Encountered an issue with CAM? Post it here!

Fan speeds fluctuating

Hi I have a problem with the fan speeds on my kraken x31(GPU) and x61(CPU).

The fan speeds are flucuating up and down and it its highly annoying, the only way to make it stop is by putting it in silent mode, thats pretty much fine for the CPU its never under that much load, however the GPU can be under quite some load and im guessing because its in silent mode it doesn't ever go beyond 25%, then I get liquid temperature warnings because it gets so hot, and it actually makes an awful burning smell!

Its pretty much the same problem as what this guy is getting here.
https://support.camwebapp.com/forums/252256-cam-bugs/suggestions/32168701-fans-revving

I followed the suggestion to install that slightly older version of Cam however the issue is persisting.

3 votes
Vote
Sign in
Check!
(thinking…)
Reset
or sign in with
  • facebook
  • google
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    Stefan Hatton shared this idea  ·   ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    under review  ·  Eric Lam responded  · 

    Hi there, can you update to our newest version of CAM? The newest version from camwebapp.com should resolve the issue.

    3 comments

    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      Submitting...
      • Stefan Hatton commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        I installed CAM 3.5.40 and have 0 problems with it now, it doesn't fluctuate at all, thanks for all the support(not really), apart from the fact when my kraken x61 comes under high loads, the fan now sounds like its rattling...

      • Stefan Hatton commented  ·   ·  Flag as inappropriate

        Hi, I have done as you said(I was originally using the latest version of Cam before I tried the solution in the other thread) and I still have the issue.
        Version 3.5.60

      Feedback and Knowledge Base