CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. cpu temperature notification

    CPU Temperature Notification

    On every single update you have to manually set the CPU temperature notification to the desired value. With every update it resets to the default 80°.

    I don't know if this occurs for all notifcations, I am just using the CPU notification.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    Check!
    (thinking…)
    Reset
    or sign in with
    • facebook
    • google
      Password icon
      Signed in as (Sign out)
      You have left! (?) (thinking…)
      0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    • Nzxt CAM incorrect liquid temp

      Hi!

      Nzxt CAM incorrect liquid temp show.... other temps read ok.

      But Hwinfo64 and Aida64 allways show more 4 C degrees than CAM.

      CAM liquid: IDLE 30C /Hwinfo,Aida: 34C/

      LOAD CAM: 34C /Hwinfo64, Aida: 38C/

      6 votes
      Vote
      Sign in
      Check!
      (thinking…)
      Reset
      or sign in with
      • facebook
      • google
        Password icon
        Signed in as (Sign out)
        You have left! (?) (thinking…)
        0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
      • App does not work unless you are on the same WiFi connection as the main PC (On new update from ~17 hours ago)

        App does not work unless you are on the same WiFi connection as the main PC (On new update from ~17 hours ago)
        Please fix this, and the app will be working great for me.

        1 vote
        Vote
        Sign in
        Check!
        (thinking…)
        Reset
        or sign in with
        • facebook
        • google
          Password icon
          Signed in as (Sign out)
          You have left! (?) (thinking…)
          0 comments  ·  Mobile  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
        • Software problem

          usless
          1- I cant sign in as so meany other people
          2 stupid softver if i need sign in I vbought product what price vas including program really useless if I dont have nternet
          know this before never buy
          3- as a new costumer really tricky find what is what first I downloaded (form dowloaded section drivers and manual and I was suprise why still dont working after I realice probram is absolutly in different section meaby Im not the super cleaver guy but this is stupid (i recomend put link or whatever to downloar this stupid program on product…

          1 vote
          Vote
          Sign in
          Check!
          (thinking…)
          Reset
          or sign in with
          • facebook
          • google
            Password icon
            Signed in as (Sign out)
            You have left! (?) (thinking…)
            0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
          • 1 vote
            Vote
            Sign in
            Check!
            (thinking…)
            Reset
            or sign in with
            • facebook
            • google
              Password icon
              Signed in as (Sign out)
              You have left! (?) (thinking…)
              0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
            • cam using increasing amounts of memory then crashing.

              After installing the latest version of CAM on my Windows 10 PC, it is using increasing amount of memory and then crashing. I have Grid V3+ and Kraken X60.

              Application: CAM_V3.exe
              Framework Version: v4.0.30319
              Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
              Exception Info: System.OutOfMemoryException
              at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.EnsureCurrentThreadHasQueue()
              at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.Dispatch()
              at System.Threading._ThreadPoolWaitCallback.PerformWaitCallback()

              Faulting application name: CAM_V3.exe, version: 0.3.0.0, time stamp: 0x5a728d6e
              Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.16299.248, time stamp: 0x13ae3814
              Exception code: 0xe0434352
              Fault offset: 0x001008c2
              Faulting process id: 0x9b0
              Faulting application start time: 0x01d3a94db066aa96
              Faulting application path: C:\Program Files (x86)\NZXT\CAM\CAM_V3.exe
              Faulting module path: C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll
              Report Id: e962873f-8a41-4484-bff9-1e0b98bc225e
              Faulting…

              1 vote
              Vote
              Sign in
              Check!
              (thinking…)
              Reset
              or sign in with
              • facebook
              • google
                Password icon
                Signed in as (Sign out)
                You have left! (?) (thinking…)
                0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
              • Hard reset after turning on my PC

                Situation: Always, when I turn on my PC, log-in to my acc, SWs load including CAM and then Hard Reset itself. I'm sure the problem is between CAM and my SW/HW because when I uninstall it then everything works as it should. Usually 2 hard resets and then it loads without problems.

                I'd like to fix it because I don't like hard resets which look like black death.

                Screenshot of my log: https://prnt.sc/i309au

                PC specs:
                CPU C - NZXT X52
                CPU - AMD Ryzen 7 1800x
                GPU - ASUS ROG 1080Ti 11GB
                MB - ASUS B350 Strix
                RAM - 2x16GB…

                3 votes
                Vote
                Sign in
                Check!
                (thinking…)
                Reset
                or sign in with
                • facebook
                • google
                  Password icon
                  Signed in as (Sign out)
                  You have left! (?) (thinking…)
                  0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                • CAM makes temp rise about 15c when running!!

