CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. light

    After updating NZXT software i can't chage my cooler lights anymore, the lights setting button simply disappeared

    14 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, please try version 3.6.6 and tell us if it’s fixed in that version. If not, please let us know what hardware you have installed that is not showing up and send us the program logs so we can verify why it is not recognizing the hardware. Thanks.

  2. CAM 3.6.1 not detecting Kraken x62

    Cam update 3.6.1 today broke my whole system, my Kraken x62 is no longer detected at all. Yesterdays update to 3.6 was fine but 3.6.1 today broke everything. Please fix this with 3.6.2 asap, thanks!

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    7 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  3. CAM resets fan and FPS display settings every single launch

    Every time the CAM software launches -despite being logged in- my fans are all set to silent, and my fps display is .... broken - it works, but it will say top left, or top right, then I launch the game and it will move, and if I alt-tab in the game then it moves again .... ? It's at the point that I alt tab in and out of my game so the FPS display is where I need it, since disabling the display in the CAM software does nothing.

    And setting up custom fan profiles just to have…

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello Zbee, please update to the latest version of CAM (currently 3.7.0, which you can download here: http://camwebapp.com/download/) I’d suggest uninstalling the previous version first and then installing this one. After this update, verify that your settings were downloaded correctly. (I have 2 users for testing this and the FPS settings are correctly downloaded when I update). If the settings are wiped again, please let us know so we can get in touch with you to verify your logs.
    Thanks.

  4. Cam used to see my Kraken X60 but now for some reason it has decided that it will not see it anymore?

    Cam used to see my Kraken X60 but now for some reason it has decided that it will not see it anymore? Why can't I just download the old Kraken software, it was slow to respond when changing fan speed but at least it worked.

    Also I am already on version 3.7.0

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    11 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, here are the troubleshooting steps to try and get CAM to view your Kraken device please follow them and let me know if this works.

    If you are using a Kraken X31/X41/X61 and CAM is not detecting the device. You can try these troubleshooting steps
    Please go to the Devices Page and select “Detect Devices”
    Please exit out of CAM and install this Kraken driver https://www.dropbox.com/s/ktdih3rifenohk4/Kraken%20chip%20Driver.zip?dl=0 then restart your PC and see if CAM detects the Kraken
    Go into Control Panel and click on “View Devices and Printers” then remove the 690LC/Asetek Driver/Unknown USB Device and restart your PC. Then check CAM again.
    If you still see a Unknown USB Device, then it seems that the USB cable is creating a bad connection to the motherboard. This likely means the unit would have to be replaced. Please contact our support team over at https://www.nzxt.com/customer-support to look for an RMA

  5. stuck at 100% for adaptive noise reduction for a whole night

    the cam software stuck at 100% for adaptive noise reduction for a whole night, i tried to restart the pc and reinstall cam, neither worked.

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. h500i lights cant be detected

    my h500i case lights cant be seen in CAM. The Cam doesnt also show the light tab in the left panel. i reinstalled cams but still doesnt see it.. For the past few weeks, it was working just fine but now its not working anymore. i have the latest version of CAM which is 3.7.5

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. CAM displaying wrong CPU temp

    Just got CAM installed with a Kraken X61 but the software is showing a different CPU temperature than what is shown on the motherboard and in Open Hardware Monitor. I had the Corsair H100i before this and the Corsair Link software let me link the fan speed with whatever sensor I wanted. Why would the CAM software be showing a different temp than the CPU is actually producing? Maybe make an option to choose which sensor to use for CPU monitoring??

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    29 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, the most recent version, (3.6.7) fixes the wrong temperature reading issue. Please update by downloading from here: https://camwebapp.com/download/

    I’d suggest uninstalling the previous version before installing the new version as a clean install rather than updating it.

    Please let me know if the issue is resolved after this.

    Thanks.

  8. Kraken X52 ring doesn't change color

    Hello, I have an issue with my Kraken X52, the ring doesn't react with the cam software.
    When I choose a color for the ring nothing happens and the ring stays in blue.
    No issue with the logo it's working fine.

    What I have to do to change the color of the ring ?

