CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. 3.6.1 can't change language

    CAM 3.6.1 Cannot change language. Shows English no matter what other languages are applied.

    Tried to restart software and reboot Win 10, still can't change it.

    13 votes
    Vote
    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      You have left! (?) (thinking…)
      3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

      Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

    • Uninstalled CAM and it deleted all other software and games in the same folder. Your software is bad.

      Everything installed in the same folder is gone, how does that even happen? Whoever coded this does not know what they are doing.

      I uninstalled to try and get it to see my Kraken x60 and it does this. God. job.

      4 votes
      Vote
      Sign in
      Check!
      (thinking…)
      Reset
      or sign in with
      • facebook
      • google
        Password icon
        Signed in as (Sign out)
        You have left! (?) (thinking…)
        2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

        Hello, please allow me to clear something up. Are you saying that you uninstalled CAM and it deleted other programs that were installed in the Program Files (x86) folder? Or did you have some games installed within the CAM folder and it deleted those games?

      • Can is useless now

        YTou ball need to go back to flippin' burgers at Mc Donalds....you suck where it comes to software. Every time there is an update you screw up this software

        1 vote
        Vote
        Sign in
        Check!
        (thinking…)
        Reset
        or sign in with
        • facebook
        • google
          Password icon
          Signed in as (Sign out)
          You have left! (?) (thinking…)
          6 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

          I understand your frustration, and am very sorry that you are experiencing this. Please send me a screenshot of what you mention, and the logs. If possible, upload them to a file sharing software and paste the link in a comment here. We are working out every issue that is reported as fast as we can.
          3.6.4 addressed the following issues:
          -GPU overclocking settings will now save correctly
          -Fixed CAM not auto-starting minimized
          -Fixed Hue+ audio mode with a single channel
          -Fixed toggle buttons for lighting channels
          -Reduced CPU usage when using audio mode
          -Gridplus settings will now save correctly

        • "Settings upload failed" - CAM This happens every few seconds. In a single minute I've gotten 6 notificaitons. Please help.

          The settings seem to have worked just fine, my Kraken's lights are doing EXACTLY what it said they would...but I'm up to 10 notifications since starting to type this plea for help. Please, help!

          9 votes
          Vote
          Sign in
          Check!
          (thinking…)
          Reset
          or sign in with
          • facebook
          • google
            Password icon
            Signed in as (Sign out)
            You have left! (?) (thinking…)
            2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
          • All fans simultaneously stopped working. Smart device is blanked out in cooling menu. WTF?

            Last night all of my fans stopped spinning at the same time, now my smart device is blanked out and isn't controlling the fans. No cables seem to be loose, have also tried taking the usb cables out and back in, tried taking power cable out of psu too. This is ridiculous, any ideas that will actually help?

            1 vote
            Vote
            Sign in
            Check!
            (thinking…)
            Reset
            or sign in with
            • facebook
            • google
              Password icon
              Signed in as (Sign out)
              You have left! (?) (thinking…)
              4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
            • CAM doesn't remember screen Position after latest Updates

              After the two newest Updates, CAM doesn't remember its old screen Position anymore :/

              8 votes
              Vote
              Sign in
              Check!
              (thinking…)
              Reset
              or sign in with
              • facebook
              • google
                Password icon
                Signed in as (Sign out)
                You have left! (?) (thinking…)
                3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                Hello, thanks for the input. We are aware of this issue but it is not in our list of priorities to take care of yet. We hope to fix it in a future update, but there is no ETA right now. Sorry.

              • Hue+ saved light settings vanished after update. not the first time.

                This is not the first time this happened. Same thing happened before when i updated to V 3.5.0. Today i updated to V 3.6.0 and I lost my saved light profiles. The last time I post here I didn't get any respond, no comments, no help and the post was closed with no progress. Do something, the software is already sucking too much and the customer service is goddamn worse.

                10 votes
                Vote
                Sign in
                Check!
                (thinking…)
                Reset
                or sign in with
                • facebook
                • google
                  Password icon
                  Signed in as (Sign out)
                  You have left! (?) (thinking…)
                  3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                  Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

                • Wrong temperature shown

                  Cam cpu temperature freezes.
                  Ryzen 1700X.
                  *** shows an idle temp of 44°C which is correct.
                  Once I run Prime95 and all cores go to 100% load, HwInfo shows 77°******* shows 46°C and the temperature is frozen at this value, until I close Prime. Then it instantly goes back to 44°C even though HwInfo still reports 60°C (which is slowly cooling down).

