Encountered an issue with CAM? Post it here!

I have a simple solution for NZXT

Just instantly fire CAM software development team and recruit a new one if you don't want to lose more customer, seriously!
Best Regard!

726 votes
Vote
Sign in
Check!
(thinking…)
Reset
or sign in with
  • facebook
  • google
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    Jack shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    started  ·  AdminMax Nzxt (Admin, CAM ) responded  · 

    Hi, if you have updated to 3.6.6 and are still having issues with your hardware or software, please open a new ticket and provide us with your logs so we can review what is happening.

    Please try to be as descriptive as possible concerning what you consider to be working incorrectly, by specifying what hardware you have and what it is not doing which it should be doing.

    This helps us greatly while trying to replicate the errors to verify why they are happening.

    Thank you.

    21 comments

    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      Submitting...
      • ROMAN commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        Version 3.6.6.
        Also, I'm asking you very much, do separate channel management, no matter which presets are installed. For example, to have the opportunity on the LED strips to set the music-bass mode, but at the same time on the fans, so that there is statics. In a word, give the possibility of a separate configuration of channels, so that the music mode on one channel, on the other, any other, please.

        DPC Latancy is growing very much, over 4000, it's problematic to play network action games with such a delay!!! (https://www.youtube.com/watch?v=2OCLdmYFTqk&t=23s)
        Please make optional backlight illumination and enable / disable reading of diagnostic data, speed of coolers, temperatures, etc.

        Well, purely my IMHO, absolutely all the presets in the Music section are completely useless, except for the BASS mode.

      • games pc commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        I agree the software development team at Microsoft could do a better job than these monkeys

      • dwsmedley commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        Im about to just buy a whole set of fans from corsair. I have 6 nzxt fans, 6 led strips, and 2 hue+ controllers in my pc. Right before this update everything worked perfectly. Now nothing works properly. Cool...

      • Gary commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        My fans won't spin up at all. No matter which profile I use they don't speed up anymore. Only if I use fixed and adjust it manually. On top of that it has the wrong temps, 5 to 8C off (more). Ever since you went to 3.6-everything. Which each update, is a new problem. Fix one thing, break two. This really sucks for people like me who have invested so much money into your products and the problem is the software??? ……….

        I have a Kraken X62, AIO, S340 Elite, HUE , and RGB fans so your software not being functional is kind of a big deal.

        Soooooooooooooooo Frustrated .

      • Anonymous commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        So I'm guessing everyone on the development team is topping off the ceo of nzxt.

        Because you guys should have been fired a long time ago.

        There's growing pains, incompetence and whatever the hell the cam team is doing.

        You keep redesigning and rereleasing the same software over and over again.

        But the funny thing is, it take you like a year or two to get it operational.

        Then you scrap that design and give us a broken mess again and we're left on a broken state.

        You usually have the best looking aio cooler on the market, but I'm just gonna stick to buying your cases and be don't with it.

        No matter how pretty your aio is, the hassle of using cam isn't worth it.

      • Anonymous commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        3.6.4 still works crooked on the Kraken x62 still pulls the screws, their speed jumps...and the binding goes to the gpu, there is no separation between the cpu and gpu. I do not advise to put.....

      • ROMAN commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        CAM 3.6.4. The checkboxes of channel 1 and channel 2 are not saved.
        DPC Latancy is growing very much, it's problematic to play network action games with such a delay over 4000!
        Please make optional backlight illumination and enable / disable reading of diagnostic data, speed of coolers, temperatures, etc.

        For the quick launch of CAM, thanks a lot.

        https://youtu.be/Bgy5HWbjUjs

      • Skye commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        Way to go ding dongs, I know I can't code, but COME ON! You fix one thing and damage more! Do you even test the software before rolling it out?! I just uninstalled the newest version. I set all my Hue+ lighting to "sync" under audio and after a short time, usually 5-10 mins the lights fudge up and I have to reboot the computer, never had this issue before.My fan speed is running at 100% all the time now too when the only thing that changed was the version of CAM I was using. Also showing an unusual higher amount of cpu usage compared to 3.5, I'm gonna just install that version and make sure auto update is disabled. Get your acts together before you lose customers to other companies.

      • ROMAN commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        Windows 10 LTSB 2016 64-bit (10.0, Build 14393) (14393.rs1_release.180625-1741), CAM 3.6.1-3.6.3 does not start in the graphical shell, only two processes hang in the task manager. There is no graphical shell !!! What just did not !!! Horror how much you have problems with the software!
        Only two processes CAM in the dispatcher hang and all. The graphical shell does not run through any "exe".
        3.5.9 version it's work.
        The icon on the control panel does not appear.

        https://youtu.be/mmguxy9wmug

      • JEWMAN FUCKSTEIN commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        Its useless.

        These people are dumber than a pack of monkeys.

        Revert to an old 3.3.x version that worked for you, install a firewall outbound rule (if you care about the telemetry issue) and enjoy. It was the best build to date.

      • Jack Ryan commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        3.5 worked more or less. 3.6 and 3.6.1 are just a disaster. Did you guys have to hire the untalented nephew of the CEO who thinks he's a great programmer or what?

      • Simon Fuller commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        So apparently now i have 150FPS for Origins (ultra settings) in 2k Ultrawide, funny i didn't think that power was invented yet. 3.6.1 is all over the place and none of the gpu stuff is accurate or barely close.

      • Bullseye commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        WTH It was working ok then BOOM my sensor is all over the place and it is running at 100% then 0 then 100... RIGHT AFTER THE SOFTWARE UPDATE?????? CMON... Get it right please. HOW DO I ROLL BACK THE LAST UPDATE?

      • Varkanoid commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        The old one was a lot better. Now on 3.6.1 and everytime it updates your settings are not saved, the overclocking is greyed out even though you tick the disclaimer it really should have been tested before forcing this new version on us.

      • Jase commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        Mine just hangs and the fan control is a massive step backwards (limited temperature adjustment range). I thought that was bad considering the softwares age. Sounds like it could be much worse with what you guys have!

      • BitsOfWhatsHisFace - commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        Every time I think they've at last fixed the worst bugs and gotten it stable, they prove their ineptitude by breaking it all again.

      • djhifi commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        Completely right. It's crashing my PC randomly. I can only solve with a hard reset. Shame

      • Arild commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        I just downloaded newest CAM software and noticed instantly that it was freezing not only the software itself, but chrome, task management, etc. Pressing the windows button didn't even work... Uninstalled it right away and now my computer is back running smooth.

      ← Previous 1

      CAM Bugs: Desktop

      Feedback and Knowledge Base