CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. CAM wont let me login

    OOM command not allowed when used memory > 'maxmemory'

    What the hell is this now? It refuses to let me login so I have no proper cooling of my setup.

    319 votes
    Vote
    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      You have left! (?) (thinking…)
      99 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    • I have a simple solution for NZXT

      Just instantly fire CAM software development team and recruit a new one if you don't want to lose more customer, seriously!
      Best Regard!

      1,173 votes
      Vote
      Sign in
      Check!
      (thinking…)
      Reset
      or sign in with
      • facebook
      • google
        Password icon
        Signed in as (Sign out)
        You have left! (?) (thinking…)
        31 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

        Hi, if you have updated to 3.6.6 and are still having issues with your hardware or software, please open a new ticket and provide us with your logs so we can review what is happening.

        Please try to be as descriptive as possible concerning what you consider to be working incorrectly, by specifying what hardware you have and what it is not doing which it should be doing.

        This helps us greatly while trying to replicate the errors to verify why they are happening.

        Thank you.

      • oom command not allowed when used memory NOT LOGIN

        Not login to cam app anymore
        oom command not allowed when used memory

        32 votes
        Vote
        Sign in
        Check!
        (thinking…)
        Reset
        or sign in with
        • facebook
        • google
          Password icon
          Signed in as (Sign out)
          You have left! (?) (thinking…)
          15 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
        • CAM interferes with Trident Z RGB ram lighting.

          When I start my pc at first my Tridrnt Z ram lights up as I set it to be, but when CAM software loads up one of my two ram sticks turns red. It happens every time and I have to reset it as I want it to be every startup.
          Even when I put my pc to sleep and wake it up.
          Can you please fix this. I'we read that other people have the same problem.

          115 votes
          Vote
          Sign in
          Check!
          (thinking…)
          Reset
          or sign in with
          • facebook
          • google
            Password icon
            Signed in as (Sign out)
            You have left! (?) (thinking…)
            0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
          • CAM Software is a Disaster - Allow Us to Bypass It

            Agreed. The x52 works best once any version of CAM is uninstalled. I simply connected the fans to the mobo set to monitor CPU temp. Their speed increases properly when I use CPU-ID to bench. Those same fans (the ones that came with the x52) stay at the same speed when plugged into the x52 harness. I can only hope the pump knows when to spin faster because without CAM there's no way to control pump speed. I'd really like to connect the pump to the PUMP pinouts on the mobo. CAM is full of bugs that are never fixed.…

            1,155 votes
            Vote
            Sign in
            Check!
            (thinking…)
            Reset
            or sign in with
            • facebook
            • google
              Password icon
              Signed in as (Sign out)
              You have left! (?) (thinking…)
              11 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
            • Cam 3.6.0 save no setting

              Germany:
              Hallo habe das update von cam 3.6.0 heute drauf gemacht und sofort bemerkt das es keine einstellungen speichert.
              spätestens nachdem man den Pc neu gestartet hat sind alle einstellungen verschwunden.
              bitte sofort beheben !!!
              Neuinstalation hat auch nicht geholfen.

              Englisch:
              Hello have the update of cam 3.6.0 today on it and immediately noticed that it does not save settings.
              at the latest after restarting the PC, all settings have disappeared.
              please fix it immediately !!!
              Reinstallation did not help either.

              129 votes
              Vote
              Sign in
              Check!
              (thinking…)
              Reset
              or sign in with
              • facebook
              • google
                Password icon
                Signed in as (Sign out)
                You have left! (?) (thinking…)
                37 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                Hello, please try the latest update, version 3.6.6.

                Please uninstall the previous version and do a fresh install of 3.6.6.

                We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

              • OOM not use when memory

                Cannot log in to CAM or use guest mode - Error 'OOM not use when memory>'maxmemory'.
                My PC fans are now useless!

                17 votes
                Vote
                Sign in
                Check!
                (thinking…)
                Reset
                or sign in with
                • facebook
                • google
                  Password icon
                  Signed in as (Sign out)
                  You have left! (?) (thinking…)
                  10 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                • cam not starting because off Maxmemory error .

                  cam software not starting because off Maxmemory error . what is this again??