    Thank you

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    18 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello Anonymous, if you don’t have a ligting tab, it’s possible that CAM is not detecting your Kraken. Please try these troubleshooting steps to see if this fixes your issue:
    If you are using a Kraken X42/X52/X62/X72 and CAM is not detecting the device. You can try these troubleshooting steps.
    Please go to the Devices Page and select “Detect Devices”
    Please exit out of CAM and install this Kraken driver https://www.dropbox.com/s/ktdih3rifenohk4/Kraken%20chip%20Driver.zip?dl=0 then restart your PC and see if CAM detects the Kraken
    Go into Control Panel and click on “View Devices and Printers” then remove the NZXT USB Device/Unknown USB Device and restart your PC. Then check CAM again.
    If you still see a Unknown USB Device, then it seems that the USB cable is creating a bad connection to the motherboard. You can try using a different USB cable to check and see if the USB cable that came…

  9. 3.6.1 can't change language

    CAM 3.6.1 Cannot change language. Shows English no matter what other languages are applied.

    Tried to restart software and reboot Win 10, still can't change it.

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  10. CPU temperature is now not working with release 3.6.4 for Ryzen 7 2700x.

    CPU temp is stuck at 50 degrees Fahrenheit and Celsius! It's measuring the same temp for both. Even if I switch my settings between Fahrenheit and Celsius it remains the same. Clock speed is also wrong and shows half of what it should be. Fans speeds are stuck at 80%. I'm sorry, but each upgrade is now just getting worse. Please help.

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Sorry, what I meant was, please update to 3.6.5 and if your issue continues to occur, provide us with your program logs so we can verify why this is happening. Thank you.

  11. CAM not showing specific options for NZXT H500i

    Hello,

    I've bought the NZXT H500i and installed CAM on it to control everything. The first few days everything worked fine and I could control my LED Lights and let CAM create me a profile for controlling the CPU Heat and noise (don't know how this option was named again since its disappeared).

    Now both of those options are just gone. I can't control my LED and have no option for CAM to create me a profile for controlling heat and noise. I didn't do anything, it just disappeared one day. I've tried to reinstall the software, delete the latest…

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. No GPU Fan speed monitoring in CAM with my Aorus 2080 TI xtreme

    I can't see the fan speed --RPM

    what can i do?

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    5 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Fortnite CAM Overlay

    Hoq to fix it?
    Fortnite BattlEye
    17:19:40: Starting BattlEye Service...

    17:19:43: Launching game...
    18:52:10: Note: File blocks can be ignored if they don't cause problems with the game.
    18:52:10: [INFO] Blocked loading of file: "C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\DLLs\CAM.Overlay_x64.dll".

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Cam version 3.7.7 has no RGB settings and no control for Kraken X62

    I am using Cam version 3.7.7. Since today (12 July 19) I can't control the RGB for Kraken X62 (the ring and logo of NZXT Kraken X62 is gone from CAM)!!! So now I only see Channel 1 and Channel 2 for my AER RGB fans on CAM software and RING and LOGO are now gone.

    The most important though is that I CANT CONTROL Kraken X62 performance meaning I can't control the RPM for neither the pump nor the fans of my AIO cooler!!!!! Silent, performance custom or manual control IS NOW GONE!!!

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Update bug 3.7.7

    After update to version 3.7.7 on every next start Cam updater notificate new version 3.7.7 to update.
    Then update process freeze.
    So please fix this shit.
    I pay 215 $ for CPU cooler and your control software absolutly declase this hardware.

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    10 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Kraken x52 problem with Noctua F12 PWM Fan

    Hello guys, i bought Kraken x52 last night and installed Kraken x52 in my Case . I got problem with my Noctua F12 PWM fan when these dont start spinning till I login to windows or I have to open CAM . My Noctua fan only spin when CAM has launched

    I bring Noctua back my h100i Corsair and their still working even if I didnt setup Corsair's app

    Can u tell me how to fix that shit ? I tried many way but still not working

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Can't read any info for my RX 5700 XT

    Please add support for new radeon cards.

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Since 3.6.0/3.6.1 my cpu temp is running hotter

    Since 3.6.0/3.6.1 updates my cpu temp (Kraken X62) is running approx 7 deg hotter, I've not made any hardware changes, even cleaned my fans, filters and rad

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. CAM won't start minimized - Version 3.6.6

    As per the title.

    I have selected the option to start minimized, but it does not start minimized.

    This is for CAM version 3.6.6

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. CAM 3.7.7 RGB settings are gone on

    I've have the H700i case and my RGB settings were just fine until recently when I logged on to CAM and found that they had disappeared. I cannot change any settings so I just have the default white now. Please help me fix this issue, thanks.

    12 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base