CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. I have a simple solution for NZXT

    Just instantly fire CAM software development team and recruit a new one if you don't want to lose more customer, seriously!
    Best Regard!

    1,725 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    68 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, if you have updated to 3.6.6 and are still having issues with your hardware or software, please open a new ticket and provide us with your logs so we can review what is happening.

    Please try to be as descriptive as possible concerning what you consider to be working incorrectly, by specifying what hardware you have and what it is not doing which it should be doing.

    This helps us greatly while trying to replicate the errors to verify why they are happening.

    Thank you.

  2. Lighting channels are always linked

    Kraken ring and logo are always linked with smart device led strips. Every change I make on one always affects the others even if the channels are deselected and/or turned off.

    29 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    24 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, I am informed by the devs that if the Custom profile has the same name in both the ring and the logo, the changes you make to one will affect the other. If you wish to have them do things independently, please give them more descriptive names such as “Breathing blue” and “Pulse red” or something along those lines. If the issue continues to happen even doing this, please let me know so we can get in touch with you to verify the logs. Thanks.

  3. CAM devices have not been detected for months...

    I'm starting to regret buying my NZXT CAM more and more every day... It has been months since I have been able to control them. They are just not being detected by the software. I've reinstalled different versions of CAM way too many times and rebooted my PC, but just NOTHING helps. Yes I have the latest version 3.5.90.
    I wish I had never updated from CAM 3.2 and never updated the firmware, everything worked fine in late 2016, but after that it became worse and worse and more features started disappearing.

    Please tell me that there is a remedy…

    27 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    25 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello Exalerion, I have emailed you several times trying to schedule a call with one of our devs but have not received any reply.

  4. Congrats on screwing up everything possible on the last update.

    Yeah, you guys broke it.
    Don't release updates without testing them please.

    27 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

    C:\Users\Public\Documents\CAM
    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

    By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

    Thank you.

  5. light

    After updating NZXT software i can't chage my cooler lights anymore, the lights setting button simply disappeared

    14 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, please try version 3.6.6 and tell us if it’s fixed in that version. If not, please let us know what hardware you have installed that is not showing up and send us the program logs so we can verify why it is not recognizing the hardware. Thanks.

  6. All fans simultaneously stopped working. Smart device is blanked out in cooling menu. WTF?

    Last night all of my fans stopped spinning at the same time, now my smart device is blanked out and isn't controlling the fans. No cables seem to be loose, have also tried taking the usb cables out and back in, tried taking power cable out of psu too. This is ridiculous, any ideas that will actually help?

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    7 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Uninstalled CAM and it deleted all other software and games in the same folder. Your software is bad.

    Everything installed in the same folder is gone, how does that even happen? Whoever coded this does not know what they are doing.

    I uninstalled to try and get it to see my Kraken x60 and it does this. God. job.

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please allow me to clear something up. Are you saying that you uninstalled CAM and it deleted other programs that were installed in the Program Files (x86) folder? Or did you have some games installed within the CAM folder and it deleted those games?

  8. Strange CPU temperature

    I get notifications like "Your CPU temperature has exceeded 8275°C. Prolonged use at this temperature may shorten the CPU's lifespan."
    That's hotter than the sun's surface.
    I use version 3.6.6.

    8 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. Grid v3 3.6.6 no GPU load when calibrating adaptive noise reduction

    When i do an adaptive noise reduction calibrating the CAM software will only do load on the CPU an not the GPU.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. FPS overlay not working in world of warcraft , jurrassic world : evolution , the division , ghost recon : wildlands , pubg......... fix this

    FPS overlay not working in world of warcraft , jurrassic world : evolution , the division , ghost recon : wildlands , pubg......... fix this horrid bit of software

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    The overlay requires DirectX Runtime to be installed.
    Please install DX Runtime and then restart your PC and see if the overlay works. The link below will take you to the download site for the installer.
    https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35

    Also make sure that you have tried manually enabling the overlay with the short keys (Shift + O). These shortcut keys can be changed from settings in CAM as well.

    If the instructions above does not work please let us know which games the overlay is not working on.

    Also, some games have an anti-cheat mechanism which can sometimes conflict with the CAM FPS overlay. We are currently working to fix this issue with many companies, but it is a process which takes some time and communication between the developer and NZXT.

  11. can't see liquid temperature

    why is there no more liquid temperature or pump speed?

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. Wrong temperature shown

    Cam cpu temperature freezes.
    Ryzen 1700X.
    *** shows an idle temp of 44°C which is correct.
    Once I run Prime95 and all cores go to 100% load, HwInfo shows 77°******* shows 46°C and the temperature is frozen at this value, until I close Prime. Then it instantly goes back to 44°C even though HwInfo still reports 60°C (which is slowly cooling down).

    I can't use the CPU Fan curves at all because the cpu temperatures are wrong.

