CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. I have a simple solution for NZXT

    Just instantly fire CAM software development team and recruit a new one if you don't want to lose more customer, seriously!
    Best Regard!

    1,078 votes
    Vote
    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      You have left! (?) (thinking…)
      29 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

      Hi, if you have updated to 3.6.6 and are still having issues with your hardware or software, please open a new ticket and provide us with your logs so we can review what is happening.

      Please try to be as descriptive as possible concerning what you consider to be working incorrectly, by specifying what hardware you have and what it is not doing which it should be doing.

      This helps us greatly while trying to replicate the errors to verify why they are happening.

      Thank you.

    • CAM Software is a Disaster - Allow Us to Bypass It

      Agreed. The x52 works best once any version of CAM is uninstalled. I simply connected the fans to the mobo set to monitor CPU temp. Their speed increases properly when I use CPU-ID to bench. Those same fans (the ones that came with the x52) stay at the same speed when plugged into the x52 harness. I can only hope the pump knows when to spin faster because without CAM there's no way to control pump speed. I'd really like to connect the pump to the PUMP pinouts on the mobo. CAM is full of bugs that are never fixed.…

      1,065 votes
      Vote
      Sign in
      Check!
      (thinking…)
      Reset
      or sign in with
      • facebook
      • google
        Password icon
        Signed in as (Sign out)
        You have left! (?) (thinking…)
        8 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
      • CAM 3.3.5 Overlay not working for most games!

        The overlay isn't working with most of my games which is odd because it was working just fine about 2 weeks ago. I think it might have been an update that caused it to stop working but the only game it works on at thew moment is Overwatch.

        503 votes
        Vote
        Sign in
        Check!
        (thinking…)
        Reset
        or sign in with
        • facebook
        • google
          Password icon
          Signed in as (Sign out)
          You have left! (?) (thinking…)
          177 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
          under review  ·  Eric Lam responded

          Hi there, please be sure you are on the latest version of CAM from camwebapp.com. The most current version is 3.5.3

          The overlay requires DirectX Runtime to be installed.
          Please install DX Runtime and then restart your PC and see if the overlay works. The link below will take you to the download site for the installer.
          https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35

          Also make sure that you have tried manually enabling the overlay with the short keys (Shift + O). These shortcut keys can be changed from settings in CAM as well.

          If the instructions above does not work please let us know which games the overlay is not working on.

        • Where Are the Promised Feature Updates?

          I think your clients would like to know what is going on with a lot of the promised or talked about features such as advanced fan controls (control fans via multiple temp readings simultaneously, be able to use other temp sensors other than just CPU/GPU/liquid), monitoring, and combining Hue+ and Grid+. I have seen some of the topics were mentioned way back in 2014 and still no news. Looking at Corsair, they are doing an awesome job combining the Cue and Link into iCue, and their software can do so much more than the basic function of Cam. I'm pretty…

          487 votes
          Vote
          Sign in
          Check!
          (thinking…)
          Reset
          or sign in with
          • facebook
          • google
            Password icon
            Signed in as (Sign out)
            You have left! (?) (thinking…)
            3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
          • CAM interferes with Trident Z RGB ram lighting.

            When I start my pc at first my Tridrnt Z ram lights up as I set it to be, but when CAM software loads up one of my two ram sticks turns red. It happens every time and I have to reset it as I want it to be every startup.
            Even when I put my pc to sleep and wake it up.
            Can you please fix this. I'we read that other people have the same problem.

            82 votes
            Vote
            Sign in
            Check!
            (thinking…)
            Reset
            or sign in with
            • facebook
            • google
              Password icon
              Signed in as (Sign out)
              You have left! (?) (thinking…)
              0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
            • Cannot access settings when using Cam on second screen

              I use two monitors. My main 2560*1080 monitor and a second 1920*1080 monitor.

              Like many with multiple screens I prefer to use CAM on the second screen so I can see all the info when I'm gaming.

              However as soon as I move CAM to the second monitor I lose the minimize/maximise/close icons and all the settings icons.

              Main Screen - https://i.imgur.com/uc8pRo8h.png

              Second screen - https://i.imgur.com/d65vzjDh.png

              See the difference?

              65 votes
              Vote
              Sign in
              Check!
              (thinking…)
              Reset
              or sign in with
              • facebook
              • google
                Password icon
                Signed in as (Sign out)
                You have left! (?) (thinking…)
                under review  ·  23 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
              • CAM Keeps popping up the error "Upload setting had failed"

                It says "Upload setting had failed" "Please try save your component setting again" multiple times a minute. This happened after uninstalling and reinstalling the latest version of CAM after an update failed, Version 3.1.71.

