CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. roading

    3.7.4 roading 0%
    no 100%

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. Software Agreement Screen. I CANNOT SELECT Agree,ONLY DECLINE

    Software Agreement Screen. I CANNOT SELECT Agree,ONLY DECLINE

    9 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, what version of CAM are you using? This issue was fixed in 3.6.3, and the latest version is 3.6.7. Please update to 3.6.7 and let us know if you still have this issue. Thanks.

  3. Fan profiles

    It seems to take a lot longer for fan/pump profiles to apply. Also when changing one it will affect the other. Changing from silent pump to performance will slow the fans to almost stop before applying. With changing the fan profile from silent to performance or fixed 100% the fans will almost stop before applying the setting. Also the fan speed dial is wrong unless I put the fans on fixed 100% and then change them back so silent, then it will read accurately. Also Cam takes twice as long to load. It's hard dealing with these problems when overclocking.

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. Overclocking GPU to infinity

    In the GPU overclocking tab, the core and memory clock sliders show the percentage as "Infinity%". Would be nice to get my GTX 1070 to overclock that well, but I believe it is just another bug that needs fixing...

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. Wrong temperature shown

    Cam cpu temperature freezes.
    Ryzen 1700X.
    shows an idle temp of 44°C which is correct.
    Once I run Prime95 and all cores go to 100% load, HwInfo shows 77°
    **** shows 46°C and the temperature is frozen at this value, until I close Prime. Then it instantly goes back to 44°C even though HwInfo still reports 60°C (which is slowly cooling down).

    I can't use the CPU Fan curves at all because the cpu temperatures are wrong.

    It nearly triggered a emergency shutdown, because the fans only go to higher speeds when temperature is over 70°C which according to ***…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for reporting this. We are implementing a fix for the incorrect reading of temperatures in the next update (3.6.7) sorry for the inconveniences.

  6. I was about to purchase NZXT kraken x72, but then heard about CAM.

    Was about to pull the trigger and then read a forums post somewhere about serious issues with the CAM software. In reading about these issues I also happened to find out that you cannot really use the hardware without the software,like, you cant actually flash the kraken with your settings? You constantly have to have the software running AND be logged in to NZXT with it? WT(serious)F?! Nope.

    You lost a sale to me NZXT. Love your rgb waterblock style, love the performance reports from tests. Refuse to buy because A) Keeping me logged in to use the full functionality…

    7 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. CAM 3.7

    3.7 Is the best update yet. Sadly no FPS.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Ryzen Master and Cam Software Shows Different Temp RYZEN 2700x

    While ryzen master show 70c, the cam software stays at 50c underload.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. CAM does not show the lightning configuration.

    Since i got the 3.7.0 update this problem has appeared. I tried to uninstall-install a few times. Log in and log out, and nothing it works.

    This is a capture of the problem.

    https://mega.nz/#F!0YkxAYzJ!UiNnGzoYCLReo7-btpKP6w

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. La iluminación CAM no funciona

    Tengo 2 ventiladores RGB NZXT conectados al HUE + y tengo la RL x42. Desde CAM no puedo cambiar el color de los ventiladores, sin embargo, de la RL si.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

  11. CAM 3.7.0 auto start not working!

    CAM 3.7.0 auto start does not working!! AGAIN
    All 3.6.xx + version have lot of different bug!!

    Really what is the difficulty of writing and update a simple AIO program ?!

    JUST FAN + PUMP + LED CONTROL ,That would be yours!!

    WE DO NOT WANT such STUPID THINGS .. for example cpu-gpu overclocking , fps overlay etc etc ..

    They have special programs for us that work normally!
    (Cam is a piece of shit!)

    The internet AIO forums are full of : people not buying NZXT product ,Because the CAM software needs to be added! WAKE UP GUYS!

    If…

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Kraken X60 not being recognized by CAM 3.5.90

    I've got a Kraken X60, and it doesn't seem to be recognized by CAM 3.5.90, it works fine with 3.5.30 though, version 3.5.90 didn't prompted me to install asetek drivers.