    It nearly triggered a emergency shutdown, because the fans only go to higher speeds when temperature is over 70°C which according to ***…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Thank you for reporting this. We are implementing a fix for the incorrect reading of temperatures in the next update (3.6.7) sorry for the inconveniences.

  13. Installed v3.6.0 - Not happy.

    Installed v3.6.0 upgrading from v3.5.9 - Not happy. How is it, that you can push an update that "fixes" things and in general is supposed to improve the software but instead completely fucks over one of the most important parts of the software..... the custom fan profiles. These are now broken, the customization slider dots are out of bounds beyond 55c. They are stuck at 100% fans at temps beyond 55c and I absolutely am furious, because I don't need my fucking PC sounding like a jet engine when my CPU temps are only at 60-65c when gaming. I'm uninstalling…

    33 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  14. Cam not showing on the right monitor every restart

    I have a dual monitor setup so I use my second monitor for my monitoring apps. I have cam set to open when windows starts and should open on my second monitor. However, just after the update, whenever I start my computer it defaults to my 1st monitor which is annoying cause I need to line it up again on my second monitor. How do I fix this?

    10 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. Do you guys test CAM before update release?

    Well how do I put this, updated cam and

    A. It looks like crap

    B. It doesn't save my fan profiles on restart.

    C. Custom fan profiles for grid v3 don't work. They all seem to be set at silent profile, even though they all have custom ones set.

    D. GPU temps aren't correct, I put GPU under load and Cam says its at 30c but really its at 65c, which is really bad as cam controls the fans on my GPU radiator and the fans speed was a 20%. Before update, Cam would speed up the fans as set…

    11 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  16. CPU temperature is now not working with release 3.6.4 for Ryzen 7 2700x.

    CPU temp is stuck at 50 degrees Fahrenheit and Celsius! It's measuring the same temp for both. Even if I switch my settings between Fahrenheit and Celsius it remains the same. Clock speed is also wrong and shows half of what it should be. Fans speeds are stuck at 80%. I'm sorry, but each upgrade is now just getting worse. Please help.

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Sorry, what I meant was, please update to 3.6.5 and if your issue continues to occur, provide us with your program logs so we can verify why this is happening. Thank you.

  17. temperature ryzen 7 2700x

    The temperatures displayed on cam are not true. The ryzen master software and other programs display the temperature values correctly but cam constantly detects 45 ° C.
    CPU Ryzen 7 2700x
    MB Aorus x470 ultra gaming
    Kraken x52
    Cam 3.6.6

    15 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, the most recent version, (3.6.7) fixes the wrong temperature reading issue. Please update by downloading from here: https://camwebapp.com/download/

    I’d suggest uninstalling the previous version before installing the new version as a clean install rather than updating it.

    Please let me know if the issue is resolved after this.

    Thanks.

  18. CAM resets fan and FPS display settings every single launch

    Every time the CAM software launches -despite being logged in- my fans are all set to silent, and my fps display is .... broken - it works, but it will say top left, or top right, then I launch the game and it will move, and if I alt-tab in the game then it moves again .... ? It's at the point that I alt tab in and out of my game so the FPS display is where I need it, since disabling the display in the CAM software does nothing.

    And setting up custom fan profiles just to have…

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello Zbee, please update to the latest version of CAM (currently 3.7.0, which you can download here: http://camwebapp.com/download/) I’d suggest uninstalling the previous version first and then installing this one. After this update, verify that your settings were downloaded correctly. (I have 2 users for testing this and the FPS settings are correctly downloaded when I update). If the settings are wiped again, please let us know so we can get in touch with you to verify your logs.
    Thanks.

  19. 3.6.1 can't change language

    CAM 3.6.1 Cannot change language. Shows English no matter what other languages are applied.

    Tried to restart software and reboot Win 10, still can't change it.

    13 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, those who had issues with the settings not saving and not being able to log in, please update to 3.6.3, it has proven to work for many who have already tried it. We are aware that some others are having issues with a strange noise in the pump, we are working on that and will have it solved by next release.

  20. Can is useless now

    YTou ball need to go back to flippin' burgers at Mc Donalds....you suck where it comes to software. Every time there is an update you screw up this software

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    6 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    I understand your frustration, and am very sorry that you are experiencing this. Please send me a screenshot of what you mention, and the logs. If possible, upload them to a file sharing software and paste the link in a comment here. We are working out every issue that is reported as fast as we can.
    3.6.4 addressed the following issues:
    -GPU overclocking settings will now save correctly
    -Fixed CAM not auto-starting minimized
    -Fixed Hue+ audio mode with a single channel
    -Fixed toggle buttons for lighting channels
    -Reduced CPU usage when using audio mode
    -Gridplus settings will now save correctly

← Previous 1 3 4 5 6 7
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base