facebook
        • google
          Password icon
          Signed in as (Sign out)
          You have left! (?) (thinking…)
          1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
        • CAM wont detect my CPU cooler

          I have a core i7 8700. CAM displys the temp, load and speed accuratly but the fan is just blank.

          Even under load.

          Mind my english

          7 votes
          Vote
          Sign in
          Check!
          (thinking…)
          Reset
          or sign in with
          • facebook
          • google
            Password icon
            Signed in as (Sign out)
            You have left! (?) (thinking…)
            0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
          • hey started up this morning and its not detecting nzxt kraken x62, with CAM 3.7.4. i have no control over pump speed and Fan map.

            hey started up this morning and its not detecting nzxt kraken x62, with CAM 3.7.4. i have no control over pump speed and Fan map.

            3 votes
            Vote
            Sign in
            Check!
            (thinking…)
            Reset
            or sign in with
            • facebook
            • google
              Password icon
              Signed in as (Sign out)
              You have left! (?) (thinking…)
              1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
            • CAM seriously needs a fix. Lots of problems, whihc i am going to state here.

              So on friday, the day i updated CAM my CPU hit a record high temperature of 100 degrees idle. For no apparent reason. I have seen others having this problem, and CAM caused if for them. Then, i vigerously shut down my computer, took it apart and then put it back together to see if something had happened with the cables or something. CPU temperatures fell down, put they are still over 20 degrees higher than normal (idle). Then i get problems with my fans. Some times they spin, other times they dont. No failure with the cables or fans.…

              3 votes
              Vote
              Sign in
              Check!
              (thinking…)
              Reset
              or sign in with
              • facebook
              • google
                Password icon
                Signed in as (Sign out)
                You have left! (?) (thinking…)
                1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
              • Cryorig H7 Quad lumi not detected

                My Cryorig H7 Quad lumi works fine, but is not detected in the CAM software. So I am stuck with this yellow/orange led colour on the logo and am unable to change the RGB settings.

                I’ve tried changing the USB 2.0 headers, tried using latest/older CAM versions (3.5.9). There’s no NZXT USB device in my “devices and printers” menu, and nothing happens when I press the “detect devices” button in CAM itself.

                1 vote
                Vote
                Sign in
                Check!
                (thinking…)
                Reset
                or sign in with
                • facebook
                • google
                  Password icon
                  Signed in as (Sign out)
                  You have left! (?) (thinking…)
                  0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                • X62 Ring RGB

                  The Kraken LOGO Works fine, i can shiwtch btween the differnts profiles but the Ring is just not working. The only thing that i can do to make it start it's to put the ring in "Covering Marquee" and then turn off the pc, when i boot up, my ring will show the color that i have selected but i will not be able to change it againt unless i do all the procces again.

                  3 votes
                  Vote
                  Sign in
                  Check!
                  (thinking…)
                  Reset
                  or sign in with
                  • facebook
                  • google
                    Password icon
                    Signed in as (Sign out)
                    You have left! (?) (thinking…)
                    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                  • CAM overlay

                    CAM overlay always ask for configuration for CAM game overlay. I always check it and after I power down and power on its resets. Now it still asks over and over to configure it rendering it un-usable. I even un-installed it and re-installed it and still bugs persists. I do have to say for the x62 model, the software is very buggy.

                    1 vote
                    Vote
                    Sign in
                    Check!
                    (thinking…)
                    Reset
                    or sign in with
                    • facebook
                    • google
                      Password icon
                      Signed in as (Sign out)
                      You have left! (?) (thinking…)
                      0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                    • CAM software is not launching on PC start up, ive set it to do so in setting and checked tank manager start up to be sure its enabled

                      i've set it to do so in settings and checked tank manager start up to be sure its enabled, still CAM software does not ever start on PC launch.

                      1 vote
                      Vote
                      Sign in
                      Check!
                      (thinking…)
                      Reset
                      or sign in with
                      • facebook
                      • google
                        Password icon
                        Signed in as (Sign out)
                        You have left! (?) (thinking…)
                        0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                      • Profile settings not working

                        everytime i run my computer i have to put fan and pump on performance mode and change the lightning effects. Why i can't save my settings.

                        1 vote
                        Vote
                        Sign in
                        Check!
                        (thinking…)
                        Reset
                        or sign in with
                        • facebook
                        • google
                          Password icon
                          Signed in as (Sign out)
                          You have left! (?) (thinking…)
                          0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                        • Light strip not working

                          I have h500i and the light strip that comes in the case is lighting up, but CAM is not detecting it so I can't change the color.

