CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. An error occurred while trying to communicate with the server

    I've just reinstalled Windows and therefore reinstalled CAM. I now get the above error and can't get into the program. I can't even get into guest mode.

    The program worked fine before the reinstall

    I can see that others have posted this issue before but I see no fixes...

    Please investigate and resolve promptly or I'll be returning my Kraken X62

    7 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. x62 Changes color during game...

    x62 works fine with default color. Once i go into games like CS go or COD4 under heavy load Kraken light will change to red... and then green when is not at heavy load. Just switch between Red/Green all the time. Once game quits, back to my default color. Anybody encounter such issues? Is it a feature that cam has, any updates to disable it?

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Latest working Cam

    The latest Cam version suddenly two days ago won't let me login neither as registered user or as guest.
    it is a login server problem, not a problem on our end.
    i've tried so far this versions
    3.6.0 – 7/17/18
    3.6.1 – 7/18/18
    3.6.2 – 7/20/18
    3.6.3 – 7/21/18
    3.6.4 – 7/25/18
    3.6.5 – 7/27/18
    3.6.6 – 7/31/18
    3.6.7 – 8/14/18
    3.7.0 – 8/21/18
    3.7.1 – 9/11/18
    3.7.2 – 9/19/18
    3.7.3 – 10/02/18
    they all don't work!!!

    but then Cam version 3.5.9.0 WORKED!!!

    so i'm sure i can't post a download link here to Cam 3.5.9.0 just search it.

    i'm…

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. hue+ not lighting up

    cam is detecting my hue+ plus but i can't light them up i checked molex and usb but niether that is working.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. CAM has max priority over GPU fans

    Whenever i boot my PC my GPU fan speed is 0, that's because i'm using MSI afterburner to control the fan speed, looks like CAM doesn't give a crap that my GPU fan controls are off and still tries to overrun MSI afterburner resulting in conflicts. Tried reinstalling it and google for solutions but had no luck, this program is a mess but i don't know if there's anything else to control the kraken x52.
    (sorry for speaking like a retarded by i'm actually italian)

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. Do you guys test CAM before update release?

    Well how do I put this, updated cam and

    A. It looks like crap

    B. It doesn't save my fan profiles on restart.

    C. Custom fan profiles for grid v3 don't work. They all seem to be set at silent profile, even though they all have custom ones set.

    D. GPU temps aren't correct, I put GPU under load and Cam says its at 30c but really its at 65c, which is really bad as cam controls the fans on my GPU radiator and the fans speed was a 20%. Before update, Cam would speed up the fans as set…

    11 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  7. CPU temperature is now not working with release 3.6.4 for Ryzen 7 2700x.

    CPU temp is stuck at 50 degrees Fahrenheit and Celsius! It's measuring the same temp for both. Even if I switch my settings between Fahrenheit and Celsius it remains the same. Clock speed is also wrong and shows half of what it should be. Fans speeds are stuck at 80%. I'm sorry, but each upgrade is now just getting worse. Please help.

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Sorry, what I meant was, please update to 3.6.5 and if your issue continues to occur, provide us with your program logs so we can verify why this is happening. Thank you.

  8. C

    CAM 3.7.3 OOM COMAND NOT allowed when USED MEMORY > MAXMENORY

    When I start CAM shows me the error OOM COMAND NOT allowed when USED MEMORY > MAXMENORY.

    We are always the same with the problems and errors, in this version or I read the speed of the fans.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. temperature ryzen 7 2700x

    The temperatures displayed on cam are not true. The ryzen master software and other programs display the temperature values correctly but cam constantly detects 45 ° C.
    CPU Ryzen 7 2700x
    MB Aorus x470 ultra gaming
    Kraken x52
    Cam 3.6.6

    15 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, the most recent version, (3.6.7) fixes the wrong temperature reading issue. Please update by downloading from here: https://camwebapp.com/download/

    I’d suggest uninstalling the previous version before installing the new version as a clean install rather than updating it.

    Please let me know if the issue is resolved after this.

    Thanks.

  10. After like 2 years..

    I give up. My HUE+ has been useless since like 3 months after i bought it. Cam software is a nightmare..im swapping to Razers new RGB lighting system and bet i'll never buy anything from NZXT again.

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. fps overlay not working

    Actually make things work not just break them,
    FPS overlay still does not work.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. CAM and Grid+ v3 Shorten the Lifespan of System Fans; Freezes; 2D/3D mode.

    Bugs:
    •1. Fan Hysteresis does not work correctly. Especially in START/STOP conditions.
    •2. No global CAM profiles for 2D and 3D computer usage scenarios. And shortcuts to toggle them.
    •3. GRID+ V3 connected fans do not stop when CAM software is switched off.
    •4. GRID hangs when CPU load is 100%.