                  27 votes
                  Vote
                  Sign in
                  Check!
                  (thinking…)
                  Reset
                  or sign in with
                  • facebook
                  • google
                    Password icon
                    Signed in as (Sign out)
                    You have left! (?) (thinking…)
                    4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                  • Where Are the Promised Feature Updates?

                    I think your clients would like to know what is going on with a lot of the promised or talked about features such as advanced fan controls (control fans via multiple temp readings simultaneously, be able to use other temp sensors other than just CPU/GPU/liquid), monitoring, and combining Hue+ and Grid+. I have seen some of the topics were mentioned way back in 2014 and still no news. Looking at Corsair, they are doing an awesome job combining the Cue and Link into iCue, and their software can do so much more than the basic function of Cam. I'm pretty…

                    554 votes
                    Vote
                    Sign in
                    Check!
                    (thinking…)
                    Reset
                    or sign in with
                    • facebook
                    • google
                      Password icon
                      Signed in as (Sign out)
                      You have left! (?) (thinking…)
                      3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                    • Customer Support? What customer support

                      Have actual customer support and not this stupid forum that doesn't actually provide any support.

                      431 votes
                      Vote
                      Sign in
                      Check!
                      (thinking…)
                      Reset
                      or sign in with
                      • facebook
                      • google
                        Password icon
                        Signed in as (Sign out)
                        You have left! (?) (thinking…)
                        3 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                      • an error occurred while trying to communicate with the server

                        I've uninstalled and reinstalled and I'm getting the same error when trying to login it says "An error occurred while trying to communicate with the server, it all started when I updated to 3.6.6.

                        42 votes
                        Vote
                        Sign in
                        Check!
                        (thinking…)
                        Reset
                        or sign in with
                        • facebook
                        • google
                          Password icon
                          Signed in as (Sign out)
                          You have left! (?) (thinking…)
                          23 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                          Hi, sorry for the late response to this issue. Is this happening after Automatic Startup following Windows Start or while opening CAM after Windows has loaded? Also, when this issue occurs, please try closing CAM from the notification area, and then opening again. Let us know if this helps. We are doing further investigation into this issue at the time.

                        • 3.7.3 GPU fans read --%

                          In the latest 3.7.3 GPU fans read --% I have a RTX 2080. The previous version worked fine. The fans are spinning as normal and EVGA Precision X1 is detecting the speeds ok.

                          25 votes
                          Vote
                          Sign in
                          Check!
                          (thinking…)
                          Reset
                          or sign in with
                          • facebook
                          • google
                            Password icon
                            Signed in as (Sign out)
                            You have left! (?) (thinking…)
                            4 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                          • Fully Offline mode for CAM (PRIVACY)

                            1. OFFLINE Mode still does NOT exist.

                            2. DATA is STILL being sent to NZXT WITHOUT USER CONSENT, PRODUCT IS STILL BEING SOLD WITHOUT THIS INFORMATION BEING PROVIDED UP FRONT ON THE OUTSIDE OF PACKAGING!

                            3. USER(S) HAVE NEVER AGREED TO ANY DATA SHARING WITH NZXT AT ANY POINT OF TIME.

                            4. USER(S) HAVE THE SOLE RIGHT TO SOFTWARE WHICH WILL NOT TRANSMIT DATA TO NZXT OTHER THAN TO CHECK FOR UPDATES TO THE SOFTWARE.

                            5. USER(S) HAVE THE RIGHT TO A CLASS ACTION SUIT!

                            6. FIX YOUR SOFTWARE , PROVIDE YOUR USERS WITH A COMPLETE OFFLINE VERSION.

                            7. ISSUE…

                            443 votes
                            Vote
                            Sign in
                            Check!
                            (thinking…)
                            Reset
                            or sign in with
                            • facebook
                            • google
                              Password icon
                              Signed in as (Sign out)
                              You have left! (?) (thinking…)
                              13 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                            • CAM devices have not been detected for months...