                  I can't use the CPU Fan curves at all because the cpu temperatures are wrong.

                  It nearly triggered a emergency shutdown, because the fans only go to higher speeds when temperature is over 70°C which according to ***…

                  1 vote
                  Vote
                  Sign in
                  Check!
                  (thinking…)
                  Reset
                  or sign in with
                  • facebook
                  • google
                    Password icon
                    Signed in as (Sign out)
                    You have left! (?) (thinking…)
                    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                    Thank you for reporting this. We are implementing a fix for the incorrect reading of temperatures in the next update (3.6.7) sorry for the inconveniences.

                  • Settings wiped AGAIN

                    I thought my wiped setting was going to be solved. I got the system to stop wiping my settings, or so I had thought. Had my headphones on and playing an intensive game and then take my headphones off and hear my fans being whisper quiet. MY SETTINGS HAD BEEN WIPED AND MY SYSTEM WAS HOT AS HELL AGAIN BECAUSE IT SET EVERYTHING TO SILENT. Also why can I no longer see the temp speed of my Kraken? I can set the fans by liquid but cant see the liquid temp? why?

                    At this rate, I am just going to…

                    1 vote
                    Vote
                    Sign in
                    Check!
                    (thinking…)
                    Reset
                    or sign in with
                    • facebook
                    • google
                      Password icon
                      Signed in as (Sign out)
                      You have left! (?) (thinking…)
                      3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                      Hello, if this happens again, please let us know which version of CAM you are using and what your PC specs are so we can verify what caused the settings wipe. Thank you and sorry for the inconvenience.

                    • can not change language

                      Ver 3.6.x Can not change language setting.

                      14 votes
                      Vote
                      Sign in
                      Check!
                      (thinking…)
                      Reset
                      or sign in with
                      • facebook
                      • google
                        Password icon
                        Signed in as (Sign out)
                        You have left! (?) (thinking…)
                        0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                        Hello, we are reworking the translations. Once they are implemented the languages will be applicable once again. Sorry for the inconveniences this may be causing you.

                      • cam 3.6.6 lighting and smart problem.

                        If i using lighting in kraken on logo "NZXT" with option "SMART" and "CPU temperature" that cause problem with CAM and KRAKEN.

                        After some time of use this option, CAM stops read actual values like: TEMP, LOAD, CLOACK SPEED, FAN SPEED etc... and cam stops detecting kraken.

                        Restart cam dont help, i need restart PC. and this problem coming back

                        I have this problem on all version cam from 3.0.2 to 3.6.6

                        Some 1 can confirm this? I don't know my kraken or cam is broken.

                        3 votes
                        Vote
                        Sign in
                        Check!
                        (thinking…)
                        Reset
                        or sign in with
                        • facebook
                        • google
                          Password icon
                          Signed in as (Sign out)
                          You have left! (?) (thinking…)
                          4 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                        • Cam 3.6.3

                          I downloaded today cam 3.6.3 and whatever game i start my graphics card and my nzxt kraken x62 punp and the two radiator fans go to 100% speed.
                          I don´t why...pls help

                          4 votes
                          Vote
                          Sign in
                          Check!
                          (thinking…)
                          Reset
                          or sign in with
                          • facebook
                          • google
                            Password icon
                            Signed in as (Sign out)
                            You have left! (?) (thinking…)
                            4 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                          • CAM 3.6.8 still does not fix dual screen issue

                            I have use 2 screens in my computer setup. Earlier versions of the CAM software would allow me to place the CAM window in my second screen and upon restarting still keep the CAM window on the second screen. Over the last few builds of the software it now opens on my main screen rather than my secondary. Please advise.

                            1 vote
                            Vote
                            Sign in
                            Check!
                            (thinking…)
                            Reset
                            or sign in with
                            • facebook
                            • google
                              Password icon
                              Signed in as (Sign out)
                              You have left! (?) (thinking…)
                              3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                              Hello, thanks for the input. We are aware of this issue but it is not in our list of priorities to take care of yet. We hope to fix it in a future update, but there is no ETA right now. Sorry.

                            • 3.6.2 is hogging CPU and Network

                              3.6.2 is using 30% cpu and 1.5 Mbs of network at all times. Minimized to tool bar or on screen.