                          1 vote
                          Vote
                          Sign in
                          Check!
                          (thinking…)
                          Reset
                          or sign in with
                          • facebook
                          • google
                            Password icon
                            Signed in as (Sign out)
                            You have left! (?) (thinking…)
                            0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                          • Customer Support? What customer support

                            Have actual customer support and not this stupid forum that doesn't actually provide any support.

                            471 votes
                            Vote
                            Sign in
                            Check!
                            (thinking…)
                            Reset
                            or sign in with
                            • facebook
                            • google
                              Password icon
                              Signed in as (Sign out)
                              You have left! (?) (thinking…)
                              4 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                            • GPU Fan Speed is --

                              With latest NVIDIA drivers 416.16 NZXT Cam doesn't show Fan Speed (always --).

                              https://i.imgur.com/9oguE0X.png

                              13 votes
                              Vote
                              Sign in
                              Check!
                              (thinking…)
                              Reset
                              or sign in with
                              • facebook
                              • google
                                Password icon
                                Signed in as (Sign out)
                                You have left! (?) (thinking…)
                                7 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                              • 3.6.2 update and Custom fan profile, pulling my hair out with fanspeed being locked at 100% AT ONLY 55c and no way of altering.

                                What on earth is wrong with the latest update and the custom fan profile?? The idea of custom means it's totally custom. Even the hotfix that was pushed out on 20'07/2018 (today) has not fixed this issue. Why can I not lower than fan speed from the locked 100% at 55c?? this is driving me insane, I dont want a damn 747 jumbo jet sitting next to me hovering when my cpu temp is at a low of 55c. You should only need 100% fan speed if the CPU gets to around 85c not 55c.

                                Come on, test this software…

                                29 votes
                                Vote
                                Sign in
                                Check!
                                (thinking…)
                                Reset
                                or sign in with
                                • facebook
                                • google
                                  Password icon
                                  Signed in as (Sign out)
                                  You have left! (?) (thinking…)
                                  13 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                  Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

                                • Lighting broken on latest update 3.6.0

                                  Latest version of CAM (3.6.0) does not detect the lighting on my Kraken. Both my Kraken and Grid firmware say V0 when going to Gear Icon > About Cam > Component Firmware Version

                                  20 votes
                                  Vote
                                  Sign in
                                  Check!
                                  (thinking…)
                                  Reset
                                  or sign in with
                                  • facebook
                                  • google
                                    Password icon
                                    Signed in as (Sign out)
                                    You have left! (?) (thinking…)
                                    9 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                    If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

                                    C:\Users\Public\Documents\CAM
                                    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                                    By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

                                    Thank you.

                                  • Unable to change Kraken x62 Lighting

                                    I have not been able to change/update my Kraken X62 lighting after upgrading to Cam 3.7.4. Please help.

                                    7 votes
                                    Vote
                                    Sign in
                                    Check!
                                    (thinking…)
                                    Reset
                                    or sign in with
                                    • facebook
                                    • google
                                      Password icon
                                      Signed in as (Sign out)
                                      You have left! (?) (thinking…)
                                      0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                    • 1 vote
                                      Vote
                                      Sign in
                                      Check!
                                      (thinking…)
                                      Reset
                                      or sign in with
                                      • facebook
                                      • google
                                        Password icon
                                        Signed in as (Sign out)
                                        You have left! (?) (thinking…)
                                        2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                      • sebic@bossmail.de

                                        OOM command not allowed when used memory > 'maxmemory'

                                        What should i do now?

                                        4 votes
                                        Vote
                                        Sign in
                                        Check!
                                        (thinking…)
                                        Reset
                                        or sign in with
                                        • facebook
                                        • google
                                          Password icon
                                          Signed in as (Sign out)
                                          You have left! (?) (thinking…)
                                          1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                        • Worst Products , Worst Software not worth a CENT !!!

                                          I owned PC since 1997 and this products and software i worst i have ever seen and had. I have bought x61 year ago, fans started grinding couple months after purchase pump started grinding after a year. Decided to give it one more try and bought x62 and it didnt last even a month before grinding started! I tried all versions of cam i could find and even on latest version i still get unknown device on win10 pro. Sometimes its recognized by cam mostly not. I will never buy any product made by this company you lost my trust…

                                          10 votes
                                          Vote
                                          Sign in
                                          Check!
                                          (thinking…)
                                          Reset
                                          or sign in with
                                          • facebook
                                          • google
                                            Password icon
                                            Signed in as (Sign out)
                                            You have left! (?) (thinking…)
                                            2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                          ← Previous 1 3 4 5 9 10
                                          • Don't see your idea?

                                          CAM Bugs

                                          Feedback and Knowledge Base