CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. Lighting broken on latest update 3.6.0

    Latest version of CAM (3.6.0) does not detect the lighting on my Kraken. Both my Kraken and Grid firmware say V0 when going to Gear Icon > About Cam > Component Firmware Version

    20 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    9 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

    C:\Users\Public\Documents\CAM
    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

    By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

    Thank you.

  2. cam mobile not working

    my cam mobile writes please download or update to latest CAM and login on your PC for usingyour android app cam wersion on PC is 3.6.5 and on my mobile I have the latest version android version is 7.1.1

    20 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Mobile  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. 3.6.2 can't change language

    3.6.1 can't change language

    20 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. Cannot see the rgb panel

    When i log in the CAM, it shows me every panel, but the RGB light doesn't seem to be anywhere.

    It has been like 2 weeks now that i cannot see the rgb lighting.

    I have the case NZXT h500i, everything were working fine but the past few weeks i cannot see my rgb channel or even the panel in the platform on the left side it used to be. It seems, to missing some other panels too but i am not sure which ones.

    If someone could help me,
    Thanks for your time.

    20 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. "Error occurred while trying to communicate with the server"

    In CAM 3.7, I am unable to log in with my NZXT account. It says, "An error occurred while trying to communicate with the server".

    Any fixes would be great! Thanks!

    19 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. CAM Version: 3.7.4

    I chose the Adaptive Profile. I can't return to the Preset Profile because the process is not finished.
    "We are determining the optimal settings for your system. Your result will be ready after a comparison measurement." 100%.
    I reinstalled the software but it didn't help. The process started automatically.

    17 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Adaptive noise update stuck at 100%

    Adpative noise controller stuck at 100% and wont let me edit fans

    17 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. OOM not use when memory

    Cannot log in to CAM or use guest mode - Error 'OOM not use when memory>'maxmemory'.
    My PC fans are now useless!

    17 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    10 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. CAM Constantly resetting ANR profile

    CAM resets my ANR profile roughly every other day

    Smart Device has no driver errors, shows up properly in device manager and CAM

    Fans are all wired correctly, 2 3-way splitters, each controlling 3 fans, my watercooling pump is directly plugged into the motherboard

    I have reinstalled CAM & updated to the latest version without any changes.

    Currently running Windows 10 Enterprise, Version 1803

    My system:

    CPU: Ryzen 1700X
    GPU: 2x MSI RX 480 Gaming X 4GB
    Mobo: ASRock x470 Killer SLI/AC
    Memory: G-Skill Trident Z 3200mhz
    Case: H700i
    Fans: 1x Corsair ML 140, 3x Corsair HD120 RGB, 2X Corsair…

    17 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. FANS FAIL ON COLD START OF PC

    I Apologise for reposting:

    This is critical on power up I should not have too "panic" that my performance PC fails to spin up on a start. Loading into Windows and then CAM fails to start my fans when I change Performance to fixed mode to initiate a spin up. INSTEAD, I have to switch off countless times on each start (this is not a good way to force fans to start) causing my system problems. See PC Spec:

    OverClocked 4.4MHZ

    Intel i7 5960X Extreme Octa Core CPU Processor (3.0 GHz, 20 MB Cache)
    MSI Intel LGA2011-V3 Socket X99 Gaming…

    16 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    14 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    under review  ·  Eric Lam responded

    If you are experiencing an issue where the fans on the Grid+V3 are not spinning. Please check the specs on those fans. Each channel on the Grid+V3 can only support up to 5 watts and if you exceed that threshold the Grid+V3 will have a failsafe to shut off all the fans. At this time please shut off your PC and turn off your PSU. Then wait 10 seconds and turn your PSU and PC back on. See if the fans spin then.

  11. cam overlay not working

    Cam overlay not working at all!!!

    16 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. kraken M22 not detected

    after update to CAM v 3.7.4 my kraken M22 just disappear and undetectable by CAM

    16 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Fans/RGB no longer detected by CAM

    Recently CAM decided after i closed it to not recognize any of my fans or rgbs that were previously there and usable i tried reinstalling but it still doesn't detect them i am using the h500i case with nzxt top and back fans with the rgb stripsthat came with the case and a AMD cpu fan

    15 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. temperature ryzen 7 2700x

    The temperatures displayed on cam are not true. The ryzen master software and other programs display the temperature values correctly but cam constantly detects 45 ° C.
    CPU Ryzen 7 2700x
    MB Aorus x470 ultra gaming
    Kraken x52
    Cam 3.6.6

    15 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, the most recent version, (3.6.7) fixes the wrong temperature reading issue. Please update by downloading from here: https://camwebapp.com/download/

    I’d suggest uninstalling the previous version before installing the new version as a clean install rather than updating it.

    Please let me know if the issue is resolved after this.

    Thanks.

  15. I HAVE FIXED ALL CAM BUGS INSTANTLY

    https://imgur.com/a/5C5bIIe

    YEAH I SOLD THAT CRAP ON IBEH. NO MORE SPYWARE, LAGS, LATENCY SPIKES, BLUE SCREENS ON MY COMPUTER.
    I'VE GONE CUSTOM LOOP BABY.

    even your support forum freezes my android phone so i had to switch over to my desktop to complete this post lmao.
    guys give it up. you couldn't code your way out of a paper bag even if your lives would depend on it. guys just go to the monastery and never touch a computer again.

    i'm signin out. end.

    15 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Getting blue screens when CAM is running

    Been getting blue screens on Windows 10 x64 for the last few months. Thought it was a hardware problem, even swapped the RAM, and was ready to RMA the motherboard. But decided to test some more, and as long as I close CAM software when windows starts, no more blue screens.

    15 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Hitman 2 closing with NZXT Cam Software

    Hello, does anyone have the same problem? 😥
    When NZXT Cam process is open, the game close directly after a few seconds.

    15 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. CAM 3.7.8 - Constant freeze/Crash

    Since the last update I'm encountering a lot of freezing/crash of CAM which only can be fix with luck with a reboot - and a lot of time it's impossible to open it ever after a reboot. That's really annoying as long as it completely f*** up cooling profiles.

    14 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    5 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. can not change language

    Ver 3.6.x Can not change language setting.

    14 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, we are reworking the translations. Once they are implemented the languages will be applicable once again. Sorry for the inconveniences this may be causing you.

  20. cam update 3.7.6

    CAM updated to 3.7.6 ...Now I no longer have control of any of my fan speeds/curves and pump lighting...

    14 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base