CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. The CAM software does not show KRAKEN+

    The CAM software does not show KRAKEN+ or GRID and also does not have any option for changing the LED colours.
    I uninstalled the software many times and downloaded the latest one off the NZXT site but still having the same issue.
    I tried everything off the forums as well but no luck.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      You have left! (?) (thinking…)
      3 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
      completed  ·  kyle.hsieh responded

      There’s most likely a driver conflict. Do you guys have other water cooler drivers installed like Corsair Link?

    • GPU Downclocking while CAM open?

      When the CAM Application is open and in my tool bar, my GPU does not down-clock it's memory and core speed in order to save power. As soon as I exit out of CAM it immediately down-clocks. Can this be fixed or is it supposed to do that?

      3 votes
      Vote
      Sign in
      Check!
      (thinking…)
      Reset
      or sign in with
      • facebook
      • google
        Password icon
        Signed in as (Sign out)
        You have left! (?) (thinking…)
        0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
        completed  ·  fan.ding responded

        It’s not supposed to do that. CAM shouldn’t use up any GPU resources. Does this happen temporarily or continuously?

      • Cam on Android Not seeing Computer

        I'm logged into Both the computer version and Android version (tried multiple times logging out and back in) tried refreshing it and it only shows the "Whicj computer would you like to use" and nothing else

        Android Device: Samsung S3 version 4.4.4 (cyanogenMod)'
        Computer : windows 8.1 Pro x64 bit

        7 votes
        Vote
        Sign in
        Check!
        (thinking…)
        Reset
        or sign in with
        • facebook
        • google
          Password icon
          Signed in as (Sign out)
          You have left! (?) (thinking…)
          1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
          completed  ·  kyle.hsieh responded

          Hi
          We already fix this issue and we will release a new version as soon as possible

          Thanks.

        • 3 votes
          Vote
          Sign in
          Check!
          (thinking…)
          Reset
          or sign in with
          • facebook
          • google
            Password icon
            Signed in as (Sign out)
            You have left! (?) (thinking…)
            0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
            completed  ·  kyle.hsieh responded

            In this case, please check if the connection is OK.
            If the connection is good, the Grid+ is bad.
            Please go RMA process.
            Thanks.

          • Battlefield 4 the game freezes

            Battlefield 4 the game freezes and I can not go out to restart the PC, only when using CAM OVERLAY. with the removed all is well.

            2 votes
            Vote
            Sign in
            Check!
            (thinking…)
            Reset
            or sign in with
            • facebook
            • google
              Password icon
              Signed in as (Sign out)
              You have left! (?) (thinking…)
              0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
              completed  ·  kyle.hsieh responded

              Hello,

              The Game also has another Overlay(Origin overlay), and that overlay will cause conflict.
              Close Origin overlay can fix this issue. Thanks.

            • CAM Won't show up in icons, and the fans won't change speed

              The CAM software icon does not like to appear in the icons tray, upon either boot, or switching accounts. When I try to launch it, the Windows asks if I would like to let it change settings, I click yes, but the program rarely shows up in either the task bar or the icon tray. Upon checking task manager, CAM can sometimes be found to be already working, sometimes not. When it is up and running, it seems that it only runs the fans at 100%, or off, with an entire lack of gradient speeds. The RPMs list out at…

              1 vote
              Vote
              Sign in
              Check!
              (thinking…)
              Reset
              or sign in with
              • facebook
              • google
                Password icon
                Signed in as (Sign out)
                You have left! (?) (thinking…)
                0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                completed  ·  kyle.hsieh responded

                Please check the anti-virus program to add CAM into the trust lists.

                About the fan speed issue, does this issue be Grid+?
                If it is indicating the Grid+ issue, please send mail to “kyle.hsieh@nzxt.com” with “DataHistory-Minute” file which can be found in CAM folder, and simplydescription of your issue.
                Thanks.

              • 1 vote
                Vote
                Sign in
                Check!
                (thinking…)
                Reset
                or sign in with
                • facebook
                • google
                  Password icon
                  Signed in as (Sign out)
                  You have left! (?) (thinking…)
                  0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                  completed  ·  kyle.hsieh responded

                  Hello,

                  The Game also has another Overlay(called Origin overlay), and that overlay will cause conflict.
                  Close Origin overlay can fix this issue. Thanks.

                • While CAM software is running in the back, winchestercontinously writes something in every 3rd secord.