                  I got the kraken x62 for my 1700x, installed the cam software and updating CAM whenever there is an update.
                  I got comfortable running at 3.8ghz 1.280Vcore stable with CAM temp reporting from 30c to 45c when idle and showing max 60c after 30 min stress test.
                  The 30c to 45c keeps jumping after fresh PC startup, there could be 30c, and 1 sec later 45c then 40c etc..
                  I then downloaded hwinfo and found out my cpu temp was indeed the correct temp as CAM showed and the temp jump also showed up in hwinfo, then I testet what…

                  3 votes
                  Vote
                  Sign in
                  Check!
                  (thinking…)
                  Reset
                  or sign in with
                  • facebook
                  • google
                    Password icon
                    Signed in as (Sign out)
                    You have left! (?) (thinking…)
                    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                  • "Shadows Under Windows" not set up properly

                    The CAM Software is not set up properly with the "shadows under windows" settings of Windows 10. The correct way of the shadows around a window is supposed to fade out but the CAM Softwares shadows do not fade out, they only show up as blocks. I noticed this when I had CAM Software window open with a white background. I found the location for the "shadows under windows" setting but you can only turn it on or off. I uninstalled and reinstalled CAM but did not solve the issue. If I turn off the "shadows under windows", then this…

                    3 votes
                    Vote
                    Sign in
                    Check!
                    (thinking…)
                    Reset
                    or sign in with
                    • facebook
                    • google
                      Password icon
                      Signed in as (Sign out)
                      You have left! (?) (thinking…)
                      0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                    • Hwinfo and Aida64 Show my Kraken x62 as Kraken x52

                      I have just installed my KrakenX62, after that I try to see it on Hwinfo and Aida64, their showing as Kraken X52 not KrakenX62. Any Idea?

                      1 vote
                      Vote
                      Sign in
                      Check!
                      (thinking…)
                      Reset
                      or sign in with
                      • facebook
                      • google
                        Password icon
                        Signed in as (Sign out)
                        You have left! (?) (thinking…)
                        0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                      • CAM didnt show pump regulation and the poump actualy work on white cerles ... dont know if pump liquid at all?!!!

                        All this ... crap is on version 3.5.60 ... how to fix it ... I have restarted the app .. but still same ....

                        1 vote
                        Vote
                        Sign in
                        Check!
                        (thinking…)
                        Reset
                        or sign in with
                        • facebook
                        • google
                          Password icon
                          Signed in as (Sign out)
                          You have left! (?) (thinking…)
                          0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                        • New build AsRock Z370m itx/ac X62 and i7 8700K. CPU fans at 100% and CAM 0 RPM

                          Subject says it all. New build sounds like a Dyson vacuum cleaner because of radiator fans at 100%. No way to tune the fans.

                          1 vote
                          Vote
                          Sign in
                          Check!
                          (thinking…)
                          Reset
                          or sign in with
                          • facebook
                          • google
                            Password icon
                            Signed in as (Sign out)
                            You have left! (?) (thinking…)
                            0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                          • CAM causes games cannot be launched

                            After updating to the latest CAM software v3.5.50, I feel like it's annoying more than ever. First of all, I dont like how the software must be running to run the HUE+ we've set. Secondly, the overlay just causes some of the game I played (e.g. Overwatch) cannot be launched. It just error. And after this update, the Overlay setting keep reverting back. So everyday I need to go to the settings and turn it off in order to play my game. Pls do fix this. Thank you

                            4 votes
                            Vote
                            Sign in
                            Check!
                            (thinking…)
                            Reset
                            or sign in with
                            • facebook
                            • google
                              Password icon
                              Signed in as (Sign out)
                              You have left! (?) (thinking…)
                              0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                              under review  ·  Eric Lam responded

                              The reason why some games are crashing can be a number of reasons. The FPS Overlay in CAM is on by default and that could be the reason why it crashes. Games that have its own launcher could also come with its own overlay which could be conflicting with with CAM’s FPS Overlay.
                              The overlay requires DirectX Runtime to be installed as well.
                              Please install DX Runtime and then restart your PC and see if the overlay works. The link below will take you to the download site for the installer.
                              https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35
                              We also recommend playing the games in fullscreen mode when using the in-game overlay for better optimization as well.
                              If your games are still crashing, we recommend disabling the overlay for the time being and please let us know which game it is crashing on.

                            • Kraken Pump & Fan RPM has increased but percentage is the same?

