CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. I have a simple solution for NZXT

    Just instantly fire CAM software development team and recruit a new one if you don't want to lose more customer, seriously!
    Best Regard!

    1,078 votes
    Vote
    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      You have left! (?) (thinking…)
      29 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

      Hi, if you have updated to 3.6.6 and are still having issues with your hardware or software, please open a new ticket and provide us with your logs so we can review what is happening.

      Please try to be as descriptive as possible concerning what you consider to be working incorrectly, by specifying what hardware you have and what it is not doing which it should be doing.

      This helps us greatly while trying to replicate the errors to verify why they are happening.

      Thank you.

    • CAM Software is a Disaster - Allow Us to Bypass It

      Agreed. The x52 works best once any version of CAM is uninstalled. I simply connected the fans to the mobo set to monitor CPU temp. Their speed increases properly when I use CPU-ID to bench. Those same fans (the ones that came with the x52) stay at the same speed when plugged into the x52 harness. I can only hope the pump knows when to spin faster because without CAM there's no way to control pump speed. I'd really like to connect the pump to the PUMP pinouts on the mobo. CAM is full of bugs that are never fixed.…

      1,071 votes
      Vote
      Sign in
      Check!
      (thinking…)
      Reset
      or sign in with
      • facebook
      • google
        Password icon
        Signed in as (Sign out)
        You have left! (?) (thinking…)
        8 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
      • CAM interferes with Trident Z RGB ram lighting.

        When I start my pc at first my Tridrnt Z ram lights up as I set it to be, but when CAM software loads up one of my two ram sticks turns red. It happens every time and I have to reset it as I want it to be every startup.
        Even when I put my pc to sleep and wake it up.
        Can you please fix this. I'we read that other people have the same problem.

        88 votes
        Vote
        Sign in
        Check!
        (thinking…)
        Reset
        or sign in with
        • facebook
        • google
          Password icon
          Signed in as (Sign out)
          You have left! (?) (thinking…)
          0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
        • Where Are the Promised Feature Updates?

          I think your clients would like to know what is going on with a lot of the promised or talked about features such as advanced fan controls (control fans via multiple temp readings simultaneously, be able to use other temp sensors other than just CPU/GPU/liquid), monitoring, and combining Hue+ and Grid+. I have seen some of the topics were mentioned way back in 2014 and still no news. Looking at Corsair, they are doing an awesome job combining the Cue and Link into iCue, and their software can do so much more than the basic function of Cam. I'm pretty…

          493 votes
          Vote
          Sign in
          Check!
          (thinking…)
          Reset
          or sign in with
          • facebook
          • google
            Password icon
            Signed in as (Sign out)
            You have left! (?) (thinking…)
            3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
          • CAM devices have not been detected for months...

            I'm starting to regret buying my NZXT CAM more and more every day... It has been months since I have been able to control them. They are just not being detected by the software. I've reinstalled different versions of CAM way too many times and rebooted my PC, but just NOTHING helps. Yes I have the latest version 3.5.90.
            I wish I had never updated from CAM 3.2 and never updated the firmware, everything worked fine in late 2016, but after that it became worse and worse and more features started disappearing.

            Please tell me that there is a remedy…

            24 votes
            Vote
            Sign in
            Check!
            (thinking…)
            Reset
            or sign in with
            • facebook
            • google
              Password icon
              Signed in as (Sign out)
              You have left! (?) (thinking…)
              24 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

              Hello Exalerion, I have emailed you several times trying to schedule a call with one of our devs but have not received any reply.

            • "Error occurred while trying to communicate with the server"

              In CAM 3.7, I am unable to log in with my NZXT account. It says, "An error occurred while trying to communicate with the server".

              Any fixes would be great! Thanks!

              19 votes
              Vote
              Sign in
              Check!
              (thinking…)
              Reset
              or sign in with
              • facebook
              • google
                Password icon
                Signed in as (Sign out)
                You have left! (?) (thinking…)
                5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
              • 3.7.3 GPU fans read --%

                In the latest 3.7.3 GPU fans read --% I have a RTX 2080. The previous version worked fine. The fans are spinning as normal and EVGA Precision X1 is detecting the speeds ok.

                13 votes
                Vote
                Sign in
                Check!
                (thinking…)
                Reset
                or sign in with
                • facebook
                • google
                  Password icon
                  Signed in as (Sign out)
                  You have left! (?) (thinking…)
                  2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                • Installed v3.6.0 - Not happy.

