Encountered an issue with CAM? Post it here!

Lighting channels are always linked

Kraken ring and logo are always linked with smart device led strips. Every change I make on one always affects the others even if the channels are deselected and/or turned off.

26 votes
Vote
Sign in
(thinking…)
Password icon
Signed in as (Sign out)
You have left! (?) (thinking…)
Anonymous shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
started  ·  AdminMax Nzxt (Admin, CAM ) responded  · 

Hi, I am informed by the devs that if the Custom profile has the same name in both the ring and the logo, the changes you make to one will affect the other. If you wish to have them do things independently, please give them more descriptive names such as “Breathing blue” and “Pulse red” or something along those lines. If the issue continues to happen even doing this, please let me know so we can get in touch with you to verify the logs. Thanks.

13 comments

Sign in
(thinking…)
Password icon
Signed in as (Sign out)
Submitting...
  • Evan Alexander commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    all lighting disappeared with new update. i used to be able to change my kraken x62 ring and logo lighting and now they don't even show up. and when i do the scan "detect cam devices" it only recognized my n7 motherboard. any solutions??

  • Matt commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    I have the hue+ and when i open up cam the lights turn off and i cant select anything in the cam software to turn on or change the lights. It flat out doesn't allow me to do anything for lighting.

  • Ali commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    my lighting channel is gone and i cant access it anymore what happened help

  • Anonymous commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Hi, I went onto cam today and when i Went to change ring and nzxt logo they were gone, only channel one is there. Pls Help

  • Justin DAguiar commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Im trying to figure out why i cant even see my Kraken ring or logo rgb lighting option... i can only change the lighting of the channel but not the ring or logo. It like disappeared, HELP! lol

  • Anonymous commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    To add to this, My Kraken x62 logo seems to be force linked to my RGB strip if I select a fixed color. I cannot have a White Logo on Kraken and a different color on my RGB strip. If I switch the Kraken logo to a different effect it will let me adjust colors independently. This is very frustrating as everything worked before this update.

  • Tom Adams commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Or how bout let them be configured independently and saved under the same profile name. Like it was. This is ridiculous, that and the fact that you obviously do not test this software and continue to introduce more bugs than you fix.

  • Anonymous commented  ·   ·  Flag as inappropriate

    Select all is unchecked, lighting affects are being applied even when channels are completely disabled. Issue seems to be that channels are using other channels custom profiles. If I create a profile for a solid blue color for one channel, the other is snapping to it by default. The previous functionality of being able to modify the profiles of each channel independently while preserving previous configurations is gone.

    Issue persists on Update 3.6.8 as well, originally submitted as 3.6.7 issue.

CAM Bugs: Desktop

Feedback and Knowledge Base