CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. Cam used to see my Kraken X60 but now for some reason it has decided that it will not see it anymore?

    Cam used to see my Kraken X60 but now for some reason it has decided that it will not see it anymore? Why can't I just download the old Kraken software, it was slow to respond when changing fan speed but at least it worked.

    Also I am already on version 3.7.0

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    12 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, here are the troubleshooting steps to try and get CAM to view your Kraken device please follow them and let me know if this works.

    If you are using a Kraken X31/X41/X61 and CAM is not detecting the device. You can try these troubleshooting steps
    Please go to the Devices Page and select “Detect Devices”
    Please exit out of CAM and install this Kraken driver https://www.dropbox.com/s/ktdih3rifenohk4/Kraken%20chip%20Driver.zip?dl=0 then restart your PC and see if CAM detects the Kraken
    Go into Control Panel and click on “View Devices and Printers” then remove the 690LC/Asetek Driver/Unknown USB Device and restart your PC. Then check CAM again.
    If you still see a Unknown USB Device, then it seems that the USB cable is creating a bad connection to the motherboard. This likely means the unit would have to be replaced. Please contact our support team over at https://www.nzxt.com/customer-support to look for an RMA

  2. CAM displaying wrong CPU temp

    Just got CAM installed with a Kraken X61 but the software is showing a different CPU temperature than what is shown on the motherboard and in Open Hardware Monitor. I had the Corsair H100i before this and the Corsair Link software let me link the fan speed with whatever sensor I wanted. Why would the CAM software be showing a different temp than the CPU is actually producing? Maybe make an option to choose which sensor to use for CPU monitoring??

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    29 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, the most recent version, (3.6.7) fixes the wrong temperature reading issue. Please update by downloading from here: https://camwebapp.com/download/

    I’d suggest uninstalling the previous version before installing the new version as a clean install rather than updating it.

    Please let me know if the issue is resolved after this.

    Thanks.

  3. Kraken X52 ring doesn't change color

    Hello, I have an issue with my Kraken X52, the ring doesn't react with the cam software.
    When I choose a color for the ring nothing happens and the ring stays in blue.
    No issue with the logo it's working fine.

    What I have to do to change the color of the ring ?

    Thank you

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    18 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello Anonymous, if you don’t have a ligting tab, it’s possible that CAM is not detecting your Kraken. Please try these troubleshooting steps to see if this fixes your issue:
    If you are using a Kraken X42/X52/X62/X72 and CAM is not detecting the device. You can try these troubleshooting steps.
    Please go to the Devices Page and select “Detect Devices”
    Please exit out of CAM and install this Kraken driver https://www.dropbox.com/s/ktdih3rifenohk4/Kraken%20chip%20Driver.zip?dl=0 then restart your PC and see if CAM detects the Kraken
    Go into Control Panel and click on “View Devices and Printers” then remove the NZXT USB Device/Unknown USB Device and restart your PC. Then check CAM again.
    If you still see a Unknown USB Device, then it seems that the USB cable is creating a bad connection to the motherboard. You can try using a different USB cable to check and see if the USB cable that came…

  4. 3.6.1 can't change language

    CAM 3.6.1 Cannot change language. Shows English no matter what other languages are applied.

    Tried to restart software and reboot Win 10, still can't change it.

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  5. CPU temperature is now not working with release 3.6.4 for Ryzen 7 2700x.

    CPU temp is stuck at 50 degrees Fahrenheit and Celsius! It's measuring the same temp for both. Even if I switch my settings between Fahrenheit and Celsius it remains the same. Clock speed is also wrong and shows half of what it should be. Fans speeds are stuck at 80%. I'm sorry, but each upgrade is now just getting worse. Please help.

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Sorry, what I meant was, please update to 3.6.5 and if your issue continues to occur, provide us with your program logs so we can verify why this is happening. Thank you.

  6. 3.6.2 is hogging CPU and Network

    3.6.2 is using 30% cpu and 1.5 Mbs of network at all times. Minimized to tool bar or on screen.

    11 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

  7. Do you guys test CAM before update release?

    Well how do I put this, updated cam and

    A. It looks like crap

    B. It doesn't save my fan profiles on restart.

    C. Custom fan profiles for grid v3 don't work. They all seem to be set at silent profile, even though they all have custom ones set.

