CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. Last time u se me here.. Never buy this trash Produkts again.. Fuck you guys =D

    Last time u se me here.. Never buy this trash Produkts again.. Fuck you guys =D and hello Corsair<3

    8 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. sebic@bossmail.de

    OOM command not allowed when used memory > 'maxmemory'

    What should i do now?

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. OOM not use when memory

    Cannot log in to CAM or use guest mode - Error 'OOM not use when memory>'maxmemory'.
    My PC fans are now useless!

    17 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    10 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. oom command not allowed when used memory NOT LOGIN

    Not login to cam app anymore
    oom command not allowed when used memory

    32 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    15 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. cam not starting because off Maxmemory error .

    cam software not starting because off Maxmemory error . what is this again??

    27 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. CAM wont let me login

    OOM command not allowed when used memory > 'maxmemory'

    What the hell is this now? It refuses to let me login so I have no proper cooling of my setup.

    373 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    105 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. clock speed

    Cam keeps saying my cpu clock speed is jumping from 800-4100 and it wasnt doing this yesterday idk what happened

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. GPU monitor error

    My GPU usage sometimes changes randomly. Even when I am not playing games or watching videos, it can display over 90% or more. Besides, while I am gaming, the "VRAM1 USED" in the "CAM overlay" always shows "-0.1GB USED and FREE for 8.1GB."
    How can I fix these two problems?

    CAM version: 3.7.3
    Kraken version:V4.03
    GPU: ASUS ROG STRIX RX580 O8G GAMING
    (do not use CAM GPU overclocking function)

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. 1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. Kraken x62 does not update frimware to version 4.02 with CAM 3.7.3

    As described this keeps on asking to update firmware upon reboot. Why does not the software update properly? Running Windows 7 due to technical reasons. Install of Windows 10 not an option.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. After like 2 years..

    I give up. My HUE+ has been useless since like 3 months after i bought it. Cam software is a nightmare..im swapping to Razers new RGB lighting system and bet i'll never buy anything from NZXT again.

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. CAM and Grid+ v3 Shorten the Lifespan of System Fans; Freezes; 2D/3D mode.

    Bugs:
    •1. Fan Hysteresis does not work correctly. Especially in START/STOP conditions.
    •2. No global CAM profiles for 2D and 3D computer usage scenarios. And shortcuts to toggle them.
    •3. GRID+ V3 connected fans do not stop when CAM software is switched off.
    •4. GRID hangs when CPU load is 100%.


    1. Please copy all Fan Hysteresis settings from SpeedFan or MSI Afterburner software – do not re-invent the wheel!
      •The weakest link in CAM is fan START/STOP conditions. Please make unique setting for starting and stopping fans. Do not allow to stop fan at 40°C and then quickly start again…

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. BUG - CAM does not allow ejecting removable HDD.

    System Fan monitoring and control software does not need to access Removable storage directly.

    The issue was raised a while back. Marked as fixed but has not been fixed.

    Using Win10 Pro; GRID+ V3

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. 1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Maybe not a CAM issue, but weird all the same

    I have CAM 3.7.3, which is supposedly the latest version 02/10/2018 (2nd October 2018).

    I have been getting intermittent detection of hardware and I'm not sure whether this is actually a hardware fault, or the software fault.

    I have had CAM working with all of my hardware (Kraken X62, Internal USB Hub, Grid+ V3 and Hue+) for a couple of months now and not had an issue.

    Seems weird that I now have Hue+ not detected on boot (yet functioning), then on the next reboot, suddenly Hue+ is detected, but now my Grid+ V3 is undetected.

    As I said, this…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. 1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. NZXT H400i Case LED Broken at 7th LED

    I just purchased a H400i Case, the LED section already mounted to the case only lights to the 7th light. I'm assuming its broken and because of that the rest of the strips are not lighting up.

    Could I get a replacement piece?

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Problem when having previously started and closed CAM in mini mode, new announcement is unable to be clicked on.

    Problem when having previously started and closed CAM in mini mode, new announcement buttons are outside the field of what is able to be clicked on. Message: (By using this software you agree that data...)

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. fail ilumination

    the lighting of the NZXT went completely, is more, nor appears in the application, how is it possible ?. before at least it appeared and you could change it to your liking but right now it does not appear and only illuminates with the lighting that comes by default, how can it be fixed? or better yet, when are you going to fix it? Thanks

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. test

    Test

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base