                  Installed v3.6.0 upgrading from v3.5.9 - Not happy. How is it, that you can push an update that "fixes" things and in general is supposed to improve the software but instead completely fucks over one of the most important parts of the software..... the custom fan profiles. These are now broken, the customization slider dots are out of bounds beyond 55c. They are stuck at 100% fans at temps beyond 55c and I absolutely am furious, because I don't need my fucking PC sounding like a jet engine when my CPU temps are only at 60-65c when gaming. I'm uninstalling…

                  33 votes
                  Vote
                  Sign in
                  Check!
                  (thinking…)
                  Reset
                  or sign in with
                  • facebook
                  • google
                    Password icon
                    Signed in as (Sign out)
                    You have left! (?) (thinking…)
                    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

                  • Congrats on screwing up everything possible on the last update.

                    Yeah, you guys broke it.
                    Don't release updates without testing them please.

                    27 votes
                    Vote
                    Sign in
                    Check!
                    (thinking…)
                    Reset
                    or sign in with
                    • facebook
                    • google
                      Password icon
                      Signed in as (Sign out)
                      You have left! (?) (thinking…)
                      4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                      If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

                      C:\Users\Public\Documents\CAM
                      C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                      By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

                      Thank you.

                    • CAM 3.7.2 auto start not working!!!!!!!!!!!!!!!!

                      CAM 3.7.2 auto start does not working!! AGAIN!!! And Again!

                      All 3.6.xx + version have lot of different bug!!

                      Really what is the difficulty of writing and update a simple AIO program ?!

                      JUST FAN + PUMP + LED CONTROL ,That would be yours!!

                      WE DO NOT WANT such STUPID THINGS .. for example cpu-gpu overclocking , fps overlay etc etc ..

                      They have special programs for us that work normally!
                      (Cam is a piece of shit!)

                      The internet AIO forums are full of : people not buying NZXT product ,Because the CAM software needs to be added! WAKE UP…

                      9 votes
                      Vote
                      Sign in
                      Check!
                      (thinking…)
                      Reset
                      or sign in with
                      • facebook
                      • google
                        Password icon
                        Signed in as (Sign out)
                        You have left! (?) (thinking…)
                        0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                      • Lighting channels are always linked

                        Kraken ring and logo are always linked with smart device led strips. Every change I make on one always affects the others even if the channels are deselected and/or turned off.

                        15 votes
                        Vote
                        Sign in
                        Check!
                        (thinking…)
                        Reset
                        or sign in with
                        • facebook
                        • google
                          Password icon
                          Signed in as (Sign out)
                          You have left! (?) (thinking…)
                          3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                          Hi, I am informed by the devs that if the Custom profile has the same name in both the ring and the logo, the changes you make to one will affect the other. If you wish to have them do things independently, please give them more descriptive names such as “Breathing blue” and “Pulse red” or something along those lines. If the issue continues to happen even doing this, please let me know so we can get in touch with you to verify the logs. Thanks.

                        • CAM Software doesnt install after windows re-install! Each time I press install i says "Cam has ended prematurely because of an error" HELP

                          Im out of ideas! I have a kraken x62 and I need the cam software. I downloaded it from camwebapp and I doesn't want to install! I have tried downloading it 3 times and each time i get the same message: "Cam has ended prematurely because of an error. Your system has not been modified. To install this program at a later time, please run the installation again." PLEASE HELP. It's been a week now and I can't use my cooler properly :( Some people mention uninstall and reinstall, but there is nothing to uninstall. I dont understand why I…

                          4 votes
                          Vote
                          Sign in
                          Check!
                          (thinking…)
                          Reset
                          or sign in with
                          • facebook
                          • google
                            Password icon
                            Signed in as (Sign out)
                            You have left! (?) (thinking…)
                            2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                          • Screen Power off & Sleep won't work with CAM on.

                            With CAM open in the system tray my screen will not turn off or enter sleep mode automatically after the times I set.

                            15 votes
                            Vote
                            Sign in
                            Check!
                            (thinking…)
                            Reset
                            or sign in with
                            • facebook
                            • google
                              Password icon
                              Signed in as (Sign out)
                              You have left! (?) (thinking…)
                              1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                            • Cam not showing on the right monitor every restart

                              I have a dual monitor setup so I use my second monitor for my monitoring apps. I have cam set to open when windows starts and should open on my second monitor. However, just after the update, whenever I start my computer it defaults to my 1st monitor which is annoying cause I need to line it up again on my second monitor. How do I fix this?