                62 votes
                Vote
                Sign in
                Check!
                (thinking…)
                Reset
                or sign in with
                • facebook
                • google
                  Password icon
                  Signed in as (Sign out)
                  You have left! (?) (thinking…)
                  50 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                  Hi,

                  Please update to version 3.6.7 by downloading from here: https://camwebapp.com/download/

                  I’d suggest uninstalling the previous version before installing the new version as a clean install rather than updating it.

                  Please let me know if the issue is resolved after this.

                  Thanks.

                • after pc wakes from sleep mode, logo does not light up.

                  Kraken X62
                  CAM V-3.5.20
                  windows 10 pro (Fresh install on new drive)

                  If you need more info just ask

                  53 votes
                  Vote
                  Sign in
                  Check!
                  (thinking…)
                  Reset
                  or sign in with
                  • facebook
                  • google
                    Password icon
                    Signed in as (Sign out)
                    You have left! (?) (thinking…)
                    23 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                    under review  ·  Eric Lam responded

                    Hi there, are you using fixed mode? If so can you try setting to a different lighting and see if this same behavior exist?

                  • Installed v3.6.0 - Not happy.

                    Installed v3.6.0 upgrading from v3.5.9 - Not happy. How is it, that you can push an update that "fixes" things and in general is supposed to improve the software but instead completely fucks over one of the most important parts of the software..... the custom fan profiles. These are now broken, the customization slider dots are out of bounds beyond 55c. They are stuck at 100% fans at temps beyond 55c and I absolutely am furious, because I don't need my fucking PC sounding like a jet engine when my CPU temps are only at 60-65c when gaming. I'm uninstalling…

                    33 votes
                    Vote
                    Sign in
                    Check!
                    (thinking…)
                    Reset
                    or sign in with
                    • facebook
                    • google
                      Password icon
                      Signed in as (Sign out)
                      You have left! (?) (thinking…)
                      4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                      Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

                    • Congrats on screwing up everything possible on the last update.

                      Yeah, you guys broke it.
                      Don't release updates without testing them please.

                      27 votes
                      Vote
                      Sign in
                      Check!
                      (thinking…)
                      Reset
                      or sign in with
                      • facebook
                      • google
                        Password icon
                        Signed in as (Sign out)
                        You have left! (?) (thinking…)
                        4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                        If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

                        C:\Users\Public\Documents\CAM
                        C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                        By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

                        Thank you.

                      • Eats more RAM than Cortana and not true backround mode.

                        I'm mean not true backround mean example graphics software they opens at backround you wont fell it until you see on taskbars hidden area.And eats less ram compare open full program.But CAM instead opens program full when windows start and I can see on taskbar it opens it.I don't want to see that I want this CAM opens like light backround usage and if I open program then full program get run.And the program wont load my custom fan profile until I'm open program. Please fix this issues.
                        King regards.

                        24 votes
                        Vote
                        Sign in
                        Check!
                        (thinking…)
                        Reset
                        or sign in with
                        • facebook
                        • google
                          Password icon
                          Signed in as (Sign out)
                          You have left! (?) (thinking…)
                          0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                        • CAM devices have not been detected for months...

                          I'm starting to regret buying my NZXT CAM more and more every day... It has been months since I have been able to control them. They are just not being detected by the software. I've reinstalled different versions of CAM way too many times and rebooted my PC, but just NOTHING helps. Yes I have the latest version 3.5.90.
                          I wish I had never updated from CAM 3.2 and never updated the firmware, everything worked fine in late 2016, but after that it became worse and worse and more features started disappearing.

                          Please tell me that there is a remedy…

                          24 votes
                          Vote
                          Sign in
                          Check!
                          (thinking…)
                          Reset
                          or sign in with
                          • facebook
                          • google
                            Password icon
                            Signed in as (Sign out)
                            You have left! (?) (thinking…)
                            24 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                            Hello Exalerion, I have emailed you several times trying to schedule a call with one of our devs but have not received any reply.

                          • v3.5 less Led Sync Options than v3.35

                            The new update is kind of frustrating. The options for the Led lighting is less than in the previous Version. No Marquee oder Candle light or something else. You have only the full option in the single Channel mode. And at some modes you cant change the colors, because there is only a default preset and you can't add a custom profile. Please fix it. An update should be better than the previous Version.

                            22 votes
                            Vote
                            Sign in
                            Check!
                            (thinking…)
                            Reset
                            or sign in with
                            • facebook
                            • google
                              Password icon
                              Signed in as (Sign out)
                              You have left! (?) (thinking…)
                              5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                              under review  ·  Eric Lam responded

                              Hi there, this issue seems to be that you are trying to adjust your lighting in sync mode. Can you try going into your HUE+ channel and see if you have all the options available?

                            • GPU/CPU TEMP INCREASE WITH NEW UPDATE

                              I updated CAM yesterday and immediately noticed that my CPU & GPU temps where on average 10-15c hotter than prior to the update. I’ve never received a temp warning until after this update. I only play two games, fortnite and PUBG. I have a gigabyte Aorus 1080ti and 8700k. Anyone else noticing a temperature increase according to CAM since the update?