                              I'm starting to regret buying my NZXT CAM more and more every day... It has been months since I have been able to control them. They are just not being detected by the software. I've reinstalled different versions of CAM way too many times and rebooted my PC, but just NOTHING helps. Yes I have the latest version 3.5.90.
                              I wish I had never updated from CAM 3.2 and never updated the firmware, everything worked fine in late 2016, but after that it became worse and worse and more features started disappearing.

                              Please tell me that there is a remedy…

                              24 votes
                              Vote
                              Sign in
                              Check!
                              (thinking…)
                              Reset
                              or sign in with
                              • facebook
                              • google
                                Password icon
                                Signed in as (Sign out)
                                You have left! (?) (thinking…)
                                25 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                Hello Exalerion, I have emailed you several times trying to schedule a call with one of our devs but have not received any reply.

                              • 3.6.2 update and Custom fan profile, pulling my hair out with fanspeed being locked at 100% AT ONLY 55c and no way of altering.

                                What on earth is wrong with the latest update and the custom fan profile?? The idea of custom means it's totally custom. Even the hotfix that was pushed out on 20'07/2018 (today) has not fixed this issue. Why can I not lower than fan speed from the locked 100% at 55c?? this is driving me insane, I dont want a damn 747 jumbo jet sitting next to me hovering when my cpu temp is at a low of 55c. You should only need 100% fan speed if the CPU gets to around 85c not 55c.

                                Come on, test this software…

                                29 votes
                                Vote
                                Sign in
                                Check!
                                (thinking…)
                                Reset
                                or sign in with
                                • facebook
                                • google
                                  Password icon
                                  Signed in as (Sign out)
                                  You have left! (?) (thinking…)
                                  13 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

                                  Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

                                • CAM software v 3.7.3 GPU fan is --%

                                  it shows my GPU fan --% .my GPU is RTX 2080

                                  12 votes
                                  Vote
                                  Sign in
                                  Check!
                                  (thinking…)
                                  Reset
                                  or sign in with
                                  • facebook
                                  • google
                                    Password icon
                                    Signed in as (Sign out)
                                    You have left! (?) (thinking…)
                                    3 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                  • "Error occurred while trying to communicate with the server"

                                    In CAM 3.7, I am unable to log in with my NZXT account. It says, "An error occurred while trying to communicate with the server".

                                    Any fixes would be great! Thanks!

                                    19 votes
                                    Vote
                                    Sign in
                                    Check!
                                    (thinking…)
                                    Reset
                                    or sign in with
                                    • facebook
                                    • google
                                      Password icon
                                      Signed in as (Sign out)
                                      You have left! (?) (thinking…)
                                      5 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                    • 4 votes
                                      Vote
                                      Sign in
                                      Check!
                                      (thinking…)
                                      Reset
                                      or sign in with
                                      • facebook
                                      • google
                                        Password icon
                                        Signed in as (Sign out)
                                        You have left! (?) (thinking…)
                                        2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                      • GPU Fan Speed is --

                                        With latest NVIDIA drivers 416.16 NZXT Cam doesn't show Fan Speed (always --).

                                        https://i.imgur.com/9oguE0X.png

                                        7 votes
                                        Vote
                                        Sign in
                                        Check!
                                        (thinking…)
                                        Reset
                                        or sign in with
                                        • facebook
                                        • google
                                          Password icon
                                          Signed in as (Sign out)
                                          You have left! (?) (thinking…)
                                          4 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                        • kraken M22 not detected

                                          after update to CAM v 3.7.4 my kraken M22 just disappear and undetectable by CAM

                                          2 votes
                                          Vote
                                          Sign in
                                          Check!
                                          (thinking…)
                                          Reset
                                          or sign in with
                                          • facebook
                                          • google
                                            Password icon
                                            Signed in as (Sign out)
                                            You have left! (?) (thinking…)
                                            2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                          ← Previous 1 3 4 5 39 40
                                          • Don't see your idea?

                                          CAM Bugs

                                          Feedback and Knowledge Base