                  While CAM software is running in the back, my secondary winchester(used only for data storage) continously writes something in every 3rd second. The CAM SW installed on the C:/ and my secondary wincheser is my Z:/ drive. The sound of this is very anoying and everything stay quiet when I close the CAM SW. This makes this cool program useless becouse I can not sit next to my computer while this is running...(My comp is very quiet thanks to your watercooler, but that thing makes everything louder than it was before. :()

                  1 vote
                  Vote
                  Sign in
                  Check!
                  (thinking…)
                  Reset
                  or sign in with
                  • facebook
                  • google
                    Password icon
                    Signed in as (Sign out)
                    You have left! (?) (thinking…)
                    1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                  • grid+

                    Hi, I just assembled H440 Razer, Kraken x61 and Grid+. The Grid+ is connected to the fans preassembled in the case. The Kraken x61 is working fine. The Grid+ is now found by CAM once I switched USB headers. However CAM only sees 2 of the 4 fans. I have moved these around all the sockets on the GRID+ and I think all the GRID+ sockets are working but CAM only sees Fan speed for 2 of the fans. No cable splitters are used, 4 fans go into 4 sockets. All fans are spinning but CAM does not show Fan…

                    1 vote
                    Vote
                    Sign in
                    Check!
                    (thinking…)
                    Reset
                    or sign in with
                    • facebook
                    • google
                      Password icon
                      Signed in as (Sign out)
                      You have left! (?) (thinking…)
                      0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                      completed  ·  fan.ding responded

                      Hello,

                      Please try swapping the detected fan with the non-detected fan, to see if the issue goes with fan.
                      If so, then the sensor in the fan is broken(but it could be controlled and spinning).
                      Thanks.

                    • won't recognize my new kraken

                      I switched out my older model kraken for a smaller newer kraken. however cam doesn't recognize the new kraken and therefore gives me no control over the pump, fan speed and the light doesn't turn on. fan is running and everything looks to be secured correctly and tightly. Should note that cam does recognize that there was a kraken installed (assume it meant the old one).

                      1 vote
                      Vote
                      Sign in
                      Check!
                      (thinking…)
                      Reset
                      or sign in with
                      • facebook
                      • google
                        Password icon
                        Signed in as (Sign out)
                        You have left! (?) (thinking…)
                        0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                      • Cooler is working however the software does not detect Kraken x61

                        Device Manager has this to say:
                        This device is disabled because the firmware of the device did not give it the required resources. (Code 29)

                        1 vote
                        Vote
                        Sign in
                        Check!
                        (thinking…)
                        Reset
                        or sign in with
                        • facebook
                        • google
                          Password icon
                          Signed in as (Sign out)
                          You have left! (?) (thinking…)
                          0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                          completed  ·  kyle.hsieh responded

                          Hello,

                          please take a picture for the Kraken Serial number.
                          An example for the Kraken serial number:
                          https://www.dropbox.com/s/tt04z6lcs7pzjnj/Kraken%20Serial%20number%20example.jpg?dl=0
                          Send the Serial number picture to “kyle.hsieh@nzxt.com”, simply describe your issue, please also let me know where is your location(EX. your nation) in the mail.
                          (we will need to check this unit, and different location will have different flow for us to trace the unit.)

                          And then please go RMA process.
                          Thanks.

                        • All

                          1 vote
                          Vote
                          Sign in
                          Check!
                          (thinking…)
                          Reset
                          or sign in with
                          • facebook
                          • google
                            Password icon
                            Signed in as (Sign out)
                            You have left! (?) (thinking…)
                            completed  ·  0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                          • Can the fans be controlled by both CPU and GPU temp on the Grid+

                            I want to control the fans on my grid+ based off both cpu and gpu, basically if the profile for the GPU has a higher fan speed than use that if the CPU profile has a higher fan speed then that should be used, seems like currently it's either cpu or GPU

                            1 vote
                            Vote
                            Sign in
                            Check!
                            (thinking…)
                            Reset
                            or sign in with
                            • facebook
                            • google
                              Password icon
                              Signed in as (Sign out)
                              You have left! (?) (thinking…)
                              1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                              completed  ·  kyle.hsieh responded

                              Hello,

                              Thank you for the suggestion.
                              Please post the idea to “Ideas”, then that will be handled by the correct flow.
                              Thanks.

                            • Cam Overlay

                              Adding a way to change the key for CAM Overlay? Shift+O is a bit bothersome since I type with capital letters it just activates and deactivates itself randomly, then the Shift+T changes it's corners randomly, I would really like to change these keys.