                              21 votes
                              Vote
                              Sign in
                              Check!
                              (thinking…)
                              Reset
                              or sign in with
                              • facebook
                              • google
                                Password icon
                                Signed in as (Sign out)
                                You have left! (?) (thinking…)
                                6 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                              • "Error occurred while trying to communicate with the server"

                                In CAM 3.7, I am unable to log in with my NZXT account. It says, "An error occurred while trying to communicate with the server".

                                Any fixes would be great! Thanks!

                                19 votes
                                Vote
                                Sign in
                                Check!
                                (thinking…)
                                Reset
                                or sign in with
                                • facebook
                                • google
                                  Password icon
                                  Signed in as (Sign out)
                                  You have left! (?) (thinking…)
                                  5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                • temperature ryzen 7 2700x

                                  The temperatures displayed on cam are not true. The ryzen master software and other programs display the temperature values correctly but cam constantly detects 45 ° C.
                                  CPU Ryzen 7 2700x
                                  MB Aorus x470 ultra gaming
                                  Kraken x52
                                  Cam 3.6.6

                                  15 votes
                                  Vote
                                  Sign in
                                  Check!
                                  (thinking…)
                                  Reset
                                  or sign in with
                                  • facebook
                                  • google
                                    Password icon
                                    Signed in as (Sign out)
                                    You have left! (?) (thinking…)
                                    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                    Hi, the most recent version, (3.6.7) fixes the wrong temperature reading issue. Please update by downloading from here: https://camwebapp.com/download/

                                    I’d suggest uninstalling the previous version before installing the new version as a clean install rather than updating it.

                                    Please let me know if the issue is resolved after this.

                                    Thanks.

                                  • Lighting channels are always linked

                                    Kraken ring and logo are always linked with smart device led strips. Every change I make on one always affects the others even if the channels are deselected and/or turned off.

                                    15 votes
                                    Vote
                                    Sign in
                                    Check!
                                    (thinking…)
                                    Reset
                                    or sign in with
                                    • facebook
                                    • google
                                      Password icon
                                      Signed in as (Sign out)
                                      You have left! (?) (thinking…)
                                      3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                      Hi, I am informed by the devs that if the Custom profile has the same name in both the ring and the logo, the changes you make to one will affect the other. If you wish to have them do things independently, please give them more descriptive names such as “Breathing blue” and “Pulse red” or something along those lines. If the issue continues to happen even doing this, please let me know so we can get in touch with you to verify the logs. Thanks.

                                    • Screen Power off & Sleep won't work with CAM on.

                                      With CAM open in the system tray my screen will not turn off or enter sleep mode automatically after the times I set.

                                      15 votes
                                      Vote
                                      Sign in
                                      Check!
                                      (thinking…)
                                      Reset
                                      or sign in with
                                      • facebook
                                      • google
                                        Password icon
                                        Signed in as (Sign out)
                                        You have left! (?) (thinking…)
                                        1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                      • CAM resets fan and FPS display settings every single launch

                                        Every time the CAM software launches -despite being logged in- my fans are all set to silent, and my fps display is .... broken - it works, but it will say top left, or top right, then I launch the game and it will move, and if I alt-tab in the game then it moves again .... ? It's at the point that I alt tab in and out of my game so the FPS display is where I need it, since disabling the display in the CAM software does nothing.

                                        And setting up custom fan profiles just to have…

                                        13 votes
                                        Vote
                                        Sign in
                                        Check!
                                        (thinking…)
                                        Reset
                                        or sign in with
                                        • facebook
                                        • google
                                          Password icon
                                          Signed in as (Sign out)
                                          You have left! (?) (thinking…)
                                          0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                          Hello Zbee, please update to the latest version of CAM (currently 3.7.0, which you can download here: http://camwebapp.com/download/) I’d suggest uninstalling the previous version first and then installing this one. After this update, verify that your settings were downloaded correctly. (I have 2 users for testing this and the FPS settings are correctly downloaded when I update). If the settings are wiped again, please let us know so we can get in touch with you to verify your logs.
                                          Thanks.

                                        • 3.7.3 GPU fans read --%

                                          In the latest 3.7.3 GPU fans read --% I have a RTX 2080. The previous version worked fine. The fans are spinning as normal and EVGA Precision X1 is detecting the speeds ok.

                                          13 votes
                                          Vote
                                          Sign in
                                          Check!
                                          (thinking…)
                                          Reset
                                          or sign in with
                                          • facebook
                                          • google
                                            Password icon
                                            Signed in as (Sign out)
                                            You have left! (?) (thinking…)
                                            2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                          ← Previous 1 3 4 5 18 19
                                          • Don't see your idea?

                                          CAM Bugs

                                          Feedback and Knowledge Base