CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. temperature above normal

    my cpu temperature has never been above 80 degrees, cam nzxt shows about a hundred degrees Celsius
    Oh, by the way, I'm Russian, you can write me in Russian

    1 vote
    Vote
    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      You have left! (?) (thinking…)
      0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    • Eats more RAM than Cortana and not true backround mode.

      I'm mean not true backround mean example graphics software they opens at backround you wont fell it until you see on taskbars hidden area.And eats less ram compare open full program.But CAM instead opens program full when windows start and I can see on taskbar it opens it.I don't want to see that I want this CAM opens like light backround usage and if I open program then full program get run.And the program wont load my custom fan profile until I'm open program. Please fix this issues.
      King regards.

      15 votes
      Vote
      Sign in
      Check!
      (thinking…)
      Reset
      or sign in with
      • facebook
      • google
        Password icon
        Signed in as (Sign out)
        You have left! (?) (thinking…)
        0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
      • Display crashes and causes me to force shutdown the system by unplugging it (my case's power switch won't work either)

        After opening Cam, I have about 1-2 minutes before my whole system externally crashes. The computer continues to stay on (lights/fans/etc) but as far as I know everything else crashes. My display goes dark, and my mouse and keyboard won't respond to any hot keys I have set up. My only option to fix this is to force restart my computer, but my power/reset button on my case won't respond either, so I have to flip the power switch on my power supply to restart the system (which kills my soul a bit every time I have to do that).

        3 votes
        Vote
        Sign in
        Check!
        (thinking…)
        Reset
        or sign in with
        • facebook
        • google
          Password icon
          Signed in as (Sign out)
          You have left! (?) (thinking…)
          0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
        • Hue+ Lighting- Only 2 strips per channel working

          I've just set up my Hue+, where I've got 4 LED strips (10 LEDs per strip).

          Using Channel 1, I can only get 2 light strips to work. If I daisy chain 3 or 4 on one channel, the third and fourth strips don't work.

          If I split the strips over 2 channels however (2 strips on channel 1, and 2 strips on channel 2) the LEDs work fine.

          I want to install the NZXT AER RGB fans, but don't want to invest in the fans if the Hue+ won't power 4 LED strips in one channel.

          How can I…

          3 votes
          Vote
          Sign in
          Check!
          (thinking…)
          Reset
          or sign in with
          • facebook
          • google
            Password icon
            Signed in as (Sign out)
            You have left! (?) (thinking…)
            0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
          • Fps counter showing up to 1500fps in witcher and assassins creed origins

            The Fps counter is going up to 1500fps, event in the event log is shows crazy high.

            1 vote
            Vote
            Sign in
            Check!
            (thinking…)
            Reset
            or sign in with
            • facebook
            • google
              Password icon
              Signed in as (Sign out)
              You have left! (?) (thinking…)
              0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
            • 1 vote
              Vote
              Sign in
              Check!
              (thinking…)
              Reset
              or sign in with
              • facebook
              • google
                Password icon
                Signed in as (Sign out)
                You have left! (?) (thinking…)
                0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
              • Kraken x61 not detected v3.5.80

                my X61 was detected by cam fine when I origionally built my system in 2014 with windows 7. Upon doing the free windows 10 upgrade cam still had no issues detecteding the x61. I have however done a complete fresh reinstall of windows 10 and CAM will now not detect my x61, the device manager finds the 690LC however will not let me update/install a driver.

                3 votes
                Vote
                Sign in
                Check!
                (thinking…)
                Reset
                or sign in with
                • facebook
                • google
                  Password icon
                  Signed in as (Sign out)
                  You have left! (?) (thinking…)
                  0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                • tuning

                  No tuning

                  1 vote
                  Vote
                  Sign in
                  Check!
                  (thinking…)
                  Reset
                  or sign in with
                  • facebook
                  • google
                    Password icon
                    Signed in as (Sign out)
                    You have left! (?) (thinking…)
                    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                  • ваше крепление и стойки не качественные.

                    Крепления и стойки не качественные, сломались, что делать?!

                    1 vote
                    Vote
                    Sign in
                    Check!
                    (thinking…)
                    Reset
                    or sign in with
                    • facebook
                    • google
                      Password icon
                      Signed in as (Sign out)
                      You have left! (?) (thinking…)
                      0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                    • nzxt cam 3.5.80 NOT WORKING

                      NZXT CAM ver. 3.5.80 and dosn't work at all.
                      I am worried about , resectly install SpeedFan,,, is it effect to CAM?
                      (SpeedFan remove now)
                      and now, remove, reinstall, and does not start... not respone...

                      4 votes
                      Vote
                      Sign in
                      Check!
                      (thinking…)
                      Reset
                      or sign in with
                      • facebook
                      • google
                        Password icon
                        Signed in as (Sign out)
                        You have left! (?) (thinking…)
                        0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                      • My aer rgb fan and my nzxt rgb strip even on the sync mode, the timing is still not in perfect harmony.

