CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. can't see liquid temperature

    why is there no more liquid temperature or pump speed?

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. Hue+ saved light settings vanished after update. not the first time.

    This is not the first time this happened. Same thing happened before when i updated to V 3.5.0. Today i updated to V 3.6.0 and I lost my saved light profiles. The last time I post here I didn't get any respond, no comments, no help and the post was closed with no progress. Do something, the software is already sucking too much and the customer service is goddamn worse.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  3. H700i Fans not working

    my H700i case has 3 fans at the front 2 at the top and 1 at the rear the front and rear fans are working but the top ones are not, they are detected on CAM and i can change there colour but not detected on cooling?

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. UPDATE 3.6.2 STILL NOT DETECTING KRAKEN X42

    I recently bought the kraken x42 for my PC and installed CAM software but it did not detect my installed Kraken X42.
    I read online that there was a hotfix coming today so I waited.
    Now I installed 3.6.2 and I still have the same issue.

    Cant say I'm happy with my NZXT experience so far. This is just horrible. Please DO something.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Good afternoon, thank you for informing us of your issue. If you would be so kind as to please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places so we can verify any logged issues:

    C:\Users\Public\Documents\CAM
    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

    Send them to the email maximo.castro[at]nzxt.com.

    Thank you for your cooperation and time, and sorry for the inconveniences you are currently experiencing.

  5. Cam rgb not showing up in cam

    I have an H500i case and for the first week or two cam was working well until i noticed my set rgb had turned back to just a white light. I went back on to cam to see the rbg section was completely gone and i can't access rgb now. Please explain why this is happening.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. BSOD and Hardcrashes my computer whenever CAM is open

    Im 95% sure that its not corrupted ram and I did a bunch of tests on the ram. This is getting on my nerves because I have a Kraken x62.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Worst Products , Worst Software not worth a CENT !!!

    I owned PC since 1997 and this products and software i worst i have ever seen and had. I have bought x61 year ago, fans started grinding couple months after purchase pump started grinding after a year. Decided to give it one more try and bought x62 and it didnt last even a month before grinding started! I tried all versions of cam i could find and even on latest version i still get unknown device on win10 pro. Sometimes its recognized by cam mostly not. I will never buy any product made by this company you lost my trust…

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Cam not showing on the right monitor every restart

    I have a dual monitor setup so I use my second monitor for my monitoring apps. I have cam set to open when windows starts and should open on my second monitor. However, just after the update, whenever I start my computer it defaults to my 1st monitor which is annoying cause I need to line it up again on my second monitor. How do I fix this?

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. 10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Aer Rgb fans connected to Control Hub not lighting up

    So I got the H500i and it comes with a Contol hub. The Kraken cooler and light strips work fine but the Fans only spin and don't light up. Cam recognizes the fans but doesn't let me control the lighting.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. Cam not minimized

    Hello.

    In last version CAM minimized not working when system load you must start app again.

    When option - Start cam minimized unchecked. Program start normaly when win load.

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Good afternoon, please update to 3.6.5 and if your issue continues to occur, provide us with your program logs so we can verify why this is happening. Thank you.

  12. Lighting preset options not available.

    I have h700i with two included led strips connected to the smart device but half of the lighting preset options are not available for me for example the 'rainbow flow'. When I click an unavailable option it only says ''the current mode is not supported with the current selected channel".

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. CAM Overlay keeps on turning off by itself whenever PC restarts

    Whenever I start my PC from complete shutdown or just restart it, I have to enable the CAM Overlay every time.

    It looks like CAM is resetting the CAM Overlay to default settings which is Off and not saving the users setting.

    Thanks

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. CAM software is stuck authenticating

    I just finished this full-NZXT build and I'm immediately disappointed with the result. WHat's with the broken software that REQUIRES a network connection to work?

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Brightness control

    Provide in the software an option to control the brightness of the leds (logo / circle) - intensity.

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Hue+ LEDs flashing/wrong colours in Marquee

    This only seems to happen with the Marquee setting. I flashes in random Colours. I set the Marquee to red but every few seconds one or more of the LEDs of the Marquee flash in another colour. Blue, White and Green the majority of the time.
    CAM Version 3.5.90 . OS is Windows 10 home Pro and i'm using both channels with each having 4 stripes. One displaying the CPU Temperature (Channel 1) just fine. Since this happendes to a user before in an earlier version i hope this is getting fixed soon.

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Have to press "Accept" every time I launch CAM.

    Case: Fractal Design Define R6
    Motherboard: ASUS Z370-E Gaming
    OS: Windows 10 Pro 64-bit
    CPU: Intel® Core™ i7-8700K
    RAM: G.Skill Trident Z RGB 3600MHz 16GB
    GPU: EVGA GeForce GTX 1060 6 GB SC Gaming
    AIO Cooler: NZXT Kraken X62
    PSU: Corsair HX750i
    Storage:
    Samsung 960 PRO 512GB M.2 PCIe SSD
    Crucial MX300 525GB
    Seagate Barracuda 2TB

    I have to press "Accept" to the GDPR warning every time I launch CAM.
    Also, settings wont save half the time.

    CAM 3.7.0

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. 3.6.3 can't change language

    CAM 3.6.3 Cannot change language in new installation of windows 10.

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. "Settings upload failed" - CAM This happens every few seconds. In a single minute I've gotten 6 notificaitons. Please help.

    The settings seem to have worked just fine, my Kraken's lights are doing EXACTLY what it said they would...but I'm up to 10 notifications since starting to type this plea for help. Please, help!

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. CAM 3.7.2 auto start not working!!!!!!!!!!!!!!!!

    CAM 3.7.2 auto start does not working!! AGAIN!!! And Again!

    All 3.6.xx + version have lot of different bug!!

    Really what is the difficulty of writing and update a simple AIO program ?!

    JUST FAN + PUMP + LED CONTROL ,That would be yours!!

    WE DO NOT WANT such STUPID THINGS .. for example cpu-gpu overclocking , fps overlay etc etc ..

    They have special programs for us that work normally!
    (Cam is a piece of shit!)

    The internet AIO forums are full of : people not buying NZXT product ,Because the CAM software needs to be added! WAKE UP…

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base