    D. GPU temps aren't correct, I put GPU under load and Cam says its at 30c but really its at 65c, which is really bad as cam controls the fans on my GPU radiator and the fans speed was a 20%. Before update, Cam would speed up the fans as set…

    11 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  8. can't see liquid temperature

    why is there no more liquid temperature or pump speed?

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Hue+ saved light settings vanished after update. not the first time.

    This is not the first time this happened. Same thing happened before when i updated to V 3.5.0. Today i updated to V 3.6.0 and I lost my saved light profiles. The last time I post here I didn't get any respond, no comments, no help and the post was closed with no progress. Do something, the software is already sucking too much and the customer service is goddamn worse.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  10. UPDATE 3.6.2 STILL NOT DETECTING KRAKEN X42

    I recently bought the kraken x42 for my PC and installed CAM software but it did not detect my installed Kraken X42.
    I read online that there was a hotfix coming today so I waited.
    Now I installed 3.6.2 and I still have the same issue.

    Cant say I'm happy with my NZXT experience so far. This is just horrible. Please DO something.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Good afternoon, thank you for informing us of your issue. If you would be so kind as to please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places so we can verify any logged issues:

    C:\Users\Public\Documents\CAM
    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

    Send them to the email maximo.castro[at]nzxt.com.

    Thank you for your cooperation and time, and sorry for the inconveniences you are currently experiencing.

  11. Cam not showing on the right monitor every restart

    I have a dual monitor setup so I use my second monitor for my monitoring apps. I have cam set to open when windows starts and should open on my second monitor. However, just after the update, whenever I start my computer it defaults to my 1st monitor which is annoying cause I need to line it up again on my second monitor. How do I fix this?

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. 3.6.3 can't change language

    CAM 3.6.3 Cannot change language in new installation of windows 10.

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. "Settings upload failed" - CAM This happens every few seconds. In a single minute I've gotten 6 notificaitons. Please help.

    The settings seem to have worked just fine, my Kraken's lights are doing EXACTLY what it said they would...but I'm up to 10 notifications since starting to type this plea for help. Please, help!

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. SOFTWARE FROM LIDL

    Good job on destroying the software once again, never seen most broken full of bugs in my entire life. newest "update" 3.6.5 nothing is working literally, it recognise only hue+ i have the nzxt kraken x62 and dont recognise it anymore. i cant change the colors and the most important thing i cant change the fan and liquid speed. let me know when you have a solution i paid good money for your kraken. please dont not reply with an answer like restart your pc or try to login with another account, because i already tried it. i need a…

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly.

    If you continue to have the same issues after updating, please send us your logs to verify why CAM is not detecting your hardware.

    Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

  15. Software Agreement Screen. I CANNOT SELECT Agree,ONLY DECLINE

    Software Agreement Screen. I CANNOT SELECT Agree,ONLY DECLINE

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, what version of CAM are you using? This issue was fixed in 3.6.3, and the latest version is 3.6.7. Please update to 3.6.7 and let us know if you still have this issue. Thanks.

  16. Can not change language setting

    Can not change language setting (Ver 3.6.3)

    8 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. CAM doesn't remember screen Position after latest Updates

    After the two newest Updates, CAM doesn't remember its old screen Position anymore :/

    8 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, thanks for the input. We are aware of this issue but it is not in our list of priorities to take care of yet. We hope to fix it in a future update, but there is no ETA right now. Sorry.

  18. Strange CPU temperature

    I get notifications like "Your CPU temperature has exceeded 8275°C. Prolonged use at this temperature may shorten the CPU's lifespan."
    That's hotter than the sun's surface.
    I use version 3.6.6.

    8 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. settings upload failed / vers. 3.5.9

    CAM keeps spaming "settings upload failed every 5 sec. with

    vers. 3.5.9

    8 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. 3.6.0 Update Pump speed and liquid temperature values

    After 3.6.0 Update where are the pump speed and liquid temperature values?
    Also my fan speed on a EVGA 1050 TI SSC is still reading "--RPM", GPU-Z can read the fan speed.

    7 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base