CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. Kraken x52 problem with Noctua F12 PWM Fan

    Hello guys, i bought Kraken x52 last night and installed Kraken x52 in my Case . I got problem with my Noctua F12 PWM fan when these dont start spinning till I login to windows or I have to open CAM . My Noctua fan only spin when CAM has launched

    I bring Noctua back my h100i Corsair and their still working even if I didnt setup Corsair's app

    Can u tell me how to fix that shit ? I tried many way but still not working

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. Can't read any info for my RX 5700 XT

    Please add support for new radeon cards.

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Since 3.6.0/3.6.1 my cpu temp is running hotter

    Since 3.6.0/3.6.1 updates my cpu temp (Kraken X62) is running approx 7 deg hotter, I've not made any hardware changes, even cleaned my fans, filters and rad

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. CAM won't start minimized - Version 3.6.6

    As per the title.

    I have selected the option to start minimized, but it does not start minimized.

    This is for CAM version 3.6.6

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. CAM 3.7.7 RGB settings are gone on

    I've have the H700i case and my RGB settings were just fine until recently when I logged on to CAM and found that they had disappeared. I cannot change any settings so I just have the default white now. Please help me fix this issue, thanks.

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. Invisible and Unavailable CAM Adjustments

    I am completely unable to access fan speeds and lighting. The tabs themselves aren't even showing up on the left side of CAM, and on a rare occasion they show up, only to never be seen again. ALSO, my fans are STUCK IN MAX SPEED. WTF. WHAT ARE YOU GUYS DOING TO MAKE THIS SO TERRIBLE. Sorry, I'm just really god hecking frustrated over here and it's honestly unacceptable.

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. cam 3.7.4 fan control tab not there anymore

    Using Cam 3.7.4. The fan control tab has disappeared (again). I have uninstalled and reinstalled and it is still not there. Honestly CAM was much better in regards to the user interface before you changed its appearance earlier this year AND it worked absolutely fine. It was so much easier to use and navigate around. The last several versions after that have been terrible to use. Please fix this software. I don't want to have to uninstall it and go get msi afterburner or other software. to cut it short. Where is the fan control tab gone? why was this…

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. 3.6.2 is hogging CPU and Network

    3.6.2 is using 30% cpu and 1.5 Mbs of network at all times. Minimized to tool bar or on screen.

    11 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

  9. Bad USB Driver for NZXT Kraken X62 v2

    Dear developer team,

    I like your hardware, but your software and drivers are the downfall.
    Please correct here urgently, because otherwise I'll look around for the new Asus AIO series and you would lose another customer!

    The most annoying problem is when I reboot or cold start after working on my computer and the USB driver of the NZXT Kraken X62 v2 can not be loaded properly.

    If you think it's the system or the hardware, then you're on the wrong steamer. I have tested the system for testing on a new, freshly purchased SSD with Windows 10 and tested…

    11 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Do you guys test CAM before update release?

    Well how do I put this, updated cam and

    A. It looks like crap

    B. It doesn't save my fan profiles on restart.

    C. Custom fan profiles for grid v3 don't work. They all seem to be set at silent profile, even though they all have custom ones set.

    D. GPU temps aren't correct, I put GPU under load and Cam says its at 30c but really its at 65c, which is really bad as cam controls the fans on my GPU radiator and the fans speed was a 20%. Before update, Cam would speed up the fans as set…

    11 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  11. CAM 3.5.8 possibly causing crash

    CAM 3.5.8 is possibly causing crash and freeze the whole pc, even the power/reset buttons won’t work.

    I installed a new heatsink last week and reassemble the whole pc. I decided to try out CAM that day since I would like to purchase a Grid V3.
    Then I got 4 restarts that day, and thought that some hareware might have gone wrong.
    I replaced the PSU by a new one and there’s no restarts. Instead I’m getting some freezes. The power/reset buttons were also freezed.
    I decided to uninstall CAM 3 days ago and I have not encounter any freeze/crash.…

    11 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. CAM Mini - Cuts off TOS Accept Form

    When CAM launches (in mini mode) and displays the updated TOS message, it's impossible to click accept/ deny buttons because they're cut off by the mini window's size! I've got screenshots I can share.

    11 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. CPU Temperature spiking since latest update

    Since the latest update CAM thinks my CPU is spiking up by like 20-30 degree (from 30 to 60). i have other temperature softwares which i run at the same time and they do not show any spiking at all. This was never an issue before, only on the latest update. This causes my fans to speed up for that split second and slow back down. this is even on idle.

    11 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. x62 kraken LED not working

    New x62 Kraken LEDs and LED strips on the H500i not working. The LED strips connected to the HUE+ on the H500i are turning on but will not change colour in CAM. As for the kraken the unit is being found in CAM and seems to be operating correctly but again the LEDs will not turn on at all.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Start from scratch

    I understand that the management (like in every company) want something great what they can show to their bosses. But... your software is unusable. For almost 2 years the software has some bug(s). Without reliable software is the hardware useless. Admit your mistake and start from scratch. At least you can create some light app/service beside the exist one and people can choose by self.
    Do the right thing.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Can't agree to terms

    When using the software in Mini Mode, I am unable to agree to the terms simply due to the buttons being hidden. There is nothing I am able to do to click any of the buttons or resize the application to click the buttons.

    https://imgur.com/CAuLOFT

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. My GPU load shows 0%

    no mater what i am doing it is not showing the load on my GPU but it shows everything else for GPU CPU and RAM

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Lighting problems for Kraken X72

    yesterday i Got to change the color of my NZXT kraken X72 and there
    was an update for it and now i cant change the color and its staying white

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. RX 57000 XT Not recognized

    My AMD RX 5700 XT doesn't get recognized in the CAM Software.
    Viewing the simple version display "-- %" and "-- C" in advanced, it says it's min is 999c and max is 999c.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. My RGB settings don't work since the latest update

    My RGB settings don't work since the latest update

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base