                              1 vote
                              Vote
                              Sign in
                              Check!
                              (thinking…)
                              Reset
                              or sign in with
                              • facebook
                              • google
                                Password icon
                                Signed in as (Sign out)
                                You have left! (?) (thinking…)
                                0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                completed  ·  kyle.hsieh responded

                                Hello, we did this hotkey function, and this will be in the latest version.
                                Thanks.

                              • CAM try to access IP address

                                Malewarebyte report CAM_Client.exe try to access several IP address at different date. I have deep scan with malwarewbyte and Kasersky and everything in normal.

                                Detection, 05/05/2015 10:06:15 PM, SYSTEM, X99, Protection, Malicious Website Protection, IP, 166.78.246.145, 1147, Outbound, C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\CAM_Client.exe,
                                Detection, 05/05/2015 10:06:15 PM, SYSTEM, X99, Protection, Malicious Website Protection, IP, 166.78.246.145, 1147, Outbound, C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\CAM_Client.exe,

                                Can you confirm, NZXT team?

                                2 votes
                                Vote
                                Sign in
                                Check!
                                (thinking…)
                                Reset
                                or sign in with
                                • facebook
                                • google
                                  Password icon
                                  Signed in as (Sign out)
                                  You have left! (?) (thinking…)
                                  completed  ·  1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                • cam dropping fps mid way through game

                                  Heya, have you guys had anyone experience fps drops using the latest cam software. Have had it a number of times now, mid game the software causes a drop in fps. Alt tab end process and it returns to normal.
                                  Running 8.1 4970k gtx 970 drams drop by at least half

                                  1 vote
                                  Vote
                                  Sign in
                                  Check!
                                  (thinking…)
                                  Reset
                                  or sign in with
                                  • facebook
                                  • google
                                    Password icon
                                    Signed in as (Sign out)
                                    You have left! (?) (thinking…)
                                    completed  ·  1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                  • cam won't install

                                    When I start to install Cam I get a message saying " there is a problem with this windows installer package. A program run as part of the setup did not finish as expected. Contact your support personnel or package vendor" . Has anyone seen this message before ?

                                    1 vote
                                    Vote
                                    Sign in
                                    Check!
                                    (thinking…)
                                    Reset
                                    or sign in with
                                    • facebook
                                    • google
                                      Password icon
                                      Signed in as (Sign out)
                                      You have left! (?) (thinking…)
                                      completed  ·  3 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                    • CAM will not launch at all!

                                      Will not open at startup and when I try to open either from the start menu or the desktop shortcut using "open" or using "Run as Admin", it will not open. Registered my account and haven't been able to use. Pointless to register really when I can't use the software.

                                      CAM previously ran fine but then just stopped appearing on startup. I didn't notice for a while and then tried to open and nothing. Updated to CAM 2.1, rebooted, CAM registration window opened so I registered, closed the browser and nothing, CAM would not open still.

                                      System:
                                      Windows 7 Home…

                                      4 votes
                                      Vote
                                      Sign in
                                      Check!
                                      (thinking…)
                                      Reset
                                      or sign in with
                                      • facebook
                                      • google
                                        Password icon
                                        Signed in as (Sign out)
                                        You have left! (?) (thinking…)
                                        1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                      • cant choose my PC in the APP

                                        CAM: Cant choose my PC in the APP.
                                        Grid+: Cant slow down the fan-speed below 40 %.
                                        Set the minimum to 20% pls

                                        1 vote
                                        Vote
                                        Sign in
                                        Check!
                                        (thinking…)
                                        Reset
                                        or sign in with
                                        • facebook
                                        • google
                                          Password icon
                                          Signed in as (Sign out)
                                          You have left! (?) (thinking…)
                                          1 comment  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                          completed  ·  kyle.hsieh responded

                                          Hello,
                                          About the Grid+ issue,
                                          we already have a new version of hardware to do that.
                                          About the CAM issue,
                                          please send a mail to “kyle.hsieh@nzxt.com” to describe more for the issue.
                                          Thanks.

                                        • 3 votes
                                          Vote
                                          Sign in
                                          Check!
                                          (thinking…)
                                          Reset
                                          or sign in with
                                          • facebook
                                          • google
                                            Password icon
                                            Signed in as (Sign out)
                                            You have left! (?) (thinking…)
                                            0 comments  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                          • Don't see your idea?

                                          CAM Bugs

                                          Feedback and Knowledge Base