                              11 votes
                              Vote
                              Sign in
                              Check!
                              (thinking…)
                              Reset
                              or sign in with
                              • facebook
                              • google
                                Password icon
                                Signed in as (Sign out)
                                You have left! (?) (thinking…)
                                2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

                              • Absolute nightmare software - 3.6.2 bugs

                                After today's "hotfix" meant to address the issue with lighting profiles not saving, this issue still exists. Additionally I haven't been able to login using any method since 3.5.

                                Please, for the love of god, remake this program from scratch using actual programmers.

                                5 votes
                                Vote
                                Sign in
                                Check!
                                (thinking…)
                                Reset
                                or sign in with
                                • facebook
                                • google
                                  Password icon
                                  Signed in as (Sign out)
                                  You have left! (?) (thinking…)
                                  2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                  Good afternoon, thank you for informing us of your issue. If you would be so kind as to please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places so we can verify any logged issues:

                                  C:\Users\Public\Documents\CAM
                                  C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                                  Send them to the email maximo.castro[at]nzxt.com.

                                  Thank you for your cooperation and time, and sorry for the inconveniences you are currently experiencing.

                                • light off in cam

                                  i don't have light off in cam i test version 3.6.7 or 3.5.9
                                  fan service ok
                                  pump ok
                                  light no work
                                  camm detect kraken

                                  i open ticket ticket in nzxt no good solution
                                  when i see device manager driver is owner driver of windows 10 1803
                                  not asetek or nzxt usb driver

                                  i have test many answer in this forum and other but no solution(unplug usb,install driver with .inf file)

                                  i don't change driver windows 10and driver is date to 2006...

                                  i search good driver for light usb in windows 101803

                                  4 votes
                                  Vote
                                  Sign in
                                  Check!
                                  (thinking…)
                                  Reset
                                  or sign in with
                                  • facebook
                                  • google
                                    Password icon
                                    Signed in as (Sign out)
                                    You have left! (?) (thinking…)
                                    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                    Hi, I’m sorry but I don’t fully understand. Did you change the part and now the new one works? or did you change the part and the new one does not work either?

                                  • light

                                    After updating NZXT software i can't chage my cooler lights anymore, the lights setting button simply disappeared

                                    7 votes
                                    Vote
                                    Sign in
                                    Check!
                                    (thinking…)
                                    Reset
                                    or sign in with
                                    • facebook
                                    • google
                                      Password icon
                                      Signed in as (Sign out)
                                      You have left! (?) (thinking…)
                                      2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                      Hi, please try version 3.6.6 and tell us if it’s fixed in that version. If not, please let us know what hardware you have installed that is not showing up and send us the program logs so we can verify why it is not recognizing the hardware. Thanks.

                                    • 3.6.1 Liquid Temp Missing?

                                      I just updated to 3.6.1 with an X72 and can no longer find the liquid temp. Is it gone or am I just not seeing it?

                                      5 votes
                                      Vote
                                      Sign in
                                      Check!
                                      (thinking…)
                                      Reset
                                      or sign in with
                                      • facebook
                                      • google
                                        Password icon
                                        Signed in as (Sign out)
                                        You have left! (?) (thinking…)
                                        3 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                        Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

                                      • 3.6.0 Update Pump speed and liquid temperature values

                                        After 3.6.0 Update where are the pump speed and liquid temperature values?
                                        Also my fan speed on a EVGA 1050 TI SSC is still reading "--RPM", GPU-Z can read the fan speed.

                                        7 votes
                                        Vote
                                        Sign in
                                        Check!
                                        (thinking…)
                                        Reset
                                        or sign in with
                                        • facebook
                                        • google
                                          Password icon
                                          Signed in as (Sign out)
                                          You have left! (?) (thinking…)
                                          3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                          Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

                                        • Strange CPU temperature

                                          I get notifications like "Your CPU temperature has exceeded 8275°C. Prolonged use at this temperature may shorten the CPU's lifespan."
                                          That's hotter than the sun's surface.
                                          I use version 3.6.6.

                                          2 votes
                                          Vote
                                          Sign in
                                          Check!
                                          (thinking…)
                                          Reset
                                          or sign in with
                                          • facebook
                                          • google
                                            Password icon
                                            Signed in as (Sign out)
                                            You have left! (?) (thinking…)
                                            2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                          • Don't see your idea?

                                          CAM Bugs

                                          Feedback and Knowledge Base