CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. I have a simple solution for NZXT

    Just instantly fire CAM software development team and recruit a new one if you don't want to lose more customer, seriously!
    Best Regard!

    514 votes
    Vote
    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      You have left! (?) (thinking…)
      14 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    • CAM Software is a Disaster - Allow Us to Bypass It

      Agreed. The x52 works best once any version of CAM is uninstalled. I simply connected the fans to the mobo set to monitor CPU temp. Their speed increases properly when I use CPU-ID to bench. Those same fans (the ones that came with the x52) stay at the same speed when plugged into the x52 harness. I can only hope the pump knows when to spin faster because without CAM there's no way to control pump speed. I'd really like to connect the pump to the PUMP pinouts on the mobo. CAM is full of bugs that are never fixed.…

      637 votes
      Vote
      Sign in
      Check!
      (thinking…)
      Reset
      or sign in with
      • facebook
      • google
        Password icon
        Signed in as (Sign out)
        You have left! (?) (thinking…)
        5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
      • Cam 3.6.0 save no setting

        Germany:
        Hallo habe das update von cam 3.6.0 heute drauf gemacht und sofort bemerkt das es keine einstellungen speichert.
        spätestens nachdem man den Pc neu gestartet hat sind alle einstellungen verschwunden.
        bitte sofort beheben !!!
        Neuinstalation hat auch nicht geholfen.

        Englisch:
        Hello have the update of cam 3.6.0 today on it and immediately noticed that it does not save settings.
        at the latest after restarting the PC, all settings have disappeared.
        please fix it immediately !!!
        Reinstallation did not help either.

        77 votes
        Vote
        Sign in
        Check!
        (thinking…)
        Reset
        or sign in with
        • facebook
        • google
          Password icon
          Signed in as (Sign out)
          You have left! (?) (thinking…)
          22 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

          If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

          C:\Users\Public\Documents\CAM
          C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

          By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

        • Customer Support? What customer support

          Have actual customer support and not this stupid forum that doesn't actually provide any support.

          320 votes
          Vote
          Sign in
          Check!
          (thinking…)
          Reset
          or sign in with
          • facebook
          • google
            Password icon
            Signed in as (Sign out)
            You have left! (?) (thinking…)
            2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
          • Where Are the Promised Feature Updates?

            I think your clients would like to know what is going on with a lot of the promised or talked about features such as advanced fan controls (control fans via multiple temp readings simultaneously, be able to use other temp sensors other than just CPU/GPU/liquid), monitoring, and combining Hue+ and Grid+. I have seen some of the topics were mentioned way back in 2014 and still no news. Looking at Corsair, they are doing an awesome job combining the Cue and Link into iCue, and their software can do so much more than the basic function of Cam. I'm pretty…

            284 votes
            Vote
            Sign in
            Check!
            (thinking…)
            Reset
            or sign in with
            • facebook
            • google
              Password icon
              Signed in as (Sign out)
              You have left! (?) (thinking…)
              1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
            • Fully Offline mode for CAM (PRIVACY)

              1. OFFLINE Mode still does NOT exist.

              2. DATA is STILL being sent to NZXT WITHOUT USER CONSENT, PRODUCT IS STILL BEING SOLD WITHOUT THIS INFORMATION BEING PROVIDED UP FRONT ON THE OUTSIDE OF PACKAGING!

              3. USER(S) HAVE NEVER AGREED TO ANY DATA SHARING WITH NZXT AT ANY POINT OF TIME.

              4. USER(S) HAVE THE SOLE RIGHT TO SOFTWARE WHICH WILL NOT TRANSMIT DATA TO NZXT OTHER THAN TO CHECK FOR UPDATES TO THE SOFTWARE.

              5. USER(S) HAVE THE RIGHT TO A CLASS ACTION SUIT!

              6. FIX YOUR SOFTWARE , PROVIDE YOUR USERS WITH A COMPLETE OFFLINE VERSION.

              7. ISSUE…

              318 votes
              Vote
              Sign in
              Check!
              (thinking…)
              Reset
              or sign in with
              • facebook
              • google
                Password icon
                Signed in as (Sign out)
                You have left! (?) (thinking…)
                10 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
              • 28 votes
                Vote
                Sign in
                Check!
                (thinking…)
                Reset
                or sign in with
                • facebook
                • google
                  Password icon
                  Signed in as (Sign out)
                  You have left! (?) (thinking…)
                  9 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                  If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

                  C:\Users\Public\Documents\CAM
                  C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                  By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

                  Thank you.

                • CAM devices have not been detected for months...

                  I'm starting to regret buying my NZXT CAM more and more every day... It has been months since I have been able to control them. They are just not being detected by the software. I've reinstalled different versions of CAM way too many times and rebooted my PC, but just NOTHING helps. Yes I have the latest version 3.5.90.
                  I wish I had never updated from CAM 3.2 and never updated the firmware, everything worked fine in late 2016, but after that it became worse and worse and more features started disappearing.

