CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. cam 3.6.6 lighting and smart problem.

    If i using lighting in kraken on logo "NZXT" with option "SMART" and "CPU temperature" that cause problem with CAM and KRAKEN.

    After some time of use this option, CAM stops read actual values like: TEMP, LOAD, CLOACK SPEED, FAN SPEED etc... and cam stops detecting kraken.

    Restart cam dont help, i need restart PC. and this problem coming back

    I have this problem on all version cam from 3.0.2 to 3.6.6

    Some 1 can confirm this? I don't know my kraken or cam is broken.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      You have left! (?) (thinking…)
      4 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    • Cam 3.6.3

      I downloaded today cam 3.6.3 and whatever game i start my graphics card and my nzxt kraken x62 punp and the two radiator fans go to 100% speed.
      I don´t why...pls help

      4 votes
      Vote
      Sign in
      Check!
      (thinking…)
      Reset
      or sign in with
      • facebook
      • google
        Password icon
        Signed in as (Sign out)
        You have left! (?) (thinking…)
        4 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
      • CAM 3.6.8 still does not fix dual screen issue

        I have use 2 screens in my computer setup. Earlier versions of the CAM software would allow me to place the CAM window in my second screen and upon restarting still keep the CAM window on the second screen. Over the last few builds of the software it now opens on my main screen rather than my secondary. Please advise.

        1 vote
        Vote
        Sign in
        Check!
        (thinking…)
        Reset
        or sign in with
        • facebook
        • google
          Password icon
          Signed in as (Sign out)
          You have left! (?) (thinking…)
          3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

          Hello, thanks for the input. We are aware of this issue but it is not in our list of priorities to take care of yet. We hope to fix it in a future update, but there is no ETA right now. Sorry.

        • 3.6.2 is hogging CPU and Network

          3.6.2 is using 30% cpu and 1.5 Mbs of network at all times. Minimized to tool bar or on screen.

          11 votes
          Vote
          Sign in
          Check!
          (thinking…)
          Reset
          or sign in with
          • facebook
          • google
            Password icon
            Signed in as (Sign out)
            You have left! (?) (thinking…)
            2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

            Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

          • Absolute nightmare software - 3.6.2 bugs

            After today's "hotfix" meant to address the issue with lighting profiles not saving, this issue still exists. Additionally I haven't been able to login using any method since 3.5.

            Please, for the love of god, remake this program from scratch using actual programmers.

            5 votes
            Vote
            Sign in
            Check!
            (thinking…)
            Reset
            or sign in with
            • facebook
            • google
              Password icon
              Signed in as (Sign out)
              You have left! (?) (thinking…)
              2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

              Good afternoon, thank you for informing us of your issue. If you would be so kind as to please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places so we can verify any logged issues:

              C:\Users\Public\Documents\CAM
              C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

              Send them to the email maximo.castro[at]nzxt.com.

              Thank you for your cooperation and time, and sorry for the inconveniences you are currently experiencing.

            • light off in cam

              i don't have light off in cam i test version 3.6.7 or 3.5.9
              fan service ok
              pump ok
              light no work
              camm detect kraken

              i open ticket ticket in nzxt no good solution
              when i see device manager driver is owner driver of windows 10 1803
              not asetek or nzxt usb driver

              i have test many answer in this forum and other but no solution(unplug usb,install driver with .inf file)

              i don't change driver windows 10and driver is date to 2006...

              i search good driver for light usb in windows 101803

              4 votes
              Vote
              Sign in
              Check!
              (thinking…)
              Reset
              or sign in with
              • facebook
              • google
                Password icon
                Signed in as (Sign out)
                You have left! (?) (thinking…)
                2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                Hi, I’m sorry but I don’t fully understand. Did you change the part and now the new one works? or did you change the part and the new one does not work either?

              • 3.6.1 Liquid Temp Missing?

                I just updated to 3.6.1 with an X72 and can no longer find the liquid temp. Is it gone or am I just not seeing it?

