CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

  1. Overlay won't work in World of Warcraft while using DX12

    Overlay won't work in World of Warcraft while using DX12

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. Why has the watt display been removed in the fan control section

    Why did use remove the watt display on the new update for the fan control section?

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. Cam Freezes when pc is under heavy usage

    I had my pc on and cam is working perfectly fine. When I start gaming in graphics intense games or cpu intense games cam overlay will not respond. That's when I checked cam and it is frozen in time. the cpu temp, usage, storage, and gpu stats are all not responding. Cam fixes it self when the pc is restarted but the same problem will pop up when the pc is put under stress or heavy usage. you can exit the app and lunch it again but it will still be frozen plz fix this

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

  4. 3.6.3 Temp unstable

    Ever since updating the CAM software to 3.6.3 the recorded temperature of my system has been going all over the place. In the space of 3 seconds it can go from 35C to 70C back to 35C. When doing this as it seems to think my CPU is about to melt the fans go full on and sound like a plane about to take off.
    What ever was done in the last update needs reverting back.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Good afternoon, please update to 3.6.5 and if your issue continues to occur, provide us with your program logs so we can verify any issues.
    Thanks.

  5. Big FPS drops, in games.

    With the newest version of CAM :(
    Thought NZXT was better than this.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. hue + does not work in cam 3.6.4. kraken x72 without rgb

    hue + when turning on the computer it has the white leds but when it loads the app cam 3.6.4 hue + stops working, and the two channels of led strips go off, the hue + if it is recognized by cam but the channels are not visible. besides the light of the kraken x72 I can only program the colors of the ring but not the letters nzxt

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hi, in the latest versions (3.6.4 and 3.6.5) you can modify ring and logo separately. If you do not have this option, please send us a screenshot of your lighting section so we can verify it. Concerning Hue+ not working after CAM loads, please verify that it is not set to off, since before CAM loads, lights have to be white but after CAM loads, it loads the saved settings.

  7. omg i don't understand why Release Program that's so unstable?

    plz fix this :(

    this new update will not keep saved setting what so ever and it crashes.

    why relas patch that's not tested? i don't understand

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello sir, we are very sorry for the inconveniences this has caused you. As of version 3.6.4 and now 3.6.5 this issue was fixed. If you continue to have an issue with this, please let us know so we can verify if there is an issue with your account in particular. But there should be no more problems.

  8. Stop the madness!

    This will be the 3rd time I have to completely rebuild my CAM config in a little more than a week. It started with 3.6.2 (i think), lost fan curves and lighting profiles... rebuilt. CAM updated to address settings sync issue, pulled some of previous config back but fan curves overwritten to default, rebuilt. Had to reboot my machine last night... logged in, all CAM settings wiped... again, said F!!K it and went to bed. Logged in today, saw CAM update available, ran update, still no settings... will rebuild again because your software team is still incompetent and I'm getting…

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello sir, we are very sorry for the inconveniences this has caused you. As of version 3.6.4 and now 3.6.5 this issue was fixed. If you continue to have an issue with this, please let us know so we can verify if there is an issue with your account in particular. But there should be no more problems.

  9. 1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. It says "Your CPU temperature has exceeded 8085C ....

    It says "Your CPU temperature has exceeded 8085C ....
    Intel 7700k not clocked
    Corsair h100i liquid cooler

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  11. Individual lighting problems

    I can no longer change the lighting colors of my components individually. In order to turn off the nzxt logo, I have to set the color to black but that FOR SOME REASON changes all the colors to black even though it is the only thing I have checked.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. CAM messing with GPU clocks

    This is happening since 3.6.x;
    When CAM process starts GPU core and VRAM clocks get overriden to default (i've them OCed via MSI Afterburner). CAM's GPU Overclocking is disabled (i haven't even got past warning message).
    Please fix that, i've got back to 3.5.9 because of this.

    PS. This already happened in the past with certain 3.x.x version and was fixed later.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. CAM constantly detecting on USB

    My computer keeps dinging as CAM detects and undetects on the USB controller.
    So annoying. Cannot play any games when CAM software is running as it crashes my machine. It's a disaster. Unfortunately, I've just ordered a replacement cooler for my new £1700 system. I love the look of the Kraken but its just not worth the hassle of the CAM software, its rubbish!!!

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. Fullscreen in 3.6.0

    I no longer see my load and temperature status in fullscreen mode and i only see the temperature charts no longer the load circles and the ram load circle has disappeared under a slider.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Are you running 3.6.4? If not, please update to that version, if yes, could you please provide a screenshot of this issue so we can review it?
    Thanks.

  15. Reading the feedback on forums I dont even think to upgrade to 3.6.x

    I will stick to 3.5.8 until the "new" 3.6.x build are stable. It is pity that you are using us as Beta and even Alpha testers!

    You know you have to run TESTS BEFORE release, right?

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. What happend if i dont use CAM?

    What happend if dont use the software CAM? i have a KRAKEN x42 and 2 AER RGB coolers with HUE+

    If i dont use CAM or shut down the program, the AIO still works? or not?

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. CAM overlay not appearing in LDPlayer (an android emulator)

    CAM Overlay is not appearing in an emulator but the application process appears in Game tab of CAM.
    Maybe because CAM doesn't work in OpenGL Applications?

    Other FPS Overlay works perfectly such as Riva Statistics Tuner.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. Latest NZXC CAM version now I can't even enable FPS Overlay on Battlefield 1

    After updating to the last CAM I can't enable Overlay FPS in-game even on Battlefield 1. I have toggled off "origin in game" overlay but still nothing. Why oh why….

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. hue + does not work in cam 3.6.3

    hue + when turning on the computer it has the white leds but when it loads the app cam 3.6.3 hue + stops working, and the two channels of led strips go off, the hue + if it is recognized by cam but the channels are not visible

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →

    Hello, please try the latest update, version 3.6.6. We have made many improvements with that version and it is working more smoothly. Let us know if this issue is still happening to you after updating. Sorry for the previous inconveniences, and thank you for your help.

  20. Temps with v 3.6.3

    I have an 8700K with MSI Gaming Pro Carbon AC board, and all the labels for board temperatures are missing (not showing what it is, only Temperature repeating on each entry), and my Samsung SSD 960 EVO m.2 Nvme drive shows a current temp of -1 degree C. It does not seem correct and I think it used to work before the latest slew of updates. Any idea on a fix?
    Thx, GRC

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Sign in with: Facebook Google
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Categories

Feedback and Knowledge Base