                  Please tell me that there is a remedy…

                  13 votes
                  Vote
                  Sign in
                  Check!
                  (thinking…)
                  Reset
                  or sign in with
                  • facebook
                  • google
                    Password icon
                    Signed in as (Sign out)
                    You have left! (?) (thinking…)
                    17 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                    Hello, we are very sorry to read that you are having this experience with our software. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Program’s Logs which you can find in the following places so we can verify any logged issues and inform our developers:

                    C:\Users\Public\Documents\CAM
                    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                    Thank you for your cooperation and time.

                  • Installed v3.6.0 - Not happy.

                    Installed v3.6.0 upgrading from v3.5.9 - Not happy. How is it, that you can push an update that "fixes" things and in general is supposed to improve the software but instead completely fucks over one of the most important parts of the software..... the custom fan profiles. These are now broken, the customization slider dots are out of bounds beyond 55c. They are stuck at 100% fans at temps beyond 55c and I absolutely am furious, because I don't need my fucking PC sounding like a jet engine when my CPU temps are only at 60-65c when gaming. I'm uninstalling…

                    32 votes
                    Vote
                    Sign in
                    Check!
                    (thinking…)
                    Reset
                    or sign in with
                    • facebook
                    • google
                      Password icon
                      Signed in as (Sign out)
                      You have left! (?) (thinking…)
                      4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                      If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

                      C:\Users\Public\Documents\CAM
                      C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                      By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

                      Thank you.

                    • 3.6.2 update and Custom fan profile, pulling my hair out with fanspeed being locked at 100% AT ONLY 55c and no way of altering.

                      What on earth is wrong with the latest update and the custom fan profile?? The idea of custom means it's totally custom. Even the hotfix that was pushed out on 20'07/2018 (today) has not fixed this issue. Why can I not lower than fan speed from the locked 100% at 55c?? this is driving me insane, I dont want a damn 747 jumbo jet sitting next to me hovering when my cpu temp is at a low of 55c. You should only need 100% fan speed if the CPU gets to around 85c not 55c.

                      Come on, test this software…

                      11 votes
                      Vote
                      Sign in
                      Check!
                      (thinking…)
                      Reset
                      or sign in with
                      • facebook
                      • google
                        Password icon
                        Signed in as (Sign out)
                        You have left! (?) (thinking…)
                        9 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                        If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

                        C:\Users\Public\Documents\CAM
                        C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                        By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

                        Thank you.

                      • Lighting broken on latest update 3.6.0

                        Latest version of CAM (3.6.0) does not detect the lighting on my Kraken. Both my Kraken and Grid firmware say V0 when going to Gear Icon > About Cam > Component Firmware Version

                        16 votes
                        Vote
                        Sign in
                        Check!
                        (thinking…)
                        Reset
                        or sign in with
                        • facebook
                        • google
                          Password icon
                          Signed in as (Sign out)
                          You have left! (?) (thinking…)
                          8 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                          If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

                          C:\Users\Public\Documents\CAM
                          C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                          By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

                          Thank you.

                        • CAM 3.6.1 not detecting Kraken x62

                          Cam update 3.6.1 today broke my whole system, my Kraken x62 is no longer detected at all. Yesterdays update to 3.6 was fine but 3.6.1 today broke everything. Please fix this with 3.6.2 asap, thanks!

                          12 votes
                          Vote
                          Sign in
                          Check!
                          (thinking…)
                          Reset
                          or sign in with
                          • facebook
                          • google
                            Password icon
                            Signed in as (Sign out)
                            You have left! (?) (thinking…)
                            7 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                            If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

                            C:\Users\Public\Documents\CAM
                            C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                            By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

                            Thank you.

                          • Congrats on screwing up everything possible on the last update.

                            Yeah, you guys broke it.
                            Don't release updates without testing them please.

                            21 votes
                            Vote
                            Sign in
                            Check!
                            (thinking…)
                            Reset
                            or sign in with
                            • facebook
                            • google
                              Password icon
                              Signed in as (Sign out)
                              You have left! (?) (thinking…)
                              4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                              If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

                              C:\Users\Public\Documents\CAM
                              C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                              By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

                              Thank you.

                            • what is wrong with u guys?!!!!! cmon!!!????

                              Yesterday i updated cam software , due to this update i lost all of my custom profiles... so i had to set them up again wich was a pain in the ass. And now today i load up the "awesome" cam software and guess what its GONE AGAIN!!!!!!! , how many times do i have to set up my custom profile till it actually SAVES ? Cause right now this is really a pain in the ass, coming from such a big company , well im dissappointed, thats all i can say

                              17 votes
                              Vote
                              Sign in
                              Check!
                              (thinking…)
                              Reset
                              or sign in with
                              • facebook
                              • google
                                Password icon
                                Signed in as (Sign out)
                                You have left! (?) (thinking…)
                                4 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

                                C:\Users\Public\Documents\CAM
                                C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                                By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

                                Thank you.