                5 votes
                Vote
                Sign in
                Check!
                (thinking…)
                Reset
                or sign in with
                • facebook
                • google
                  Password icon
                  Signed in as (Sign out)
                  You have left! (?) (thinking…)
                  3 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                  Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

                • 3.6.0 Update Pump speed and liquid temperature values

                  After 3.6.0 Update where are the pump speed and liquid temperature values?
                  Also my fan speed on a EVGA 1050 TI SSC is still reading "--RPM", GPU-Z can read the fan speed.

                  7 votes
                  Vote
                  Sign in
                  Check!
                  (thinking…)
                  Reset
                  or sign in with
                  • facebook
                  • google
                    Password icon
                    Signed in as (Sign out)
                    You have left! (?) (thinking…)
                    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

                  • CAM reading temperatures wrong

                    Hello there!

                    I bought a Kraken X62 for my Ryzen 2700x but I'm having some issues with the CAM software reading the temps wrong. I've seen some posts here where CAM is reading the temps as too high, but my issue is the opposite, meaning the X62 isn't spinning up as it shuold be when my temps increase.

                    HWiNFO is currently reporting my Tdie temp as 78,6 degrees celcius, but CAM is reading it as 49 degrees.

                    My motherboard is a MSI X470 Gaming Pro Carbon.

                    Looking forward to hearing from you!

                    Johan

                    3 votes
                    Vote
                    Sign in
                    Check!
                    (thinking…)
                    Reset
                    or sign in with
                    • facebook
                    • google
                      Password icon
                      Signed in as (Sign out)
                      You have left! (?) (thinking…)
                      3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                      Hello Johan, the devs tell me that this issue will be fixed in the next update (3.6.7), sorry for the inconveniences.

                    • Fan speed issue

                      I have been encountering higher CPU temps lately and I realized that the GPU temps were about the same. Then I saw one of my radiator fans weren't even spinning. I had to change the fan profiles multiple times until I finally got it to work again. I still have the problem where my temps are going up to 80 degrees. Which never happened to me until a recent update a week or two ago. I'm worried my PC will overheat. I am using an NZXT Kraken x62 rev 2 with an 8700k.

                      1 vote
                      Vote
                      Sign in
                      Check!
                      (thinking…)
                      Reset
                      or sign in with
                      • facebook
                      • google
                        Password icon
                        Signed in as (Sign out)
                        You have left! (?) (thinking…)
                        3 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                        For some setups, CAM has been reporting temperatures that are different from the actual temperature. This is being addressed in the next update (3.6.7) Thank you for reporting this.

                        If you encounter the issue where the radiator fan stops working again, please send us the logs to verify if CAM reports anything there.

                      • my cam dont have the list in the left hand side

                        my cam dont have the list in the left hand side
                        please help

                        3 votes
                        Vote
                        Sign in
                        Check!
                        (thinking…)
                        Reset
                        or sign in with
                        • facebook
                        • google
                          Password icon
                          Signed in as (Sign out)
                          You have left! (?) (thinking…)
                          1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                        • UPDATE 3.6.2 STILL NOT DETECTING KRAKEN X42

                          I recently bought the kraken x42 for my PC and installed CAM software but it did not detect my installed Kraken X42.
                          I read online that there was a hotfix coming today so I waited.
                          Now I installed 3.6.2 and I still have the same issue.

                          Cant say I'm happy with my NZXT experience so far. This is just horrible. Please DO something.

                          10 votes
                          Vote
                          Sign in
                          Check!
                          (thinking…)
                          Reset
                          or sign in with
                          • facebook
                          • google
                            Password icon
                            Signed in as (Sign out)
                            You have left! (?) (thinking…)
                            1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                            Good afternoon, thank you for informing us of your issue. If you would be so kind as to please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places so we can verify any logged issues:

                            C:\Users\Public\Documents\CAM
                            C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                            Send them to the email maximo.castro[at]nzxt.com.