                        Please update your software so that it can make both rgb strip and aer fan sync and harmony in timing especially in pulse, fade and breathing

                        1 vote
                        Vote
                        Sign in
                        Check!
                        (thinking…)
                        Reset
                        or sign in with
                        • facebook
                        • google
                          Password icon
                          Signed in as (Sign out)
                          You have left! (?) (thinking…)
                          0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                        • Ryzen 2700x

                          Ryzen 2700x reporting an idle temp in the 90's (C) but is really in the 30's (C). Launch day today, so just letting you know. Thanks. Had no problems with all same hardware on a 1700 before this upgrade.

                          10 votes
                          Vote
                          Sign in
                          Check!
                          (thinking…)
                          Reset
                          or sign in with
                          • facebook
                          • google
                            Password icon
                            Signed in as (Sign out)
                            You have left! (?) (thinking…)
                            3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                          • Unable to modify lighting settings, all options are grayed out

                            I went into the Cam software to tweak some of my lighting options instead of just the plain solid color.
                            Upon opening the interface it seems like i have fewer options, and the sub settings for "blinking" and "alternating" are all unavailable to me.
                            I have reinstalled several times without any change in this behavior.

                            1 vote
                            Vote
                            Sign in
                            Check!
                            (thinking…)
                            Reset
                            or sign in with
                            • facebook
                            • google
                              Password icon
                              Signed in as (Sign out)
                              You have left! (?) (thinking…)
                              0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                            • cam load and then nothing

                              i click on the cam icon its loads and then i get nothing ,i drag the mouse to the icon and it shows me its running but i do not see anything ,when i turn off and turn on my pc its loads up fine tho its just when i exit it and want to go back into it

                              3 votes
                              Vote
                              Sign in
                              Check!
                              (thinking…)
                              Reset
                              or sign in with
                              • facebook
                              • google
                                Password icon
                                Signed in as (Sign out)
                                You have left! (?) (thinking…)
                                0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                              • Higher cpu usage version 3.5.80

                                It’s been odd since yesterday. The cpu hits 90% usage on Version 3.5.80

                                1 vote
                                Vote
                                Sign in
                                Check!
                                (thinking…)
                                Reset
                                or sign in with
                                • facebook
                                • google
                                  Password icon
                                  Signed in as (Sign out)
                                  You have left! (?) (thinking…)
                                  0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                • CAM causes BSOD

                                  Cam fails to load and causes BSOD almost every single startup. is there a way to fix this, or disable cam and still have my pump work? Kraken x52

                                  3 votes
                                  Vote
                                  Sign in
                                  Check!
                                  (thinking…)
                                  Reset
                                  or sign in with
                                  • facebook
                                  • google
                                    Password icon
                                    Signed in as (Sign out)
                                    You have left! (?) (thinking…)
                                    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                  • 120mm nzxt led fan making a racket noise

                                    fans making terrible noise. damn

                                    3 votes
                                    Vote
                                    Sign in
                                    Check!
                                    (thinking…)
                                    Reset
                                    or sign in with
                                    • facebook
                                    • google
                                      Password icon
                                      Signed in as (Sign out)
                                      You have left! (?) (thinking…)
                                      0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                    • Wrong data reads on GPU fan speed

                                      This don't seem right
                                      http://prntscr.com/j5lqn3

                                      Using latest CAM on Win 10
                                      Processor: AMD FX-6300 SIX :coretext:
                                      Videocard: GeForce GTX650 2GB

                                      3 votes
                                      Vote
                                      Sign in
                                      Check!
                                      (thinking…)
                                      Reset
                                      or sign in with
                                      • facebook
                                      • google
                                        Password icon
                                        Signed in as (Sign out)
                                        You have left! (?) (thinking…)
                                        0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                      • Customer Support? What customer support

                                        Have actual customer support and not this stupid forum that doesn't actually provide any support.

                                        11 votes
                                        Vote
                                        Sign in
                                        Check!
                                        (thinking…)
                                        Reset
                                        or sign in with
                                        • facebook
                                        • google
                                          Password icon
                                          Signed in as (Sign out)
                                          You have left! (?) (thinking…)
                                          0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                        • Grid+ v3 fans don't spin at all but cam detects the grid+ v3

                                          I have 5 fans connected directly to the grid+ v3 and none of them spin ever. Cam detects the grid+ v3 fine but still the fans never spin ever not even on boot up. I have tried 2 grid+ v3's with 2 different micro usb to usb 2.0 header cables but still the fans never spin. None of my fans exceed the 5w maximum at all. I don't know if this is a bug with cam or the grid+ v3. In cam the fans show 0rpm and 0watts. And when I try a micro usb to usb a cable my…

                                          3 votes
                                          Vote
                                          Sign in
                                          Check!
                                          (thinking…)
                                          Reset
                                          or sign in with
                                          • facebook
                                          • google
                                            Password icon
                                            Signed in as (Sign out)
                                            You have left! (?) (thinking…)
                                            0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                          ← Previous 1 3 4 5 21 22
                                          • Don't see your idea?

                                          CAM Bugs

                                          Feedback and Knowledge Base