CAM Bugs

Please post your bugs/issues here. Be sure to browse first however, as someone may have already submitted a similar issue.

Encountered an issue with CAM? Post it here!

You've used all your votes and won't be able to post a new idea, but you can still search and comment on existing ideas.

There are two ways to get more votes:

  • When an admin closes an idea you've voted on, you'll get your votes back from that idea.
  • You can remove your votes from an open idea you support.
  • To see ideas you have already voted on, select the "My feedback" filter and select "My open ideas".
(thinking…)

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

If a similar idea already exists, you can support and comment on it.

If it doesn't exist, you can post your idea so others can support it.

Enter your idea and we'll search to see if someone has already suggested it.

  1. fluctuate

    My CPU temperature spikes and dips by over 10°C and keeps fluctuating whenever I open CAM software. When it is minimized, the CPU temps are normal and lie around 36.

    I have a Ryzen 7 1700 stock, with Kraken X62 and am using CAM v.3.5.0.

    5 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  2. CAM Fan Category Problems

    On the fan category tab, when you press it, the Fan and Pump buttons appear at the top. These two buttons set the current mode for the profile curve setting for each.

    However, if you click on the Liquid, CPU, and GPU links at the bottom of the chart, they never are in sync with these two buttons. Same goes if you click on the three links, they don't sync with the upper two buttons.

    Get rid of the three bottom links as they are not needed. It is difficult to know exactly which fan mode the user interface is…

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  3. 1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  4. LED interval and direction does not

    LED interval and direction settings do not reflect selected channel's settings, but just show the previously selected channel's interval and direction.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  5. CAM software crashes after 5 seconds

    i have the latest software of cam, installed just yesterday. Every time i open it, it crashes within 5 seconds. if i click quickly i can get passed the log in screen and to the settings but it inevitably crashes. before it crashes the leds will flash then remain on in blue.

    Set-up:
    Asus rog strix z370 e motherboard
    intel i5 8600 8th gen cpu
    asus gigabyte 1050 ti 4gb gpu
    2x 8g of ram

    and im using the nzxt hue+

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  6. Fan controller shutting down

    After, I'm assuming, the CPU temperature goes too high, the fan controller (the one within CAM) freaks out and sets my cooler fan to 100%. It's never done this before, and even restarting my computer won't help (I have to wait for, again assuming, the temperature drops) and the fan speed will still be at 100%. I'm using CAM 3.5.80

    6 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  7. Hue+ Lights not detected now either???

    So see my other post about fans being stuck at 100%. I start up this morning and now the software only sees my Kraken x52...not any of my fans or light strips! WHAT IN THE HELL IS GOING ON?!! At least post the last version so we can roll backwards. Fix it soon or I'm going to have to switch to another manufacturer...which I REALLY DON'T WANT TO DO!!!

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  8. Custom Tab unable to add more colors and Wave Mode doesnt work

    Please fix the Custom Tab. I cannot add more colors and the wave mode doesnt work.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  9. temperature above normal

    my cpu temperature has never been above 80 degrees, cam nzxt shows about a hundred degrees Celsius
    Oh, by the way, I'm Russian, you can write me in Russian

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  10. CAM 3.5.3 color picking in Hue+ menu is broken + cannot use the smartphone app

    Whenever i click on add color in any of the lighting modes of hue+ I encounter the bug over and over, it just makes a white line where the color picker should be and thats it. Whenever I try to login to cam mobile app it tells me that I need to download the newest version(which I have) this cam software is getting worse and worse and worse.

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    4 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
    under review  ·  Eric Lam responded

    Hi there, please update to the newest version of CAM (3.5.6) from https://camwebapp.com/ and see if the issue you had persist.

    We also just released the android app today. Please install that and see if that is working correctly for you.

  11. Display crashes and causes me to force shutdown the system by unplugging it (my case's power switch won't work either)

    After opening Cam, I have about 1-2 minutes before my whole system externally crashes. The computer continues to stay on (lights/fans/etc) but as far as I know everything else crashes. My display goes dark, and my mouse and keyboard won't respond to any hot keys I have set up. My only option to fix this is to force restart my computer, but my power/reset button on my case won't respond either, so I have to flip the power switch on my power supply to restart the system (which kills my soul a bit every time I have to do that).

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  12. ваше крепление и стойки не качественные.

    Крепления и стойки не качественные, сломались, что делать?!

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  13. Kaken X62 max. Pump RPM depends on RGB Template

    so here is a weird issue with CAM and the Kraken X62.

    the Pump speed in "fixed Mode" can be set anywhere from 60% up to 100% in the CAM software. so far nothing new....but here is the deal:

    if I choose the RGB "Breathing" Preset I get a max pump RPM of 1700 at 60% and 2850 RPM at 100%.

    well, I do not use that Preset and picked the "Covering Marquee" for my daily use. for some reason I get 2005 RPM at 60% and up to 3500 RPM at 100% in "fixed mode" with this RGB template.

    4 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  14. no option cpu fan!!!

    log in cam software but not working fan control I try guess mode but no controller my cpu fan and pump ! Please solved this bug!

    2 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  15. 3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  16. Unable to modify lighting settings, all options are grayed out

    I went into the Cam software to tweak some of my lighting options instead of just the plain solid color.
    Upon opening the interface it seems like i have fewer options, and the sub settings for "blinking" and "alternating" are all unavailable to me.
    I have reinstalled several times without any change in this behavior.

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Desktop  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  17. CAM causes BSOD

    Cam fails to load and causes BSOD almost every single startup. is there a way to fix this, or disable cam and still have my pump work? Kraken x52

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  18. 120mm nzxt led fan making a racket noise

    fans making terrible noise. damn

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Hardware  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  19. Kraken X62 pump stops as soon as CAM is installed!

    I just bought and installed your Kraken X62 and as soon as I installed the CAM software the pump stopped working. CPU temps shot up past 90 degrees and I had to uninstall the CAM, shutdown, and clear CMOS to get it to show up again.

    Perhaps you guys should stick to hardware instead of software? This seems to be an ongoing issue with you guys. Will my Gigabyte Gaming 5 Z370 control the pump fine or do I need to install CAM?

    1 vote
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  20. Cam.exe is not running

    Hi, Dear Developer
    I have spot that Cam.exe will not open when you open it from the second time, I have checked cam launch.exe acturally open the file of CAM_V3.exe, So hoping this problem can be fixed in the next version.
    In the same time, I have bought the H700i and i use to have H440, the problem for the new case is the smart reader can only control three fans in the frount of case.
    Second problem for smart device is that it can't pass the test, error code always show at the end of the test.
    Hoping Developer…

    3 votes
    Vote
    Sign in
    (thinking…)
    Password icon
    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Crashing  ·  Flag idea as inappropriate…  ·  Admin →
  • Don't see your idea?

CAM Bugs

Feedback and Knowledge Base