                              I'm not sure if this is a bug or what. Before today, the pump was running at the mininum setting of 60% (~1700 RPM), and the fan at 40% (~500 RPM).

                              But after restarting the PC last night the pump is now running at ~2300 RPM even though its still at 60%, and the fans are running at ~800 RPM, despite also still being at 40% (well 42% anyway, it no longer accepts being at 40%, despite what the graph says it only goes from 37% to 42%).

                              I dont understand, the settings are the same as they've always been…

                              1 vote
                              Vote
                              Sign in
                              Check!
                              (thinking…)
                              Reset
                              or sign in with
                              • facebook
                              • google
                                Password icon
                                Signed in as (Sign out)
                                You have left! (?) (thinking…)
                                0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                              • Relibility Monitor Always show CAM Stopped working

                                When ever i turn my pc on in the relibility monitor it always shows stopped working, I ma running the latest version of CAM

                                1 vote
                                Vote
                                Sign in
                                Check!
                                (thinking…)
                                Reset
                                or sign in with
                                • facebook
                                • google
                                  Password icon
                                  Signed in as (Sign out)
                                  You have left! (?) (thinking…)
                                  0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                • CAM Auto-Update STILL broken

                                  I posted this a long time ago before the new UI update (which is trash imho) and I ended up getting an email from one of the devs about the issue. I provided all the information he required of me then he just stopped replying. Till this day i cannot update my CAM through the software. It just doesn't work. The devs name was Evan iirc. Thanks man, for doing absolutely nothing. (Y)

                                  1 vote
                                  Vote
                                  Sign in
                                  Check!
                                  (thinking…)
                                  Reset
                                  or sign in with
                                  • facebook
                                  • google
                                    Password icon
                                    Signed in as (Sign out)
                                    You have left! (?) (thinking…)
                                    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                  • Cam reports CPU fan speed zero. Asus Crosshair VI Hero motherboard, Ryzen 7 1700 with the latest version of CAM.

                                    Cam reports CPU fan speed zero. Asus Crosshair VI Hero motherboard, Ryzen 7 1700 with the latest version of CAM. I downloaded and installed it last night from the website.

                                    1 vote
                                    Vote
                                    Sign in
                                    Check!
                                    (thinking…)
                                    Reset
                                    or sign in with
                                    • facebook
                                    • google
                                      Password icon
                                      Signed in as (Sign out)
                                      You have left! (?) (thinking…)
                                      0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                    • hue+ and kraken sync mode

                                      The speed of all sync mode effects are not synced between my hue+ with 4 led strips and 3 aer fans and my kraken x52, they sync the effects but the speed of the effects is not synced, firmware on kraken x52 v2.0.1.8 and hue+ v4.3.2 with cam version 3.3.4, windows 10

                                      45 votes
                                      Vote
                                      Sign in
                                      Check!
                                      (thinking…)
                                      Reset
                                      or sign in with
                                      • facebook
                                      • google
                                        Password icon
                                        Signed in as (Sign out)
                                        You have left! (?) (thinking…)
                                        12 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                        under review  ·  Eric Lam responded

                                        Hi there, we are aware of this issue that our sync mode and our timing can be improved. This will be looked into. Thanks for the feedback!

                                      • 1 vote
                                        Vote
                                        Sign in
                                        Check!
                                        (thinking…)
                                        Reset
                                        or sign in with
                                        • facebook
                                        • google
                                          Password icon
                                          Signed in as (Sign out)
                                          You have left! (?) (thinking…)
                                          0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                          under review  ·  Eric Lam responded

                                          If you see the CAM preview window when you hover over the task icon in your taskbar but the window doesn’t appear when you click on the icon. You might be experiencing an issue where the window is on a different “phantom” monitor.

                                          Try doing this, press on the CAM preview window when you hover over the task icon. Then click "Shift + Windows Key + Arrow Key (<,>) to return the CAM window to your usable desktop space.

                                        • Cam not detect an new update is available?

                                          Hello, why my Cam not detect an new update is available? Even if i check if new update is available, he tell me no...
                                          Since version 3.3.5 I had to install version 3.5 manually and currently has 3.5.3 is available but my cam do not see it .... why?

                                          4 votes
                                          Vote
                                          Sign in
                                          Check!
                                          (thinking…)
                                          Reset
                                          or sign in with
                                          • facebook
                                          • google
                                            Password icon
                                            Signed in as (Sign out)
                                            You have left! (?) (thinking…)
                                            0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
                                          • Don't see your idea?

                                          CAM Bugs

                                          Feedback and Knowledge Base