    5 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Only works for the current user on Windows 10, won't open for other users

    Currently have 3.6.1 installed on Win10 (64), and noticed it only works for the user it's installed on. I have three users on my PC (me, my son and my wife) and all my case fans are attached to a GRID+ V2. If I install CAM, it works fine for me.

    If I sign out and my son signs on, CAM cannot be opened (it shows in Task Manager but never actually fully opens on screen or in the system tray), so the fans stay at low speed no matter how hot the PC gets.

    My son can install CAM…

    7 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Lighting GPU temperature not working

    I have my HUE+ and kraken lighting set up to Smart GPU Temperature. the different colours are 20-40 blue, 50-70 purple and 80-100 red. the temperature of my GPU is sitting at 37-39 so this should mean that the lightiing on my HUE+/kraken should be blue but it is purple. and if i change the colour of the 50 marker, say to green the lights change to green. therefore CAM is reading the temperature wrong.

    if i set it to CPU temp it works fine but if i set it to the GPU temp it set the wrong colour.

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Can't use CAM anymore as its hogging my already slow internet connection.

    CAM is constantly downloading and uploading something. I don't know what it's doing and as my connection is already slow, I can't use it anymore. Please tell me what it's doing or hotfix it please.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. FANS FAIL ON COLD START OF PC

    I Apologise for reposting:

    This is critical on power up I should not have too "panic" that my performance PC fails to spin up on a start. Loading into Windows and then CAM fails to start my fans when I change Performance to fixed mode to initiate a spin up. INSTEAD, I have to switch off countless times on each start (this is not a good way to force fans to start) causing my system problems. See PC Spec:

    OverClocked 4.4MHZ

    Intel i7 5960X Extreme Octa Core CPU Processor (3.0 GHz, 20 MB Cache)
    MSI Intel LGA2011-V3 Socket X99 Gaming…

    16 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    14 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    under review  ·  Eric Lam responded

    If you are experiencing an issue where the fans on the Grid+V3 are not spinning. Please check the specs on those fans. Each channel on the Grid+V3 can only support up to 5 watts and if you exceed that threshold the Grid+V3 will have a failsafe to shut off all the fans. At this time please shut off your PC and turn off your PSU. Then wait 10 seconds and turn your PSU and PC back on. See if the fans spin then.

  17. Overlay will not come up in world of tanks

    Cam overlay will not come up in world of tanks. afterburner and evga overlay will though.

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. CTD's and restarts when i stresstest my OC'd 8700k

    It doesn't "crash for good" as in error messages, but when i tested out the stability of my 8700k at 4.9ghz, the cam struggles to act on the fan profiles i set it to. Temps shows above 70c, but fans stays at low speeds, and kicks in way later causing the cpu to go into high temps. (tempted to just connect it to a manual controller)

    And when i stress tested the cpu, it constantly disappears and reappears as if it can't read temps or change fan speeds for the curve i've given it.

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, the most recent version, (3.6.7) fixes the wrong temperature reading issue. Please update by downloading from here: https://camwebapp.com/download/

    I’d suggest uninstalling the previous version before installing the new version as a clean install rather than updating it.

    Please let me know if the issue is resolved after this.

    Thanks.

  19. cant change fan speed

    I cant seem to change my fan speed, i tried changing it before but I dont why I cant change it now. Also tried reinstalling but fan speed at fixed rpm.

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. CAM FPS Overlay STILL Requires Login

    According to the change log for the CAM software here:

    https://blog.nzxt.com/cam-changelog/

    It states:

    Issue: Can’t use FPS overlay in Guest Mode
    Description:
    Affects:
    Update: Fixed
    Hotfix: CAM v3.6.2

    The issue is NOT fixed. You are STILL required to log in to use the FPS overlay. Come on already! Ridiculous.

    Screenshots:
    https://imgur.com/a/ZPQY9IU

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base