                              • CAM loading causes Windows restarts

                                Having an ongoing issue when using CAM. Approx every other boot of Windows, while CAM is still loading, my system will restart. i purchased my Kraken last year & have tried numerous updates of software. Last 3 weeks been had CAM uninstalled without any issues. Have disabled HDD monitoring.

                                System
                                Ryzen 1500x
                                X62 Kraken
                                G Skill 16gb ram
                                Strix RX580

                                54 votes
                                Vote
                                Sign in
                                Check!
                                (thinking…)
                                Reset
                                or sign in with
                                • facebook
                                • google
                                  Password icon
                                  Signed in as (Sign out)
                                  You have left! (?) (thinking…)
                                  17 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                • Do you guys test CAM before update release?

                                  Well how do I put this, updated cam and

                                  A. It looks like crap

                                  B. It doesn't save my fan profiles on restart.

                                  C. Custom fan profiles for grid v3 don't work. They all seem to be set at silent profile, even though they all have custom ones set.

                                  D. GPU temps aren't correct, I put GPU under load and Cam says its at 30c but really its at 65c, which is really bad as cam controls the fans on my GPU radiator and the fans speed was a 20%. Before update, Cam would speed up the fans as set…

                                  10 votes
                                  Vote
                                  Sign in
                                  Check!
                                  (thinking…)
                                  Reset
                                  or sign in with
                                  • facebook
                                  • google
                                    Password icon
                                    Signed in as (Sign out)
                                    You have left! (?) (thinking…)
                                    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                    If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

                                    C:\Users\Public\Documents\CAM
                                    C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                                    By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

                                    Thank you.

                                  • "Please download or Update to latest CAM and Login on your PC for using your Android App"

                                    Android app is up to date, and I am logged in, yet this is all I can ever get :( Tried on several phones, same thing

                                    25 votes
                                    Vote
                                    Sign in
                                    Check!
                                    (thinking…)
                                    Reset
                                    or sign in with
                                    • facebook
                                    • google
                                      Password icon
                                      Signed in as (Sign out)
                                      You have left! (?) (thinking…)
                                      7 comments  ·  Mobile  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                      Good afternoon, sorry for the inconveniences you are experiencing with your CAM mobile. The login is currently very slow, we are working on fixing this as soon as possible.

                                      A few weeks back we had an issue where you could not log in at all, but that has been fixed already. If you have a different issue, please let us know so we can verify as well.

                                      Thank you for your cooperation.

                                    • 3.6.2 can't change language

                                      3.6.1 can't change language

                                      10 votes
                                      Vote
                                      Sign in
                                      Check!
                                      (thinking…)
                                      Reset
                                      or sign in with
                                      • facebook
                                      • google
                                        Password icon
                                        Signed in as (Sign out)
                                        You have left! (?) (thinking…)
                                        0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                      • 3.6.1 can't change language

                                        CAM 3.6.1 Cannot change language. Shows English no matter what other languages are applied.

                                        Tried to restart software and reboot Win 10, still can't change it.

                                        10 votes
                                        Vote
                                        Sign in
                                        Check!
                                        (thinking…)
                                        Reset
                                        or sign in with
                                        • facebook
                                        • google
                                          Password icon
                                          Signed in as (Sign out)
                                          You have left! (?) (thinking…)
                                          3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                          If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

                                          C:\Users\Public\Documents\CAM
                                          C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                                          By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

                                          Thank you.

                                        • Hue+ saved light settings vanished after update. not the first time.

                                          This is not the first time this happened. Same thing happened before when i updated to V 3.5.0. Today i updated to V 3.6.0 and I lost my saved light profiles. The last time I post here I didn't get any respond, no comments, no help and the post was closed with no progress. Do something, the software is already sucking too much and the customer service is goddamn worse.

                                          10 votes
                                          Vote
                                          Sign in
                                          Check!
                                          (thinking…)
                                          Reset
                                          or sign in with
                                          • facebook
                                          • google
                                            Password icon
                                            Signed in as (Sign out)
                                            You have left! (?) (thinking…)
                                            3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                            If you have updated to 3.6.2 and are still having issues with settings not saving or hardware not being detected, please try uninstalling and doing a clean install. If this still does not help. Please send us your PC specifications, including OS, Hardware and the Logs which you can find in the following places:

                                            C:\Users\Public\Documents\CAM
                                            C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\Logs

                                            By uploading them to a file sharing service and posting it here so we can verify any logged issues, or try to reproduce the errors.

                                            Thank you.

                                          ← Previous 1 3 4 5 20 21
                                          • Don't see your idea?

                                          CAM Bugs

                                          Feedback and Knowledge Base