                              7 votes
                              Vote
                              Sign in
                              Check!
                              (thinking…)
                              Reset
                              or sign in with
                              • facebook
                              • google
                                Password icon
                                Signed in as (Sign out)
                                You have left! (?) (thinking…)
                                5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                              • CAM 3.7.3 Overlay Not Working on PES 2019

                                CAM 3.7.3 Overlay Not Working on PES 2019

                                5 votes
                                Vote
                                Sign in
                                Check!
                                (thinking…)
                                Reset
                                or sign in with
                                • facebook
                                • google
                                  Password icon
                                  Signed in as (Sign out)
                                  You have left! (?) (thinking…)
                                  0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                • Do you guys test CAM before update release?

                                  Well how do I put this, updated cam and

                                  A. It looks like crap

                                  B. It doesn't save my fan profiles on restart.

                                  C. Custom fan profiles for grid v3 don't work. They all seem to be set at silent profile, even though they all have custom ones set.

                                  D. GPU temps aren't correct, I put GPU under load and Cam says its at 30c but really its at 65c, which is really bad as cam controls the fans on my GPU radiator and the fans speed was a 20%. Before update, Cam would speed up the fans as set…

                                  11 votes
                                  Vote
                                  Sign in
                                  Check!
                                  (thinking…)
                                  Reset
                                  or sign in with
                                  • facebook
                                  • google
                                    Password icon
                                    Signed in as (Sign out)
                                    You have left! (?) (thinking…)
                                    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

                                  • CPU temperature is now not working with release 3.6.4 for Ryzen 7 2700x.

                                    CPU temp is stuck at 50 degrees Fahrenheit and Celsius! It's measuring the same temp for both. Even if I switch my settings between Fahrenheit and Celsius it remains the same. Clock speed is also wrong and shows half of what it should be. Fans speeds are stuck at 80%. I'm sorry, but each upgrade is now just getting worse. Please help.

                                    13 votes
                                    Vote
                                    Sign in
                                    Check!
                                    (thinking…)
                                    Reset
                                    or sign in with
                                    • facebook
                                    • google
                                      Password icon
                                      Signed in as (Sign out)
                                      You have left! (?) (thinking…)
                                      3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                      Sorry, what I meant was, please update to 3.6.5 and if your issue continues to occur, provide us with your program logs so we can verify why this is happening. Thank you.

                                    • temperature ryzen 7 2700x

                                      The temperatures displayed on cam are not true. The ryzen master software and other programs display the temperature values correctly but cam constantly detects 45 ° C.
                                      CPU Ryzen 7 2700x
                                      MB Aorus x470 ultra gaming
                                      Kraken x52
                                      Cam 3.6.6

                                      15 votes
                                      Vote
                                      Sign in
                                      Check!
                                      (thinking…)
                                      Reset
                                      or sign in with
                                      • facebook
                                      • google
                                        Password icon
                                        Signed in as (Sign out)
                                        You have left! (?) (thinking…)
                                        3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                        Hi, the most recent version, (3.6.7) fixes the wrong temperature reading issue. Please update by downloading from here: https://camwebapp.com/download/

                                        I’d suggest uninstalling the previous version before installing the new version as a clean install rather than updating it.

                                        Please let me know if the issue is resolved after this.

                                        Thanks.

                                      • Cam 3.7.3 Light customization missing!

                                        Since update to 3.7.3 I have no longer LED lights customization tab!
                                        I'm using X62
                                        What is wrong with your developers??? You really need to make some serious changes because your current "brain" pool is seriously malfunctioning!!!!!!

                                        2 votes
                                        Vote
                                        Sign in
                                        Check!
                                        (thinking…)
                                        Reset
                                        or sign in with
                                        • facebook
                                        • google
                                          Password icon
                                          Signed in as (Sign out)
                                          You have left! (?) (thinking…)
                                          1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                        • CAM 3.7.2 LED problem

                                          I have CAM 3.7.0 with Kraken x52 and H200i case. I still can't change my LED colors correctly, really disappointed. And you will release new LED products that are compatible with your software? Do you really think it will work when the ones already in place are not working properly??????

                                          4 votes
                                          Vote
                                          Sign in
                                          Check!
                                          (thinking…)
                                          Reset
                                          or sign in with
                                          • facebook
                                          • google
                                            Password icon
                                            Signed in as (Sign out)
                                            You have left! (?) (thinking…)
                                            2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                          ← Previous 1 3 4 5 18 19
                                          • Don't see your idea?

                                          CAM Bugs

                                          Feedback and Knowledge Base