                            Thank you for your cooperation and time, and sorry for the inconveniences you are currently experiencing.

                          • 1 vote
                            Vote
                            Sign in
                            Check!
                            (thinking…)
                            Reset
                            or sign in with
                            • facebook
                            • google
                              Password icon
                              Signed in as (Sign out)
                              You have left! (?) (thinking…)
                              4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                              Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

                            • Not remebering profiles, changing GUI colour and not logging in..

                              Hi, Just updated to 3.6.0, Now it wont remember custom profiles, or the GUI colour after every reboot it reverts back to the default profiles and colours. I have tried uninstalling, deleting or known NZXT files and doing a fresh install, nothing has changed...Also wont remember login details after every reboot.

                              5 votes
                              Vote
                              Sign in
                              Check!
                              (thinking…)
                              Reset
                              or sign in with
                              • facebook
                              • google
                                Password icon
                                Signed in as (Sign out)
                                You have left! (?) (thinking…)
                                1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

                              • Stars minimized and Ring color custom not working

                                Cam fails alot, doesnt detect the ring color when I select a custom mode
                                Just the preset one or the audio, game or smart
                                and I dont like that takes alot to start up, sometimes it opens even I selected the "Start minimized" and If I dont open it the colors just stay white,Have to open it in order to get my settings applied

                                4 votes
                                Vote
                                Sign in
                                Check!
                                (thinking…)
                                Reset
                                or sign in with
                                • facebook
                                • google
                                  Password icon
                                  Signed in as (Sign out)
                                  You have left! (?) (thinking…)
                                  1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                • 4 votes
                                  Vote
                                  Sign in
                                  Check!
                                  (thinking…)
                                  Reset
                                  or sign in with
                                  • facebook
                                  • google
                                    Password icon
                                    Signed in as (Sign out)
                                    You have left! (?) (thinking…)
                                    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                    Please try resetting your password to be able to log in. If you have already done this and still have issues, please provide us with your program logs so we can verify any reported issues.

                                  • CAM 3.6.8 app does not save the settings

                                    For 2 updates, the application does not save the configurations of the fans and the pump. Every time I restart the computer or close the application, the settings are restarted.

                                    1 vote
                                    Vote
                                    Sign in
                                    Check!
                                    (thinking…)
                                    Reset
                                    or sign in with
                                    • facebook
                                    • google
                                      Password icon
                                      Signed in as (Sign out)
                                      You have left! (?) (thinking…)
                                      2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                    • HDD has incorrect capacity and usage

                                      Latest update has my 3TB HDD reading as only 2TB. It is showing as both 1TB filled and 1TB free when correct usage is 1.27 and 1.72TB respectively.

                                      1 vote
                                      Vote
                                      Sign in
                                      Check!
                                      (thinking…)
                                      Reset
                                      or sign in with
                                      • facebook
                                      • google
                                        Password icon
                                        Signed in as (Sign out)
                                        You have left! (?) (thinking…)
                                        2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                      • can't see liquid temperature

                                        why is there no more liquid temperature or pump speed?

                                        10 votes
                                        Vote
                                        Sign in
                                        Check!
                                        (thinking…)
                                        Reset
                                        or sign in with
                                        • facebook
                                        • google
                                          Password icon
                                          Signed in as (Sign out)
                                          You have left! (?) (thinking…)
                                          0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                        • Cam 3.6.7

                                          New update 3.6.7 it makes mi pc slow as hell. cpu usage 100%. i7 7700k

                                          4 votes
                                          Vote
                                          Sign in
                                          Check!
                                          (thinking…)
                                          Reset
                                          or sign in with
                                          • facebook
                                          • google
                                            Password icon
                                            Signed in as (Sign out)
                                            You have left! (?) (thinking…)
                                            1 comment  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                            Please go to Settings >> General >> Detection and select “Do not detect drive info”. This will remove the writes to disk.

                                          • Don't see your idea?

                                          CAM Bugs

                                          Feedback and Knowledge Base