CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. Hue+ Lights not detected now either???

    So see my other post about fans being stuck at 100%. I start up this morning and now the software only sees my Kraken x52...not any of my fans or light strips! WHAT IN THE HELL IS GOING ON?!! At least post the last version so we can roll backwards. Fix it soon or I'm going to have to switch to another manufacturer...which I REALLY DON'T WANT TO DO!!!

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. cam+corsair ram

    Hello. I have a Kraken x62 and RAM corsair cmr32gx4m4c3466c16. When CAM is on, it is not possible to configure RGB in memory. When the CAM is off, everything works. The problem seems to be in the SPD, when CAM is enabled, it can not be read. Once you turn on the PC, you do not turn on the CAM, then asus aura perfectly controls the memory lighting.
    How to solve a problem?
    Or how to make it so that it does not prevent the ASUS aura from reading out the SPD
    Sorry, the text is translated by Google translator…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. cam+corsair ram

    Hello. I have a Kraken x62 and RAM corsair cmr32gx4m4c3466c16. When CAM is on, it is not possible to configure RGB in memory. When the CAM is off, everything works. The problem seems to be in the SPD, when CAM is enabled, it can not be read. Once you turn on the PC, you do not turn on the CAM, then asus aura perfectly controls the memory lighting.
    How to solve a problem?
    Or how to make it so that it does not prevent the ASUS aura from reading out the SPD

    Sorry, the text is translated by Google translator…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. 1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Mobile  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. AER RGB Fans not lighting up

    They are recognised in cam but I cannot control the lighting. They are spinning fine, it’s just the lights that don’t seem to be working. I’ve tried removing the MCP2200 usb from the devices list and restarting the computer but no luck.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. Installs xtu

    CAM installs XTU. On my old X58 system XTU=instant BSOD. I never enabled overclocking.

    CAM mess with GPU even when I never enabled overclocking CAM installed = GPU driver frequent crashes.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. no option cpu fan!!!

    log in cam software but not working fan control I try guess mode but no controller my cpu fan and pump ! Please solved this bug!

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. 3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. ALL fans will be stop when the CAM software open everytime

    Every time the CAM software open, my all case fans will be stoped. Only the fans that connect with motherboard will not stoped. I bought a grid 3+ others five fans are connected on it. However, when i turn on my PC, the CAM software open, that five fans will stop working at the same time. If i wanna that five fans span again, i have to shut down the pc and turn off my power supply. But if the CAM open, the fans will be stop. plz, fix then or tell me a solution.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Covering Marquee will no longer take 00 00 00, instead uses last set color


    • HUE+ 4.3.2 - CAM 3.5.80 - This worked in most of the versions I've had, but no longer works. Updated every driver/firmware/CAM thing I could think of. Please resolve.

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. CAM wont start

    I downloaded CAM yesterday, and it worked great and i love it, but i shut down my PC (i have windows 10) and when i booted up not only did auto startup fail, it wouldn't start if i clicked on the shortcut. so, being me i went into the program files and tried that, still no cigar, when i went here, then i went into the files for a minute and saw that some files changed right before my eyes (i have no idea which)

    gonna uninstall and reinstall
    (also good idea is to have an uninstaller come with it…

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. CAM 3.5.8 possibly causing crash

    CAM 3.5.8 is possibly causing crash and freeze the whole pc, even the power/reset buttons won’t work.

    I installed a new heatsink last week and reassemble the whole pc. I decided to try out CAM that day since I would like to purchase a Grid V3.
    Then I got 4 restarts that day, and thought that some hareware might have gone wrong.
    I replaced the PSU by a new one and there’s no restarts. Instead I’m getting some freezes. The power/reset buttons were also freezed.
    I decided to uninstall CAM 3 days ago and I have not encounter any freeze/crash.…

    11 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. v 3.5.60 --- Loading at startup stays 0% (Stop telling us you fixed it)

    I am having to constantly end task on the cam software and reload it. The forums indicate you fixed it in a previous version, I am running two different computers with the same issue.

    Please can you address this.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Multiple Issues


    1. Channel 1 and 2 overlap in CAM even though fans are on 2 and LED strips on one. Can not set a color for the strips without changing 2/3rds of each fan.


    2. Marquee, candle light, wings, and alternating presets are not showing up for Kraken X62.


    3. The other day it didn't boot up properly and went to a all white theme with a white marquee on the Kraken that I haven't seen before. The circle moved around but the NZXT logo stayed lit unlike the covering marquee mode I usually use.
      -A. I am wondering why it didn't load my…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Cant customize LED Channels Independently

    Channel 1 and channel 2 always match each other no matter which way i try to customize them. If I make channel 1 a fixed color and channel 2 breathing, both channels will just switch to whatever setting i changed last. Is there a way to customize them independently or is this a CAM bug?

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. CAM 3.5.8 Does not work with RAMDISK

    When setting up and using a ramdisk from: http://memory.dataram.com/products-and-services/software/ramdisk

    Next time that CAM loads, it does not recognize any of my hardware, suggests that I only have 16GB of RAM (Ramdisk has 8GB, Desktop has 48GB (minus 8GB for ramdisk).

    Nothing can be controlled otherwise, no fan speeds, asks me to install drivers, but does not install them.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Your Driver installer for CAM lacks the Windows Security verification so I get a warning not to install - I have screenshot

    When installing a new CAM on my new i7 build, I got a warning from Windows Security. "Windows can't verify the publisher of this driver software". I have a screenshot of it if you want it. So I did not install it, assuming your drivers are from China and you didn't register with Microsoft

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Kraken X62 microcontroller problem

    Kraken X62 microcontroller watchdog fail... I notice that when my pc is loading faster then the response time of the communication protocol of the microcontroller CAM software stuck on loading 0% because it is skipping the first handshake of the software. I notice that this is happening also with some other commands which are sent from the software to the pump, that can lead to hard restart of teh microcontroller and ruin overall the work of the pump. I suggest to write a new proceedure that will check twice for the handshake on first start with the software in background…

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Fully Offline mode for CAM (PRIVACY)


    1. OFFLINE Mode still does NOT exist.


    2. DATA is STILL being sent to NZXT WITHOUT USER CONSENT, PRODUCT IS STILL BEING SOLD WITHOUT THIS INFORMATION BEING PROVIDED UP FRONT ON THE OUTSIDE OF PACKAGING!


    3. USER(S) HAVE NEVER AGREED TO ANY DATA SHARING WITH NZXT AT ANY POINT OF TIME.


    4. USER(S) HAVE THE SOLE RIGHT TO SOFTWARE WHICH WILL NOT TRANSMIT DATA TO NZXT OTHER THAN TO CHECK FOR UPDATES TO THE SOFTWARE.


    5. USER(S) HAVE THE RIGHT TO A CLASS ACTION SUIT!


    6. FIX YOUR SOFTWARE , PROVIDE YOUR USERS WITH A COMPLETE OFFLINE VERSION.


    7. ISSUE HAS BEEN CLOSED AGAIN AND AGAIN... AND…

    720 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    17 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. 3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Good afternoon, please update to 3.6.5 and if your issue continues to occur, provide us with your program logs so we can verify why this is happening. Thank you.

  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base