    1. Please copy all Fan Hysteresis settings from SpeedFan or MSI Afterburner software – do not re-invent the wheel!
      •The weakest link in CAM is fan START/STOP conditions. Please make unique setting for starting and stopping fans. Do not allow to stop fan at 40°C and then quickly start again…

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Maybe not a CAM issue, but weird all the same

    I have CAM 3.7.3, which is supposedly the latest version 02/10/2018 (2nd October 2018).

    I have been getting intermittent detection of hardware and I'm not sure whether this is actually a hardware fault, or the software fault.

    I have had CAM working with all of my hardware (Kraken X62, Internal USB Hub, Grid+ V3 and Hue+) for a couple of months now and not had an issue.

    Seems weird that I now have Hue+ not detected on boot (yet functioning), then on the next reboot, suddenly Hue+ is detected, but now my Grid+ V3 is undetected.

    As I said, this…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. CAM 3.7.2 LED problem

    I have CAM 3.7.0 with Kraken x52 and H200i case. I still can't change my LED colors correctly, really disappointed. And you will release new LED products that are compatible with your software? Do you really think it will work when the ones already in place are not working properly??????

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Krakenb colors turned off

    If I disable Cam software startup in Windows Hue+ keep changes but Kraken colors stay turned off all the time. Please fix.

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. I DONT WANT THIS BLOATWARE JUST TO HAVE LIGHTING.

    Seriously, the software has shit i dont want or need. I wish I could get a refund on my fkn hardware purely cuz of you shit software. Just kill it off, what the hell is your management thinking?!

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. Start from scratch

    I understand that the management (like in every company) want something great what they can show to their bosses. But... your software is unusable. For almost 2 years the software has some bug(s). Without reliable software is the hardware useless. Admit your mistake and start from scratch. At least you can create some light app/service beside the exist one and people can choose by self.
    Do the right thing.

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. CAM stopped starting completely, not even a splash screen.

    Looking at the log file the only thing I see is :

    2018/10/17 07:25:22 - 5 - Finish net process for download/upload net speed
    2018/10/17 07:25:22 - 5 - Finish computer instance initialization, including properties and laptop determine
    2018/10/17 07:25:22 - 5 - Initialize: True
    2018/10/17 07:25:22 - 5 - Finish downloading device settings
    2018/10/17 07:25:22 - 4 - Finish downloading offline settings
    2018/10/17 07:25:22 - 4 - Start USB devices detection
    {"ThreadID":1,"Time":"2018/10/17 07:25:22","Username":"guest","Exception":"One or more errors occurred.","InnerException":"Error -4092 EACCES permission denied","StackTrace":" at System.Threading.Tasks.Task.ThrowIfExceptional(Boolean includeTaskCanceledExceptions)\r\n at System.Threading.Tasks.Task.Wait(Int32 millisecondsTimeout, CancellationToken cancellationToken)\r\n at Microsoft.AspNetCore.Server.Kestrel.Internal.KestrelEngine.CreateServer(ServerAddress address)\r\n at Microsoft.AspNetCore.Server.Kestrel.KestrelServer.StartTContext\r\n at Microsoft.AspNetCore.Hosting.Internal.WebHost.Start()\r\n at…

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. SOFTWARE FROM LIDL

    Good job on destroying the software once again, never seen most broken full of bugs in my entire life. newest "update" 3.6.5 nothing is working literally, it recognise only hue+ i have the nzxt kraken x62 and dont recognise it anymore. i cant change the colors and the most important thing i cant change the fan and liquid speed. let me know when you have a solution i paid good money for your kraken. please dont not reply with an answer like restart your pc or try to login with another account, because i already tried it. i need a…

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly.

    If you continue to have the same issues after updating, please send us your logs to verify why CAM is not detecting your hardware.

    Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

  20. CAM resets fan and FPS display settings every single launch

    Every time the CAM software launches -despite being logged in- my fans are all set to silent, and my fps display is .... broken - it works, but it will say top left, or top right, then I launch the game and it will move, and if I alt-tab in the game then it moves again .... ? It's at the point that I alt tab in and out of my game so the FPS display is where I need it, since disabling the display in the CAM software does nothing.

    And setting up custom fan profiles just to have…

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello Zbee, please update to the latest version of CAM (currently 3.7.0, which you can download here: http://camwebapp.com/download/) I’d suggest uninstalling the previous version first and then installing this one. After this update, verify that your settings were downloaded correctly. (I have 2 users for testing this and the FPS settings are correctly downloaded when I update). If the settings are wiped again, please let us know so we can get in touch with you to verify your logs.
    Thanks.

  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base